Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ferocactus
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ferocactus

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 12>
Korisnik
Poruka
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Listopad 2011 u 18:55
Kaktusi u stakleniku kod Bešlića zimuju na nekih 5 stupnjeva znači u stakleniku imaju svjetla ali bez zalijevanja. Osim naravno onih vrsta koje traže toplije zimovanje. U pravilu je bolje ne dati nikakvu svjetlost nego nedovoljnu. Cvast će bez obzira što zimuju na svijetlu, samo bez zalijevanja. Naravno mali kaktusi ako su baš skroz mali trebaju se zalijevati da ne izgube korijen.   
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2011 u 20:01
Zar nije za ferokaktuse idealno da prezime na što je više moguće svijetlom mjestu, hladnom, od 8 do 12 C, i naravno 4 mjeseca bez zalijevanja. No takvih polica nemam dovoljno. Na takve prozorske police bi stavio kaktuse za koje mislim da će sljedeću sezonu cvjetati.

Ferokaktusi su mi mladi i još dugo neće cvjetati. Zbog toga njih namjeravam staviti na svijetle ali tople prozorske police, recimo 16 – 22 C. Mislim da ne bi smjeli deformirano rasti (?) zbog toga što ima dosta svijetla. Usprkos tome što je položaj pretopli za prezimljavanje kaktusa.

Ovo su moji ferići. Može li tko ID bar neke od njih.

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2011 u 21:22
Trebala bi bolja slika ali mislim da je prvi lijevo stainesii, pa latispinus, 7 macrodiscus, 9 latispinus no to ti nije sigurno jer neki ferići bitno promijene izgled kako rastu.
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 465
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 08:41
Dobro jutro forumaši!
Za ljubitelje "ferića" evo jednoga od mojih ljepotana! Imam dosta primjeraka ovih "bodljića" u svim stadijima životnih dobi.

Kako vam se sviđaju?
Pozdrav......schumy
**za čistu prirodu i obilje pčelica
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 09:07

Schumy, tvoj ferić je za 5. Pretpostavljam da je to Ferocactus latispinus.
Ispravi me ako griješim. Reci koliko je stari s obzirom da cvate.
Ja nikako na zelenu granu sa ID svojih ferića. Ovoga sa slike sam onako za sebe ID isto kao Ferocactus latispinus (?). Što ti misliš koja je to vrsta ?
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 17:04

Pinus, i tvoj i moj ferić je Ferrocactus latispinus, lako ga je prepoznati jer u „buketu“ bodlji ima jednu – najjaču i najveću koja mu se oblikuje kao cvijet koji izlazi iz buketa.
Druga mu je odlika da cvate ljubičastim cvjetićima.
Domovina mu je  Mexico, pokrajine Tehuacan-Cuicatlan i Oaxaca.
Postoji vrlo sličan varijetet koji se zove Ferrocactus latispinus
, var. Flavispinus, razlika je samo u boji cvijeta koji je kod ovog varijeteta – svijetložuti, skoro bijeli.

Pozdrav…………………schumy

Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 17:05

Da, zaboravio sam ovaj "ferić" je star oko 8-10 godina, tek mi je prošle godine prvi puta procvjetao!
schumy
Na vrh
schumy View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje schumy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 17:23
Pinus, "prčkao" sam malo po mojim fotićima i našao i ferrocactus latispinus, var. Flavispinus, uoči razliku u veličini i položaju bodlji i boji cvijeta - svijetložuti, prljavo-bijeli!

Pozdrav............schumy
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 17:43
Ovo ti nače ići schumy !
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 20:02
ovo je gymnocalycium pflanzii
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 21:26
Ovo je moj ferocactus latispinus. Čini mi se da su bodlje kraće

Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 21:39
ili će bodlje narasti  kad još malo ostari. Po meni je broj 9 kod tebe Pinus f. latispinus, ali valjda vi bolje znate, meni je to novi kaktus.

Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 21:59

Gricka, toliko različiti a opet svi Latispinusi. To mi se dopada kod ferića. Skoro da ne možeš fulati kod ID. Evo još jedan moj. Možda bi i on mogao proći za Latispinus ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:09
Miss M pola mojih si ID, hvala. Izgleda da sam kupovao večinom Latispinuse. Krivac je ova crvena boja iglica.    
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:11
Pinis,možeš fulati,ja imam jedan kaktus već godinu dana,ali neznam da li je neki gymno ili ferić!
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Listopad 2011 u 22:18
Da, da,u pravu si mali kaktus pa vidiš da je i schumy fulao.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 12:30
Evo mog ferića

Kod mene je mislim da već 6 godina kupljen je skroz mali... Ali mi nikad nije cvjetao... Možda i bi ove godine ali nisam ga mogla držati na suncu zbog malog... Ima ogromne bodlje tako da ću ga prvom prilikom kad budem išla kod svojih dati tati... (on obožava kaktuse, prije nego sam se ja rodila imao ih je jako puno ali naletila je jedne godine jaka zima i svi su mu se smrzli, žive na moru inače)... jer strah me jednostavno da s emali ne nabode na te bodlje ogromne... U biti zbog njega sam se riješila većine kaktusa imam samo male...
Per aspera ad astra.

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Studeni 2011 u 21:30
Baš mi je žao što su se tvom tati smrzli kaktusi,a ovaj tvoj je prilično velik,bude ga tata pazio i mazio.
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 07:10
Ma on uvijek kaže da je i bolje da je bilo tako :) takoi tako bi ih morao se riješit kad bi j aprohodala :D
Per aspera ad astra.

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Studeni 2011 u 07:17
Krasan je tvoj ferić Zvjezdana, jedan od ljepših na forumu . Gledam ga i pitam se kako ga zalijevaš ? Tegla se jedva vidi.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 12>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.