Kumkvat - Kumquat |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jao ljudi što bi vam rekla da vas bar malo utješim.....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Terezija ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
Za nas u južnoj Dalmaciji snijeg je prava katastrofa. Nadam se da neće biti i za naše kumquate. ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
Hvala tebi draga Fermi,stigneš,najprije nek nam se ovo vrijeme unormali,odmah će biti lakše i ljepše živjeti.Za sve ostalo će biti vremena.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Hvala, monstera.
Mislim na tebe, ti znaš zašto, ali moramo još pričekati da se ova situacija s vremenom smiri. |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Fermi držim
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fermina-Daza ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 21 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 1594 |
Ne mogu odoljet da ne prošetam malo svoj 25-godišnji kumquat koji je ovih dana pod snijegom kao i prije 3 godine.Tada je dobro podnio snijeg a kako će ove godine?
![]() ![]() |
|
Sadržaji o kojima pišem su informativnog karaktera.Za korištenje mojih savjeta i recepata pitajte svog liječnika ili ljekarnika.
|
|
![]() |
|
Mememe,ako bi eksperimentirao s poncirusom,imaš na Njuškalo.hr su ljudi prodavali sadnice,ne znam da li su to isti od kojih sam ja kupila tri male sadnice za nekih 50kn.Ne znam otkud si,no to je manje važno jer su meni sadnice slali poštom.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
gogic ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 01 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 11 |
mememe zasto se ne obratite ferminadazi i molite da vam pomogne
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Kako doći do te biljke? Malo sam čitao i da ga je najbolje cjepiti na poncirus, a pošto sam manje-više na Vi sa voćkama, neznam di sve to nabaviti, a malo bih eksperimentirao?
|
|
![]() |
|
gogic ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 01 Prosinac 2011 Status: Offline Bodovi: 11 |
Da znam da ima otvorena tema ali nisam mogao ne spomenuti .
|
|
![]() |
|
OTOK ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Kreator Cvijet.info enciklopedije Pridružen: 26 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 13777 |
Maginja raste po cijeloj našoj obali i otocima. Možda je netko poznaje pod imenom planika (arbutus unedo).
Ali ovo nije tema o planiki pa neću duljiti. |
|
![]() |
|
Gogic,ne obraćaj pažnju na podrugivanje,neki ljudi su dosta neinformirani o pojedinim vrstama voća.I mene bi u čudu gledali kad bi spomenula nešto čega kod nas nema.Ali vidim da se ovdje kod nas ljudi pomalo zanimaju za nešto takvo.Nije vezano za ovu temu,ali samo ću spomenuti.Ja sam jednom prilikom spomenula voće Pepino,ljudi su me gledali kao da sam pala s Marsa,a dok sam im rekla kako imaju i poznati veliki proizvođači istoga i još drugih raznih nama nepozatih biljkica zašutjeli su.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
gogic, ne mogu vjerovat da si kumkvat našao po cijeni od 5 kn/kg.
Čak se i u Dubrovniku, gdje rastu vani normalno, prodaju po 30 kn. Kumquat malo bolje podnosi zimu nego limun ali ga na kontinentu sigurno treba unijeti zimi u kuću. Moj je podnio snijeg 2009. ali su i limuni. I jedni i drugi su kalamljeni na poncirus trifoliatu i to ih sigurno spašava. Sadnice kumquata imate u dolini Neretve po dosta pristupačnim cijenama. |
|
|
|
![]() |
|
Evo da se i ja malo uključim na ovu temu.Htjela sam ga već odavno posijati i probala,no pošto je sjeme kupljeno,a i očito je bilo starije pa je klijavost bila nikakva.
Išla sam malo čitati o njemu i naišla da kod nas na kontinentu može preživjeti samo kao i limun u odgovarajućoj tegli,znači preko zime mora unutra. |
|
![]() |
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Pozdrav.Ja sam prije 2 dana posadila koštice kumkvata,jel mogu uskoro očekivati kakve biljčice?
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Zbilja interesantno voće, tek sam danas za njega saznao od moje tete koja bezuspješno traži sadnicu ove voćke. Kaže da u okolici Pule prodaju sadnice za 250 kuna (nisam provjerio tu informciju) što je puno previše. Da li tko zna cijenu po Hrvatskoj, npr Zagreb? Može li se uzgojiti iz reznica, bez cijepljenja na podlogu?
|
|
![]() |
|
Terezija ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 233 |
![]() Uploaded with ImageShack.us Evo mog kumquata okruglih plodova ( kumquat Meiwa ). U poslijednje vrijeme , u našim rasadnicima se ne može naći ova sorta nego samo kumquat duguljastog ploda ( kumquat Nagami) koji je manje sladak od Meiwe. Obje sorte su podjednako dekorativne. |
|
![]() |
|
curka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
e, da, ako netko hoce, dat cu mu pelcer.. imam ih puno :)
|
|
![]() |
|
curka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Lipanj 2010 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 8 |
pozdrav svima... Bacila sam sjemenke kumkvata prije mjesec dana u zemlju, iz zezancije, i proklijale su mi sve. raste za sada dosta brzo. Brine me samo to sto sam procitala da je osjetljiv ako nije cjepljen. Sto mislite, hoce li izdrzati zimu ovako mali vani (u Zagrebu), ili da ih prvu zimu stavim u portun (uz sjeverni prozor)
|
|
![]() |
|
Dr.Hugo ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 11 |
.........o da, ja sam u zap.slavoniji,pa moram više vodit računa
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456 7> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |