Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 407> |
Korisnik | |
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Mjesto reza ne pocrni, ako ga se odmah obriše salvetom ili papirnatom maramicom i premaže medom.
Tu sam informaciju dobila od uzgajivaća s dalekog Tajlanda i zaista se pokazalo točnim.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Ja sam kupila jedan takav u mbm-u prije par mjeseci. Moram reći da moj skroz drugačije izgleda. Proveo je dva mjeseca na suncu, ima puno više grana i pun je pupova.
![]() Naravno, moram ga dobro pošišati, ali tek kad vidim šta će se desiti sa pupovima |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Super izgleda , nema šta !
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Prekrasan je! Ovaj je dobiven iz reznica, isto kao @Pinus-ov
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Emilly ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 11 Listopad 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1664 |
Kako se oni zakorjenjuju? Negdje sam čitala da se dobro posuši pa u vodu...
Nije mi uspjelo ![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Emilly sjemenke danas posađene , noćas po savjetu beboline bile u termosici , sad samo strpljenja
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Super, sretno!
Ja ih ne sijem tako. Samo ih posložim na zemlju za kaktuse, malo zatrpam, zalijem i prekrijem prozirnom folijom. Sve su mi iznikle za manje od tjedan dana ![]() |
|
![]() |
|
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
Moja se dva mlada spremaju na cvatnju...pitam se hoce li uspjeti s obzirom da ide zima.
Stari je napravio ogromnu sjemenu cahuru, bez oprasivanja, pitam se da li je puna ili prazna, a to cu valjda i vidjeti uskoro.
Pinus, tvoj bijeli je nevjerojatno cvatan, pa to ce se sve otvoriti u jedan jedini dan.
Emily, jako lijep kodeksic i krosnjica kod tvoga.
|
|
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Hajde znalci kad je najbolje vrijeme za prihranjivanje??
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
nisam znalac ali po logici stvari, prihranjivanje bi trebalo biti kad krene vegetacija. ja sada nikako ne bi, sada idu u period mirovanja.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Divim se Vašem radovima
![]() Draga Bebolina,ja idem u traženje adeniuma,sada kada sam se nauživala vaših.
pozdrav vama i vašim ljubimcima.
![]() |
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
To je jasno samo moji sijanci ne miruju,razvijaju listove i rastu.Po mojoj nekoj procjeni,prihranjivanje im neće trebati do Nove godine al ne znam za dalje.Dali prihrajivati onda ili tek na proljeće??? |
|
|
|
![]() |
|
![]() Ja čekam da moji još porastu pa će i oni moći krasiti ove stranice ![]() |
|
|
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Ima li neko Adenium variegatum?
|
|
![]() |
|
jagoda ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Veljača 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 5241 |
Čitam da ima dosta ljubitelja i uzgajivača adeniuma na forumu...Super bar ćemo imati prilika izmjenjivati iskustva oko sijanja i uzgoja.
Emily tvoj bijeli je prekrasan a onaj roza sa velikim cvijetom je poseban. Još nisam posijala sjemenkice, ali skoro ću prvu turu....
Moj ljepotan ima sve manje cvijetova i sve su manji, očito mu fali toplina i sunce. Nadam se da će preživijeti zimu...
Bebi tvoji su slatki mali i veliki, a oni ćelavi kosooki biti će na ljeto fešta od ljepote..
Pinus tvoj bijeli još cvjeta, izvrsno, a čini mi se da je dosta i narastao...
![]() |
|
sutra je novi dan
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Ovih dana očekujem sjemenke adeniuma. Pročitala sam sve od prve stranice na ovoj temi, još malo proguglala, pogledala snimke na You Tube-u. Mislim da sam spremna. Imam namjeru svaki mjesec sijati po dvije sjemenke, a neposijane čuvati u frižideru. Vodit ću točne bilješke o tome kako sam ih posijala, kada, čime sam ih i koliko zalila, gdje su biljčice smještene i slično. Nadam se da mi neće baš sve uginuti.
![]() |
|
![]() |
|
Kad ih je najbolje pošišati, sada ili da čekam proljeće?
Od onih pupova neće biti ništa, već su skoro svi otpali ![]() |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Emilly , pogledaj ovdje . Kao i kod većine drugih biljaka koje je potrebno pincirati najbolje je to učiniti u proljeće.
Moj bijeli A. obesum hibrid izgleda vrlo jadno ovih dana. Od onog silnog broja pupova otvorio je samo tri cvijeta. Nije vidio sunca puna dva tjedna. Pretpostavljam da je to razlog njegovom sporom i slabom jesenskom „metabolizmu“. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4546474849 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |