Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 40>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Status: Offline
Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Ožujak 2008 u 21:03
Bravo za Franjicu, ma osjetila sam ja ono nešto među nama, iz priče se puno može naslutiti, ja kažem to je kemija ili je ima ili nema, nema veze s godinama, niti sa spolom, jednostavno netko ti "legne" kao čovjek, netko ne i gotovo.
Vratila sam se u svoju kolotečinu i današnji dan posvetila svom najdražem hobiju. Bila jutros u Metrou i kupila si skale, koje već dugo kibiciram (teleskopske) lagane, sklopive, aluminijske stalno se mučim s nekim velikima, a najgore mi je kad nekog moram tražit tako glupu pomoć kao izvuci mi iz podruma skale, pa makar bio to i mm.
Dakle iz Metroa sam se vratila s 5 pelargonija raznih boja za moju kćerku i 4 kadifice isto raznobojne, da  imam malo šarenila dok one Nerine ne budu cvale.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 21:47
Bravo Triša, drago mi je da imam sumišljenike, pa se sama sebi ne činim toliko prolupala koliko jesam. Jednostavno sam prije 2,5 godine rekla da je došlo MOJE VRIJEME. Volim ja svoju MPK, MPS i njezino visočanstvo MKM, no počela sam voljeti SEBE. Jednostavno sam rekla: sad sam tu, sad me nema. Oduvijek sam znala dobro organizirati život pa tako i vrijeme, uzeti malo vremena za sebe, pročitati neku knjigu, čuti se s frendicama ali sam imala gadnu grižnju savijesti jer sam se osjećala kao lopov, kao da sam nekome ukrala to vrijeme. Sad je dosta toga, volim ih, jedva čekam unučiće, obožavam nećaka ali VOLIM SEBE.
Vidim da se i ti slično ponašaš pa onda, valjda, ipak nisam baš skroz  luda
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 21:09
Ma slažem se preslatki su, ali samo sam htjela reći da nisam baš na raspolaganju kad se sjete. Naravno da sam bila kad su bili male bebe. Moja je starija kćer privatnik i počela je raditi kad je mali imao 15 dana, a tko bi drugi uskočio nego nona.
RIJEKA

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Ožujak 2008 u 17:33
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

No ovaj put smo iznimno došli s unucima jer imaju ferije, ali inače nisam ti ja klasična nona, imam ja svoj život. Većinom mm i ja dolazimo sami i onda s prijateljima roštiljamo, pečemo police i pancetu, idemo na vožnje biciklom, planinarenje, posjećujemo okolna mjesta i družimo se, iako svi imamo prilično godina, to nas uopće ne smeta. Mi živimo život. Unuci su divni i krasni, ali nisu mi oni glavna preokupacija u životu i nebi to ni željela.Imaju oni svoje roditelj, a mi smo svoju roditeljsku dužnost davno i mislim vrlo uspješno obavili.

eeeeee kako priroda ponekad pobrka stvari i ja sam tako zborila celi zivot da cu biti moderna nona ka re joj u disko blablablabla.....i onda je stigla
p a h u lj i c a...................iiii
da sam znala da je tako lijepo biti nona najprije bih napravila unuku, a onda kcer heheheheheheWink 

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2008 u 21:33
Šefi imaš pravo, naš život u vikendici je upravo takav.
No ovaj put smo iznimno došli s unucima jer imaju ferije, ali inače nisam ti ja klasična nona, imam ja svoj život. Većinom mm i ja dolazimo sami i onda s prijateljima roštiljamo, pečemo police i pancetu, idemo na vožnje biciklom, planinarenje, posjećujemo okolna mjesta i družimo se, iako svi imamo prilično godina, to nas uopće ne smeta. Mi živimo život. Unuci su divni i krasni, ali nisu mi oni glavna preokupacija u životu i nebi to ni željela.Imaju oni svoje roditelj, a mi smo svoju roditeljsku dužnost davno i mislim vrlo uspješno obavili.
RIJEKA

Na vrh
Šeflera View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2274
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Šeflera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2008 u 20:06
A vatrica u kaminu, dobra knjiga.Kotlovinu je najljepše delati po zimi. Svi se skupimo oko onog velkog tanjura u kojem se krčka meseko, krumpirići, bažul! Miris se širi hladnim zrakom- sline cure, a kotlovina nikak da bude gotova! Dok ju čekaš , griješ se domaćom medicom od lanjske loze! Makar ja više volim šljivu!
Kad je napokon gotova , cijeli tanjur odneseš za stol i onda se onak, lagano promrzli, skupimo kak pajceki iznad kopanje, lagani vrtuljak od medice, a teka ne fali!

I to su zimske radosti!

Na vrh
xenia64 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 752
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje xenia64 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Ožujak 2008 u 08:43
Ne mogu zamisliti sad opet snijeg. Meni je odlazak u vikendicu pojam sunčanog dana, miris roštilja , malo šetanja po šumi i na kraju malo kartanja. Ali vi uživajte u zimskim radostima i za nas smrznute.
Na vrh
Mikica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3024
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2008 u 22:07
Prošla sam danas "oko tebe" busom,baš je "divna"idila.Mislila sam si a što ti radiš po ovako mokrom vremenu?Sigurno si našla nešto jer ti sigurno moraš nešto raditi i mi ćemo sigurno vidjeti na slikama rezultate toga.
Na vrh
ines View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1095
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ines Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2008 u 21:20
A, joj, a vidim da si se baš pripremala za vikendicu Cry

Nadam se da si barem uživala u zimskoj idili i posljednjim (nadam se) trzajima zimesmile117
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2008 u 20:00

Danas u vikendici mislila možda nešto raditi, ali samo smo morali očistiti snijeg da možemo doći autom do garaže. Od nekih poljoprivrednih radova neće biti ništa jer je snijeg do koljena.

RIJEKA

Na vrh
osbourne View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 336
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje osbourne Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Ožujak 2008 u 18:32
imam i ja jedno koilo sjemenki koje moram posijati, ponašam se koda imam 5 hektara oko kuće a imam dvorište gdje jedva 2 auta stanu hehe! samo naprijed!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Ožujak 2008 u 21:03
Franjice, moramo to realizirati jedan dan.

Jučer sam lijepi dan iskoristila za neke poluobiteljske posjete, koje već duže vrijeme odgađam. Usput sam obišla grad, banku, platila kredite, a popodne se već počelo kvariti vrijeme. Ipak sam stigla počistiti neke cigle u dvorištu i iskoristii ih za ograditi jednu djetelinu.

Danas sam pak posijala vrećicu prkosa, koja mi je još ostala.
U dvorište sam presadila djelimično cvijeće iz posudica i to noćurak, cinije, dalije, kozmos, plave zvjezdice, osteospermume-onih nekoliko što mi je izašlo od hrpe koju sam dobila.
Provjerila dali su niknule frezije, anemone, oksalis, - no još uvijek se ništa ne događa. Izgleda da ću se morati zadovoljiti s onim što je uspjelo niknuti, ali neka čekati ću još, jer je prognoza povoljna, pa možda sunce kojeg će kažu biti, izmami koju moju cvjećkicu na svjetlo dana.

RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 19:03
Čini se meni da nama dvjema ne bi bilo dosta izlazak na kavicu već bi nam trebao cijeli vikend da izmjenim neke mislismile96Što ti je generacija!
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 19:01
Znala sam da ćeš se oglasiti s nekom dobrom idejom, bravo i hvala ti.
Dok sam ih slagala, rekla sam ovo izgleda kao kopanjice od Franjice (ima i rima)
RIJEKA

Na vrh
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 18:54
Padaju mi napamet Adminove mahovinasta cigle, pa onda preko njih neka šarena puzavica, ma koliko samo ideja..
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 18:44
Ma prekrasno. A i ovako "obične" cigle super izgledaju...
Na vrh
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 14:11
kako si ti bila vrijedna :) bravoooo  Clap
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Ožujak 2008 u 14:01
Ne mogu više izdržati u kući. Srećom cjelo jutro sunčano - doduše hladno, ali morala sam u dvorište, jer ću iskočit iz kože.
Slike sam stavila u Trišino dvorište, pa ću tu staviti samo one koje nisam tamo.
Noćurke presadila iz posudica u za to predviđen vrtić.
Kosmose presadila u novi vrtić-jutros napravljen.
Dragoljub presadila u stari zalivalnik, kako ste me savjetovale.

Osim toga napravila sam vrtić od cigli, koje su bile predviđene za baciti i sasvim zgodan je (rekla bi Franjica nova kopanjica)
dugačak 150 cm , a širok 30 cm, stavila malo stare, a malo nove zemlje- nemam pojma što ću presaditi u njega- možda dalije, jer ih imam hrpu iz sjemena.
Malo me brine, što će povremeno biti u sjeni.
Namjeravam ga možda malo obojiti- imam nešto sprejeva u nekoliko boja, pa da malo živosti unesem u vrt, dok nema šarenila od cvijeća.

Kćeri sam na terasi isto presadila u jednu veliku posudu dragoljube, a u drugu noćurke, valjda će biti u redu u posudama - prilično su velike.
RIJEKA

Na vrh
dina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5073
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 19:03
Triša svaka ti cast pa i kod tebe ovo ce da bude pravo carstvo
Voli vjeruj i daj ali pazi

koga ,kome i šta...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 15:02
Danas - ma ne mogu da baš ništa ne radim, a neda mi se nikamo ići.
Napunila hranilicu za ptičice (barem jednom tjedno pojedu sve.
To je kuglica veličina tenis loptice puna slanine i sjemenki, s malo kruha.
Izašle su obadvje posađene kale, a izvirio je i ukrasni slak, za sada samo nekoliko, ali posijala sam dvije vrećice.

RIJEKA

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 3132333435 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.