Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 20:45
Mjesto reza ne pocrni, ako ga se odmah obriše salvetom ili papirnatom maramicom i premaže medom.
Tu sam informaciju dobila od uzgajivaća s dalekog Tajlanda i zaista se pokazalo točnim.
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:19
Ja sam kupila jedan takav u mbm-u prije par mjeseci. Moram reći da moj skroz drugačije izgleda. Proveo je dva mjeseca na suncu, ima puno više grana i pun je pupova.

Naravno, moram ga dobro pošišati, ali tek kad vidim šta će se desiti sa pupovima
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:23
Super izgleda , nema šta !
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:29
Prekrasan je! Ovaj je dobiven iz reznica, isto kao  @Pinus-ovThumbs%20Up
Držim fige da te obraduje cvjetovima, a kad ga pošišaš, zapelcaj ga
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2011 u 10:07
Kako se oni zakorjenjuju? Negdje sam čitala da se dobro posuši pa u vodu...
Nije mi uspjelo Ermm
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Listopad 2011 u 11:02
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Kako se oni zakorjenjuju? Negdje sam čitala da se dobro posuši pa u vodu...
Nije mi uspjelo Ermm
Mislim da umjesto u vodu, reznicu nakon sušenja u zemlju...barem sam tako čitala.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 15:04
Emilly sjemenke danas posađene , noćas po savjetu beboline bile u termosici , sad samo strpljenja Wacko
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Listopad 2011 u 16:49
Super, sretno!
Ja ih ne sijem tako. Samo ih posložim na zemlju za kaktuse, malo zatrpam, zalijem i prekrijem prozirnom folijom. Sve su mi iznikle za manje od tjedan dana Wink
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 14:44
Moja se dva mlada spremaju na cvatnju...pitam se hoce li uspjeti s obzirom da ide zima.
Stari je napravio ogromnu sjemenu cahuru, bez oprasivanja, pitam se da li je puna ili prazna, a to cu valjda i vidjeti uskoro.

Pinus, tvoj bijeli je nevjerojatno cvatan, pa to ce se sve otvoriti u jedan jedini dan.
Emily, jako lijep kodeksic i krosnjica kod tvoga.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Listopad 2011 u 17:16
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Moja se dva mlada spremaju na cvatnju...pitam se hoce li uspjeti s obzirom da ide zima.
Stari je napravio ogromnu sjemenu cahuru, bez oprasivanja, pitam se da li je puna ili prazna, a to cu valjda i vidjeti uskoro.

Pinus, tvoj bijeli je nevjerojatno cvatan, pa to ce se sve otvoriti u jedan jedini dan.
Emily, jako lijep kodeksic i krosnjica kod tvoga.
Smjesti ih na sunčanu stranu u dobro grijanom prostoru i procvast ćeWink
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 11:28
Hajde znalci kad je najbolje vrijeme za prihranjivanje??
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 11:34
nisam znalac ali po logici stvari, prihranjivanje bi trebalo biti kad krene vegetacija. ja sada nikako ne bi, sada idu u period mirovanja.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 13:01
Divim se Vašem radovimaClap.
Draga Bebolina,ja idem u traženje adeniuma,sada kada sam se nauživala vaših.
pozdrav vama i vašim ljubimcima.Wink
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 13:28
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

nisam znalac ali po logici stvari, prihranjivanje bi trebalo biti kad krene vegetacija. ja sada nikako ne bi, sada idu u period mirovanja.

To je jasno samo moji sijanci ne miruju,razvijaju listove i rastu.Po mojoj nekoj procjeni,prihranjivanje im neće trebati do Nove godine al ne znam za dalje.Dali prihrajivati onda ili tek na proljeće???
Na vrh
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 13:30
Originalno poslano od člana Belina Belina napisao:

Divim se Vašem radovimaClap.
Draga Bebolina,ja idem u traženje adeniuma,sada kada sam se nauživala vaših.
pozdrav vama i vašim ljubimcima.Wink

Hug
Ja čekam da moji još porastu pa će i oni moći krasiti ove straniceBig%20smile

Na vrh
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Listopad 2011 u 14:07
Ima li neko Adenium variegatum?
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 01:38
Čitam da ima dosta ljubitelja i uzgajivača adeniuma na forumu...Super bar ćemo imati prilika izmjenjivati iskustva oko sijanja i uzgoja.
Emily tvoj bijeli je prekrasan a onaj roza sa velikim cvijetom je poseban. Još nisam posijala sjemenkice, ali skoro ću prvu turu....
Moj ljepotan ima sve manje cvijetova i sve su manji, očito mu fali toplina i sunce. Nadam se da će preživijeti zimu...
Bebi tvoji su slatki mali i veliki, a oni ćelavi kosooki biti će na ljeto fešta od ljepote..
Pinus tvoj bijeli još cvjeta, izvrsno, a čini mi se da je dosta i narastao...
smile71
sutra je novi dan
Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 02:54
Ovih dana očekujem sjemenke adeniuma. Pročitala sam sve od prve stranice na ovoj temi, još malo proguglala, pogledala snimke na You Tube-u. Mislim da sam spremna. Imam namjeru svaki mjesec sijati po dvije sjemenke, a neposijane čuvati u frižideru. Vodit ću točne bilješke o tome kako sam ih posijala, kada, čime sam ih i koliko zalila, gdje su biljčice smještene i slično. Nadam se da mi neće baš sve uginuti. Ermm
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 10:24
Kad ih je najbolje pošišati, sada ili da čekam proljeće?
Od onih pupova neće biti ništa, već su skoro svi otpali Unhappy
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Listopad 2011 u 11:08
Emilly , pogledaj ovdje . Kao i kod većine drugih biljaka koje je potrebno pincirati najbolje je to učiniti u proljeće.

Moj bijeli A. obesum hibrid izgleda vrlo jadno ovih dana. Od onog silnog broja pupova otvorio je samo tri cvijeta. Nije vidio sunca puna dva tjedna. Pretpostavljam da je to razlog njegovom sporom i slabom jesenskom „metabolizmu“.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4546474849 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.