Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Dipladenia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Dipladenia

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 46>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 1 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Status: Offline
Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 19:09

Hormon je uvijek dobrodošao ako ga imaš, a isto tako dobro je staviti najlon vrećicu koju ćeš kao i inače povremeno skidati da se biljke nebi razboljele.

Reznice ne trebaju nikada biti dugačke niti sa puno lišća. Znači, ostavi 3 - 5 listova na reznici. Kod biljaka sa nježnijim većim listovima uputno je odrezati polovicu lista da se smanji površina kroz koju biljka gubi vlagu, a koju ne može nadoknaditi jer još nema razvijen korjen.

Kada uzimaš reznicu koja je kratki izdanak iz glavne grane, onda je najbolje tu reznicu pažljivo otrgnuti od glavne grane tako da se otrgne sa "petom", (manji dio kojim je vezana sa glavnom stabljikom). Takve reznice se najbolje prime.

Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 19:15
Cimi svaka čast, učinit ću tako!smile79
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
sunce :) View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 109
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunce :) Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Studeni 2011 u 22:09
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Sunce, o mahunama ti ne bih znala reći. Ja nisam zainteresirana za sjeme pa nisam niti ostavljala mahune već sam ih odrezivala.Međutim, ako znamo da se sve mahune osuše kada u njima sjeme dozori, onda je tako sigurno i kod dipladenije. Možeš jedino pripaziti da li možda mahune pucaju i rastvaraju se kad su zrele da ti se sjeme ne prospe. Triša draga, vrlo rado bih ti orezala tvoju biljčicu! Kada ju budeš orezivala možeš vršne reznice (15 cm) ili kratke pokrajne izdanke popikati u zemlju pa ju tako razmnožiti.

Hvala na odgovoru Cimi

Na vrh
Free View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5914
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Free Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 10:06
LOL
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

Cimi svaka čast, učinit ću tako!smile79

To si već ućinila ili tek ćeš??  Znaš da nesmiješ baciti ni jednu odrezanu ili otrgnutu grančicu!!!   Kak mi je šteta to bacati, ajde sve krakato odrezano, vi koje ćete je orezivati kod spremanja pod krov, krakove bacite k meni!!LOLWink
LOL
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 23:02
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Hormon je uvijek dobrodošao ako ga imaš, a isto tako dobro je staviti najlon vrećicu koju ćeš kao i inače povremeno skidati da se biljke nebi razboljele.

Reznice ne trebaju nikada biti dugačke niti sa puno lišća. Znači, ostavi 3 - 5 listova na reznici. Kod biljaka sa nježnijim većim listovima uputno je odrezati polovicu lista da se smanji površina kroz koju biljka gubi vlagu, a koju ne može nadoknaditi jer još nema razvijen korjen.

Kada uzimaš reznicu koja je kratki izdanak iz glavne grane, onda je najbolje tu reznicu pažljivo otrgnuti od glavne grane tako da se otrgne sa "petom", (manji dio kojim je vezana sa glavnom stabljikom). Takve reznice se najbolje prime.

Poslušala sam tvoj savjet i bijelu Mandevillu orezala, tako da je reznicama ostala peta. Umoćila sam je u hormon i popikala u pjeskovitu zemlju. Za nekoliko mjeseci ću vidjeti koje su se reznice bolje ožilile, da li one od roza ljepotice bez pete, ili bijele s petom, kako si nas ovdje savjetovalaWink
Hvala ti cimismile79
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
monstera View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11895
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje monstera Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2011 u 23:08
Bebi!
Zemlja nije ni moja, ni tvoja, posuđena je svima nama, da dođemo, da se tu sretnemo i odemo bez povratka.
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 18:35
Ovo je bila moja dipladenija u ljetu , na zalost , kod mojeg naglog odlaska na put je bila zaboravljena i sad ju spasavam :

sad su joj listovi pozutili i otpadaju . Procitala sam svih 17 stranica jako pazljivo i nasla puno savjeta ! Pozelite mi srecu !

Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 18:39
Sretno Gute Fee ma bit će ona ponovo lijepa i cvat će dogodine kao i ove.
ako si pročitala korisne savjete, tako učini, i spasit ćeš ju, nema mjesta za paniku.smile99
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.

Na vrh
arim View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1377
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje arim Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Studeni 2011 u 21:24
I moje su "otišle"ne sve ali one mlade,dok me nije bilo kući.Izgleda da su suhe ništa od njih :(  Velike su lijepe jednu sam stavila u dnevni boravak na prozor gdje je stalno toplo a drugu u hodnik gdje je tem. oko 15-17C pa vidim kako će se ponašati.
“Život je kao ogledalo: ako mu se namrštiš, namrštiće se i ono tebi; ali ako mu se nasmiješ, uzvratiće ti osmijehom.” – Vilijem Takerej
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 18:07
Ovako sad izgleda :      smile43

Ja se nadam od sveg srca da cu ju uspjeti spasiti ! Velim , svaki vas savjet sam "udahnula" !
Na vrh
Retriver Sara View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 8979
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Retriver Sara Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 19:00
ajoj Gute, pričale smo o njoj, pa se i ja požalila na moju dipladeniju, ali na sreću, za sada, ipak još nije tako požutila...kaj je je, ne izgleda previše dobroConfused
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 20:24

Od kako sam svoje unijela u stan izgubile su svega nekoliko listova, ali su završile cvjetanje.

Iz kratkih izdanaka iz kojih su cvjetale sada izbijaju mladi dugi zdanci.

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Studeni 2011 u 23:46
Ja cu uciniti sve da ju spasim ! Svaki i najmanji savjet mi je dobro dosao !
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 09:56
Gute Fee, a sta se zapravo dogodilo? Je li se presusila, je li na pretoplom, na prehladnom? U svakom slucaju mrtva ti nije, meni se cini da imas veliku sansu da je spasis, i da je ona samo reagirala na nesto lose sto se desavalo, ali je to nije ubilo.
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 12:31
Unijela sam moju biljku u kuću  na otprilike 15 C. Počela je bacati pupove i listove koji najprije postanu žuti onda otpadnu. Nadam se da će preživijeti do proljeća.
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 15:24
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Gute Fee, a sta se zapravo dogodilo? Je li se presusila, je li na pretoplom, na prehladnom? U svakom slucaju mrtva ti nije, meni se cini da imas veliku sansu da je spasis, i da je ona samo reagirala na nesto lose sto se desavalo, ali je to nije ubilo.

Draga nbjelovu , s menom je bilo nesto da smo morali naglo odputovati. Ja se ni za jedan cvijet u tom momentu nisam mogla pobrinuti a MM je bio u panici radi mene tako je sve ostalo vani. Mislim da joj je bilo jako hladno jer je cak i mraza bilo dok smo mi bili na onom dalekom sjeveru .
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Studeni 2011 u 16:28
Originalno poslano od člana Gute Fee Gute Fee napisao:

Mislim da joj je bilo jako hladno jer je cak i mraza bilo dok smo mi bili na onom dalekom sjeveru .
Da li je još nešto stradalo na zimi, ili je samo ta ljepotica?
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 15:44
Samo ona i lantanica ! Ruze smo "obukli" cim smo se vratili a i sve drugo pospremili . Lantanicu sam izvadila iz zemlje stavila u teglu i unijela u kucu . To dvoje sad spasavam !
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 22:32

ja sam svoju unijela u negrijanu prostoriju, lišće joj žuti i otpada i čini mi se da se i moja sprema na spavanje
svjetla ima, sunca ne
tek ću je koji put zaliti i to samo koliko može stati u podložak, da se ne osuši skroz

nadam se da će na proljeće opet prolistati i zazeleniti se, a ako ne, biti će ih sigurno u prodaji i dogodine
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Studeni 2011 u 22:55
moja je vani i još cvijeta, ispod natkrivene tarace ja. ne mislim je unositi.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1516171819 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.