Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aloa Vera
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aloa Vera

Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 46>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Status: Offline
Bodovi: 75
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 08:14
I da, zemlja je miješana sa pijeskom i šljunkom. Ne prehranjujem ih s ničim.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Prosinac 2011 u 08:13
Zimus su mi isto tako istrunile dvije aloe ali sam pogriješila što sam ih svaki tjedan zalijevala. Ove zime sam prestala još u 10 mjesecu zalijevati tj. onda kad sam ih stavila u stan budući da je vani zima. I listovi su počeli žutjeti...mislila sam da im fali vode pa sam ih zalila možda dva puta u zadnjih mjesec i pol. I sad su mi sve mladice, a bilo ih je jako puno, istrunile. Nemoguće da je od previše vode jer imam veliki kalić a jako malo sam ih zalila. Imam i male aloice u malim kalićima koje sam isto zalila 2-3 puta i nisu istrunile.
Ne znam šta da radim. Preko ljeta lijepo rastu a na zimu propadnu.
Na vrh
Fermina-Daza View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1594
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 20:26
Negdje griješiš.Trebala bih imati više podataka.
Po tome što su mlade istrunile i da su bile pune vode reklo bi se da si ih previše zalijevala.A prema informaciji da si ih zalila samo 3 x u zadnja 2 mjeseca rekla bih da su uginule od nedostatka vode.
Naravno u igri može biti još štošta:
-U kakvu su zemlju posađene? ( trebalo bi biti najmanje 1/3 pijeska, na dnu lonca kamenčići... )
-Korijen ne smije ležati u vodi ( dakle, bez podloška ),
- Ne prihranjivati je umjetnom prihranom
- Svijetlo mjesto, temperatura ne smije biti ispod +5
Ali naravno, u pitanju mogu biti i kakvi nametnici.

PRVA POMOĆ:
Evo što bih ja učinila (tako sam jednom spasila jednu moju aloju ):
-izvadi je iz zemlje i pregledaj joj korijen.Ako trune, ima gnjileži, očisti sve to nožem i sve korijenje koje nije zdravo izreži
- Ostavi je vani, sa korijenom okrenutim prema suncu da se suši nekoliko dana
-Ponovo je posadi u novu, dobro dreniranu zemlju i škrto zalijevaj

btw. ovdje je problem sunce kojega sad nema ili nije dovoljno jako ali ja bih je ipak sušila makar u kući jer sva rezana mjesta se moraju posušiti.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
Bluebell View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Bluebell Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Prosinac 2011 u 08:07
Dragi forumaši opet imam problem...već sam o tome pisala i problem se opet javio. Suši mi se aloa. Jutros su svi mladi izdanci istruli tj. bili puni vode. Listovi velike aloe su požutili. Mislila sam da joj je pretoplo pa sam ju stavila na drugi kraj sobe ali ništa ne pomaže. U zadnja dva mjeseca sam ju zalila svega 3 puta. Mislim da će do proljeća svi listovi otpast....
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Prosinac 2011 u 22:39
Originalno poslano od člana nbjelovu nbjelovu napisao:

Hvala, pokusat cu onda moje prihraniti. Kod mene su bas nikakve. Je li tocno ono sto je netko napisao da otkidanje listova (pitam za barbadensis) potice stvaranje mladih?

Nisam baš u to uvjerena.Ako se vratiš na one slike u oglasima, vidjet ćeš da ona prva aloja, najstarija, i nije dala neki podmladak.A brala sam listove.A ona treća, zadnja, nisam joj uopće još skidala listove a dala je toliko podmlatka da se ona jedva vidi od njih.
Doduše, ne znači da skidanje listova može zakočiti podmladak.
Mislim da su tu druge stvari važne a to je:
-sunce, toplina, ljeti zalijevanje (ali bez podloška ), svake godine presadivanje i dodavanje nove zemlje i-strpljenje.
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
Na vrh
lana84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 15:23
hehe ako je to istina kod mene će biti dosta mladih.... jer smo jadnicu skoro svu ošišali (zatrebalo za lijeka)   
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Prosinac 2011 u 06:51
Hvala, pokusat cu onda moje prihraniti. Kod mene su bas nikakve. Je li tocno ono sto je netko napisao da otkidanje listova (pitam za barbadensis) potice stvaranje mladih?
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 23:29

nbjelovu pita:

"Fermina, koju joj zemlju dajes?"

Aloje sadim u dobro dreniranu zemlju, 1/3 pjeska,1/3 vrtne zemlje i 1/3 glistinjaka pomiješanog sa vrtnim kompostom.

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 22:59
Originalno poslano od člana Veki drag Veki drag napisao:

hy ljudi opet ja Wink
zanima me dali aloja b miler cvate?

Da, cvate.uobičajenim cvijetom aloje, znači na visokom štapu, žute ili narančasto- crvene boje.
Ali da bi cvjetala mora biti vani i na toplom jugu.
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 22:53
Toplina im neće naškoditi ali ako je zrak suh, trebat će ih povremeno zaliti.
Oporavit će se, sigurno.
Aloja zna sama sebi pomoći ne samo nama.Wink
Na vrh
lana84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 22:33
Fermina-Daza, hvala na savjetima.
Ovako, ja ove aloe planiram da držim u svom dnevnom boravku koji je grijan(20-25 stupnjeva) nadam se da im tu neće biti pretoplo??
bojim se staviti ih negdje drugo da se ne smrznu jer mi je baš stalo da ih oporavim
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 20:18
Natalija ti je dobro identificirala aloje.
Ali su zbilja u lošem stanju.Počni ih spašavati.
stavi ih u zatvoreno gdje temperatura ne pada ispod +5°C.
Zalijevaj ih samo po malo, najviše jednom tjedno i to ako je prostor grijan a ako nije još rijeđe.
Otkini im listove koji su jako loši.Rekuperat će se one ali tek u proljeće kad ih izneseš vani.
Ne prihranjuj ih sada zimi i pazi da u podlošku ne leži voda.
Aloju ubija samo hladnoća i previše vode.
Na vrh
lana84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 15:35
Originalno poslano od člana natalija natalija napisao:

Originalno poslano od člana lana84 lana84 napisao:

ajmeee, zar nitko ne zna  koje su moje 2 aloice :(

dobro nam došla,
na prvoj slici vjerovatno barbadensis, a na druge dvije arborescens

natalija hvala na dobrodošlici i na odgovoru! baš sam bila nestrpljiva. pretpostavila sam Clap, ali evo dobro dođe ipak mišljenje onih koji se bolje razumiju.  Smile 
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 15:15
Originalno poslano od člana lana84 lana84 napisao:

dobro nam došla,
na prvoj slici vjerovatno barbadensis, a na druge dvije arborescens

Na vrh
lana84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Prosinac 2011 u 15:05
Na vrh
lana84 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lana84 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Prosinac 2011 u 13:13
ekipa, nova sam na forumu, ali vas pratim već dugo i moram vam reći da ste doista izvrsni!!!
jučer sam dobila 2 aloe, zanima me vaše mišljenje, tj. dali su ljekovite i koja vrsta??? Mislim da je prva A. Barbadensis a druga A. Arboresens.

obje su slabašne, jer su se već koristile u liječenje. Ovako izgledaju:

1.

2.

Na vrh
Veki drag View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 6
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Veki drag Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Studeni 2011 u 13:57
hy ljudi opet ja Wink
zanima me dali aloja b miler cvate?

Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Studeni 2011 u 21:58
Presadi ih u proljeće ako želiš veći broj biljki.
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 22:52
baš ti hvala femina ,mislila sam da bolje rastu kad ih presadim,da matična biljka ima više snage za sebe,al sad ih neću dirat..
Na vrh
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fermina-Daza Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2011 u 21:58
Originalno poslano od člana kamenjar kamenjar napisao:

proljetos sam dobila tri aloje,sada ih ne uspivam presadit..baš rastu

I ne presađivaj ih.Aloje najbolje rastu u društvu.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 45678 46>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,187 sekundi.