Hoya - moje dvorište |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 253254255256257 272> |
Korisnik | |
anči39 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3042 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Od svih tvojih prlijepih cvijetova moram izdvojiti ove napredne ljepotane
![]() |
|
"pravi prijatelj je ona osoba koja te drži za ruke i dodiruje tvoje srce!"
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
gio, znam ja da bi patkice uživale. Tu gdje stanujem nije zgodno držati kokice, a doći će dan da bi mi samo one mogle pojesti višak
![]() anči hvala ti. Oni su mi zadnje vrijeme baš postali opsesija.
|
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
adeniumi su ti stvarno
![]() |
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
I kod tebe nisam dugo bila.Puno vrtova, ja obiđem dnevno poneki.
Naravski krenula mjesec dana unatrag. Kakvo ti imaš bogatstvo u podrumu.... ![]() Ma, što reći? Imaš zlatno zelene ruke
![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Hoya jesi ti svoje adeniume posadila u zemlju za kaktuse? I ja sam dobila par sjemenki, ali me sve nešto strah neuspjeha, pa odugovlačim ali bih morala pod hitno, jer im klijavost prolazi...Može tvoje viđenje njihovog uzgoja, jesu teški, šta najviše vole, a šta je za njih pogubno?
hvala
![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
e.nona, baka, hvala vam na lijepim riječima. Nisam ja ništa bolja ni lošija od vas. Možda je jedina razlika što je prostor ogroman pa se uvijek može skupiti na hrpu nešto od uspješnijeg.
Proljeće, ajmo ukratko opis mojih radova sa adeniumima:
1. Najprije sam sjemenke položila u posude sa mješavinom obične zemlje i
malo pijeska. Preko njih sam posula zemlju u tragovima, zalila i pokrila
najlonskom folijom.
2. Svaki dan sam ih prskala sa vodenom maglicom. Svaki dan sam posude
stavljala na peć toliko dugo dok se zemlja nebi smlačila, a zatim sam ih
stavljala pod stolnu lampu da ih i ona malo grije odozgo.
3. Nakon što su sve sjemenke niknule više ih nisam micala sa prozora niti sam
ih grijala, skinula sam foliju i samo pratila vlažnost zemlje
4. Tada sam prvi puta vidjela plijesan na zemlji i rješila sam to sa cimetom.
5. Čim su dobili drugi par listića presadila sam ih u posude. Nisu baš napredovali i
odlučila sam ih nakon par mjeseci ponovo presaditi, ali ovaj puta u zemlju za
kaktuse. Kad sam bila sigurna da su se prilagodili počela sam sa redovitom
prihranom tekućim gnojivom za kaktuse (samo ljeti).
6. Sada imaju skoro dvije godine i ovo im je treće presađivanje
Što vole? Sunce, svjetlost, toplinu. Ljeti sam ih zaljevala kao i sve biljke na balkonu, sada to radim jednom na tjedan. Uglavnom zaljevam ih samo kad se zemlja sasvim posuši.
To je to, ako te nešto još zanima pitaj.
|
|
|
|
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Hoya,
Sretan je onaj koji može vidjeti tu svu ljepotu u tvom dvorištu.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
proljeće, uživala sam prisjećejući se postupka
Belina, nije uživo lijepo, naročito ovih dana, ali na proljeće se slika mijenja (a i moje kile
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
I ja sam tu, navratila i da te i ja pohvalim. Ma ženska za sve
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Hoya, evo i ja sam konačno prošvrljala po tvojem vrtu, a bogme i podrumu, u kojem ima bilja ko u malo boljem rasadniku. Krasnih sukulenata imaš. Burito mi je skoro nasimpatičniji.
![]() |
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Adeniumi zbilja krasno izgledaju, ali su po onome kako si napisala da si ih uzgojila vrlo zahtijevni. Svaka ti čast na trudu!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Mira, hvala. Sve više mi nedostaje tvog elana.
Carol, ovo što sada imam uski je izbor biljčica lakših za održavanje. Misty, najprije ![]() |
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja ću citirat anastažiju,od burita stavrno zastaje dah,prekrasan je kao i sve drugo...ukrasn etrave i heuchere također su originalne tako u pitaru posadite ...ma sve ti je lijepo i uredno ...bilo mi je zadovoljstvo popit kavu gledajući tvoju ljepotu
|
|
![]() |
|
kamenjar, nismo na kraj svijeta
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ne budi skromna ... za sve treba naći način i dignuti glavu gore. Znam da ti imaš elana za to Uživam pročitati par tvojih rečenica i bez slika.. uvjek sve na mjestu a tako i u životu, vjerujem u tebe...
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Rijeka
|
|
![]() |
|
misty-da ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 3544 |
Draga moja hoya želim ti da sačuvaš što imaš, da dobiješ što želiš i da sve to u radosti sa svojom obitelji i svim dragima dijeliš!
![]() |
|
Time is something you can never get back..
|
|
![]() |
|
Draga sretan ti i blagoslovljen Božić!!!
![]() |
|
![]() |
|
Hvala vam! I vama i svim forumašima šaljem iste lijepe želje
![]() |
|
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 253254255256257 272> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |