Aloa Vera |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 46> |
Korisnik | ||
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
I da, zemlja je miješana sa pijeskom i šljunkom. Ne prehranjujem ih s ničim.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
Bluebell ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 09 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 75 |
|
Zimus su mi isto tako istrunile dvije aloe ali sam pogriješila što sam ih svaki tjedan zalijevala. Ove zime sam prestala još u 10 mjesecu zalijevati tj. onda kad sam ih stavila u stan budući da je vani zima. I listovi su počeli žutjeti...mislila sam da im fali vode pa sam ih zalila možda dva puta u zadnjih mjesec i pol. I sad su mi sve mladice, a bilo ih je jako puno, istrunile. Nemoguće da je od previše vode jer imam veliki kalić a jako malo sam ih zalila. Imam i male aloice u malim kalićima koje sam isto zalila 2-3 puta i nisu istrunile.
Ne znam šta da radim. Preko ljeta lijepo rastu a na zimu propadnu. |
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Negdje griješiš.Trebala bih imati više podataka.
Po tome što su mlade istrunile i da su bile pune vode reklo bi se da si ih previše zalijevala.A prema informaciji da si ih zalila samo 3 x u zadnja 2 mjeseca rekla bih da su uginule od nedostatka vode. Naravno u igri može biti još štošta: -U kakvu su zemlju posađene? ( trebalo bi biti najmanje 1/3 pijeska, na dnu lonca kamenčići... ) -Korijen ne smije ležati u vodi ( dakle, bez podloška ), - Ne prihranjivati je umjetnom prihranom - Svijetlo mjesto, temperatura ne smije biti ispod +5 Ali naravno, u pitanju mogu biti i kakvi nametnici. PRVA POMOĆ: Evo što bih ja učinila (tako sam jednom spasila jednu moju aloju ): -izvadi je iz zemlje i pregledaj joj korijen.Ako trune, ima gnjileži, očisti sve to nožem i sve korijenje koje nije zdravo izreži - Ostavi je vani, sa korijenom okrenutim prema suncu da se suši nekoliko dana -Ponovo je posadi u novu, dobro dreniranu zemlju i škrto zalijevaj btw. ovdje je problem sunce kojega sad nema ili nije dovoljno jako ali ja bih je ipak sušila makar u kući jer sva rezana mjesta se moraju posušiti. |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
![]() |
||
|
Dragi forumaši opet imam problem...već sam o tome pisala i problem se opet javio. Suši mi se aloa. Jutros su svi mladi izdanci istruli tj. bili puni vode. Listovi velike aloe su požutili. Mislila sam da joj je pretoplo pa sam ju stavila na drugi kraj sobe ali ništa ne pomaže. U zadnja dva mjeseca sam ju zalila svega 3 puta. Mislim da će do proljeća svi listovi otpast....
|
||
![]() |
||
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
|
Nisam baš u to uvjerena.Ako se vratiš na one slike u oglasima, vidjet ćeš da ona prva aloja, najstarija, i nije dala neki podmladak.A brala sam listove.A ona treća, zadnja, nisam joj uopće još skidala listove a dala je toliko podmlatka da se ona jedva vidi od njih. Doduše, ne znači da skidanje listova može zakočiti podmladak. Mislim da su tu druge stvari važne a to je: -sunce, toplina, ljeti zalijevanje (ali bez podloška ), svake godine presadivanje i dodavanje nove zemlje i-strpljenje. |
||
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
||
![]() |
||
lana84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2011 Lokacija: United States Status: Offline Bodovi: 7 |
|
hehe ako je to istina kod mene će biti dosta mladih.... jer smo jadnicu skoro svu ošišali (zatrebalo za lijeka)
![]() ![]() |
||
![]() |
||
nbjelovu ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2007 Status: Offline Bodovi: 1582 |
|
Hvala, pokusat cu onda moje prihraniti. Kod mene su bas nikakve. Je li tocno ono sto je netko napisao da otkidanje listova (pitam za barbadensis) potice stvaranje mladih?
|
||
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/ |
||
![]() |
||
|
nbjelovu pita: "Fermina, koju joj zemlju dajes?" Aloje sadim u dobro dreniranu zemlju, 1/3 pjeska,1/3 vrtne zemlje i 1/3 glistinjaka pomiješanog sa vrtnim kompostom. |
||
|
||
![]() |
||
|
Da, cvate.uobičajenim cvijetom aloje, znači na visokom štapu, žute ili narančasto- crvene boje. Ali da bi cvjetala mora biti vani i na toplom jugu. |
||
|
||
![]() |
||
|
Toplina im neće naškoditi ali ako je zrak suh, trebat će ih povremeno zaliti.
Oporavit će se, sigurno. Aloja zna sama sebi pomoći ne samo nama. ![]() |
||
|
||
![]() |
||
lana84 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 08 Prosinac 2011 Lokacija: United States Status: Offline Bodovi: 7 |
|
Fermina-Daza, hvala na savjetima.
Ovako, ja ove aloe planiram da držim u svom dnevnom boravku koji je grijan(20-25 stupnjeva) nadam se da im tu neće biti pretoplo?? bojim se staviti ih negdje drugo da se ne smrznu jer mi je baš stalo da ih oporavim ![]() |
||
![]() |
||
|
Natalija ti je dobro identificirala aloje.
Ali su zbilja u lošem stanju.Počni ih spašavati. stavi ih u zatvoreno gdje temperatura ne pada ispod +5°C. Zalijevaj ih samo po malo, najviše jednom tjedno i to ako je prostor grijan a ako nije još rijeđe. Otkini im listove koji su jako loši.Rekuperat će se one ali tek u proljeće kad ih izneseš vani. Ne prihranjuj ih sada zimi i pazi da u podlošku ne leži voda. Aloju ubija samo hladnoća i previše vode. |
||
|
||
![]() |
||
|
natalija hvala na dobrodošlici i na odgovoru! baš sam bila nestrpljiva. pretpostavila sam
![]() ![]() |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
dobro nam došla, na prvoj slici vjerovatno barbadensis, a na druge dvije arborescens |
||
![]() |
||
|
ajmeee, zar nitko ne zna koje su moje 2 aloice :(
|
||
![]() |
||
|
ekipa, nova sam na forumu, ali vas pratim već dugo i moram vam reći da ste doista izvrsni!!!
jučer sam dobila 2 aloe, zanima me vaše mišljenje, tj. dali su ljekovite i koja vrsta??? Mislim da je prva A. Barbadensis a druga A. Arboresens.
obje su slabašne, jer su se već koristile u liječenje. Ovako izgledaju:
1.
2.
|
||
![]() |
||
Veki drag ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Studeni 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 6 |
|
hy ljudi opet ja
![]() zanima me dali aloja b miler cvate? |
||
![]() |
||
|
Presadi ih u proljeće ako želiš veći broj biljki.
|
||
|
||
![]() |
||
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
|
baš ti hvala femina ,mislila sam da bolje rastu kad ih presadim,da matična biljka ima više snage za sebe,al sad ih neću dirat..
|
||
![]() |
||
|
I ne presađivaj ih.Aloje najbolje rastu u društvu. |
||
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 46> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |