Mammillaria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 23> |
Korisnik | |
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Dobar dan , moja mammillaria spinosissima cv. UN PICO i dalje u cvatu "sve u 16" (!!??) pa me i dalje razveseljava svaki dan!
Komentare molim!? ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav............schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
I meni se tako "polegnu" pa izgledaju kao morski krastavac. To je bolest mammillaria, one nemaju čvrstu strukturu tijela kao drugi kaktusi (cereus, npr.) pa se kod obilnog vlaženja (čitaj-zalijevanja) polegnu. Tu nema lijeka da ih ponovno uspraviš. Ja pokušavam presađivanjem osoviti ih "na noge" da stoje uspravno, nekad mi uspije nekada ne, onda ih ostavim u tome položaju do idućeg presađivanja......
Pozdrav............schumy |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
volim se ustati ranije, dok su moji još u carstvu snovai na miru poppiti kavu uz ove prekrasne slike
![]() to mi je jedino tiho doba dana ove vunaste uši uopće nisam primjetila dok nije bilo prekasno, kaktus je već bio gotov, samo je promjenio boju i cijela jedna strana (do zida, stajao je na prozoru između stakla i škura) je bila prekrivena tim bijelim točkicama imala sam sreću da se nije proširilo na druge kaktuse koji su bili uz njega, zato sad svako malo provirim kad stignem imam još, mislim, 2 jako slična tome, ako trebaš 1 , proslijedim ti ga ne znam zašto, ali jedan se ljetos savio, mislila sam da je i njemu odzvonilo, ali ne izgleda loše ni bolesno, samo što je promjenio smjer rasta... možda je uzrok težina... nisam sigurna, moram priznati da sad izgleda prilično prosto ![]() drugog sam dobila kao uskrsnog zeca, tj. iamo je uši, oči... mrzim kad unakazuju biljke na taj način - silikonskim vrućim pištoljem i kad im zabadaju žice u tijelo i on ima čudnu formu, morati ću ih slikati da vidite o čemu se točno radi pravi su komedijaši |
|
![]() |
|
Natalija, dobro jutro, vidim da si ranoranilac. Da, ovo po kaktusu su vunaste uši, kod napada ja to tretiram sa alkoholom i "baby-štapićem". Šteta, baš lijep kaktus, dali ih imaš još od ove vrste? Pozdrav.........scchumy |
|
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
hvala schumy, slika nemam, ne cvjetaju mi lijepo kao tvoji,
na žalost ovaj sa slike je pokojni, sad kad gledam prvu sliku, čini mi se da se i vide neke sitne napasti na tijelu kaktusa |
|
![]() |
|
Tara2009, daj nam neki fotić mammillarie marxiane ako ti je cvala?
Natalija, prekrasneeeeee slikeeeeeeeee, daj ih još objavi!!!!!! ![]() ![]() ![]() Pozdrav.........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
schumy baš je lijepa, morati ću držati na oku kaktuse u konzumu
![]() nisam znala da ih ima i sa žutim cvjetovima, ljepše mi izgleda nego one sa rozim, jedna mi je ljetos propala, neke beštije su je uništile, a meni pažnja na drugom mjestu ![]() ![]() |
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
u konzumu u onom mixu holandana za 7 kn u malom kalicu ali sad je vec narasala imam ju 3 godine...
|
|
![]() |
|
Nadam se, inače vrlo kasno je meni počela cvasti-negdje sa 5÷6 godina. Sada je stara oko 10 godine i redovito cvako ljeto cvate, samo nema puno cvjetića, što je uobičajeno kod ostalih mammillaria nego 5÷6 kom. Kako si ju nabavila? Koliko si ju platila? Ovo te pitam jer se na nju vrlo rijetko naleti u prodavaonicama cvijeća, češće ju drže uzgajivači kaktusa... Pozdrav...........schumy P.S. Sretna Nova Godina 2012!!!!!! |
|
|
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
imam i ja tu mammillaria 3 godine ali nije mi dosad cvijetala mozda me ovo ljeto iznenadi,,,,
|
|
![]() |
|
Dobar dan, objavljujem svoj primjerak mammillarie marxiane:
![]() Pozdrav.........schumy |
|
|
|
![]() |
|
Dobro jutro Monstera, moj odgovor ti je
jednostavan:
1.) Kod kuće držim jednu količinu koju nazivam "Baterija D" (doma) 2.) Drugu skupinu držim u firmi - ona ima naziv "Baterija F" (firma). Godinama sam slušao savjete i mudrovanja raznoraznih "stručnjaka" i onda sam počeo racionalno razmišljajući iz godine u godinu na svojim iskustvima, (a bilo je i "padova" i "uspona"!!!!), stjecati svoju filozofiju uzgoja ovih kradnih biljčica i naveo bih mojih par "postulata", koje ću objaviti pod novom temom "MOJ NAČIN UZGOJA KAKTUSA", pa ju tamo pročitajte. Pozdrav..........schumy |
|
|
|
![]() |
|
Dobro jutro Olja, - počni uzgajati kaktuse, to su vrlo zahvalne biljčice i zahtijevaju vrlo malo truda. Sve na što moraš paziti je da ih imaš na proljeće kamo metnuti i u kasnu jesen pospremiti u zatvorenu prostoriju (zimovnik)..... Ako želiš na proljeće ja ću ti dostaviti par pelcera mojih "bodljikavaca". Pozdrav..........schumy |
|
|
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Schumy,pa gdje te ljepote držiš da su tako krasni? ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Na zalost ja kaktusa nemam....nisam se oprobala u njihovom uzgoju ali uvek volim da ih pogledam,i sve mi se vise cini da cu i ja poceti da ih sakupljam.Prekrasni su kad procvetaju,svaka vrsta daje vrlo poseban cvet....steta sto brzo precvetaju....
|
|
![]() |
|
Hvala Olja, zaista uživam u njima, imaš li i ti što svojih slika kaktusa? Objavi i ti ovdje nešto da ih gledamo zajedno? Pozdrav.............schumy ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Olja ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2011 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 842 |
Schumy,ovo je fantazija.....samo da ih gledas i uzivas...bas im je lepo kod tebe
![]() |
|
![]() |
|
Dobro jutro, evo moje mammillaria spinosissima cv. UN PICO u rano jutro dan prije Badnjaka. Komentare, molim!?
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav......schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Hvala M.kaktus
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1617181920 23> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |