Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 331332333334335 407> |
Korisnik | ||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Napisao sam da adeniumi nisu lagani za uzgoj. Evo jedan primjer : Ako adeniume sada preko zime malo previše zalijem, oni se izduže. Ako ih unutar deset dana malo premalo zalijem vrhovi lišća se posuše. Ne odgovara im niti previše a niti premalo vode. Naći pravu mjeru prilikom zalijevanja nije tako jednostavno. Danas sam ih obilnije zalio jer sljedećih nekoliko dana očekujem sunčano vrijeme. Tu izduženu nepravilnu rast namjeravam početkom proljeća porezati. |
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Super,hvala budem pogledala. ![]() |
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Zvjezdana,ako te to šta tješi i ja čekam paket.Trebao je stići danas a izgleda da će malo kasnit.Bez brige,stići će
![]() |
||
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
![]() ![]() ![]() ![]() bit će adeniumića ako sve nikne ![]() |
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
|
Ok..evo nešto sam naučila ![]() |
||
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
maris,evo o perlitu
http://www.europerl.at/fileadmin/downloads/Europerl/Allgemein/Andere_Sprachen/Perlite_Info2-hr_2.1_.pdf |
||
|
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Ni stiropor, ni perlit ne upijaju vlagu
|
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Zvjezdna,ja se slažem s tobom.Stiropor je mekani i on bi po mom mišljenju upijao vlagu a perlit je tvrd i ne upija je.
maris,jučer sam kupila suptsrat od Compo sana i na njemu piše da su sastojci Agrosil i Perlite tako da bi se trebalo tako pisati.To je prirodna mineralna vulkansaka kamenina.Tako piše na vreći. |
||
|
||
![]() |
||
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
|
Jel se baš piše perlit,ništa ne mogu naći na Googlu o njemu?
|
||
![]() |
||
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
|
nije perlit stiropor bromelija liči na stiropor ali nije ;)
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
bromelija ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() No.3 Najljepše orhideje2014 Pridružen: 09 Svibanj 2009 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3292 |
|
izvinite što se miješam u raspravu ali perlit je sitan stiropor ...ako ga nemate možete smrvit malo bilo kojeg i pomiješati sa običnom cviječarskom zemljom meni se pokazalo bolje nego zemlja za kaktuse
![]() |
||
![]() |
||
|
Ja mislim da to jesu sitni kamenčići ali nisam sigurna. |
||
|
||
![]() |
||
|
Ne,pomiješaš odma perlit i zemlju u omjeru 1/3 znači više zemje manje perlita i sjemenke poslažeš na površinu i zaliješ oko sjemenki ili poprskaš.Ne znam kako će ti biti lakše.I višak vode će ti odma iscuriti iz rupica ako si previše vode stavila.
|
||
|
||
![]() |
||
|
Znači kad posijem na supstrat za sukulente,odozgora posipam s perlitom? To su te kuglice koje viđam na slikama,a ja mislila sitni kamenčići. |
||
![]() |
||
|
A tako,znači malo se zemlja za cvijeće prorahli perlitom.Ali ja sam već nabavila zemlju za kaktuse i sukulente,pa onda znači ne moram ubaciti perlit?Gdje ima za kupiti onih fino sitnih kamenčića koje znam viđati posipane po zemlji u teglama?
|
||
![]() |
||
|
maris,ako nađeš zemlju za kaktuse mislim da je ne treba mješati sa perlitom.Ja nikad nisam vidla kako izgleda pa ne znam kolko je propusno ali u redu je.Ako kupiš zemlju za cvijeće,toplo ti preporučam da ju pomješaš sa perlitom jer ćeš dobiti na prozračnosti.I ja sam isto posijala u običnu zemlju ali na kraju sam trebala dodati i prelit.Razlike mi je velika jer kolko god zaljevala zemlju sa perlitom,višak uvijek izađe van a zemlju bez perlita kad zaljevaš ju možeš skroz natopiti i to će smetati.
|
||
|
||
![]() |
||
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
|
Maris, perlit ti nije obavezan. Možeš učiniti kao Tea - uobičajeni supstrat za cvijeće + perlit zbog toga da bude rahlije, ali slobodno ih stavi na supstrat za
kaktuse. Kažem na jer se sjemenke samo polože i lagano pritisnu, ne
treba ih prekrivati supstratom. To si vjerojatno već pročitala, ali ne škodi ponoviti. Kad klijanci puste korjenčiće, oni su vrlo nježni i treba im rahlo tlo da se mogu probijati.
|
||
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
||
![]() |
||
|
ja sam svoje prve u običnu zemlju za cviejće posadila i dobri su i ove ću isto pa kad ih budem presađivala ću im zemlju za kaktuse stavit
|
||
Per aspera ad astra.
|
||
![]() |
||
|
Jel dovoljno posijati Adeniume u zemlju za kaktuse i sukulente ,ili im treba dodati perlita?Moram se i ja pripremati jer su moji Ademiumi na putu.
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 331332333334335 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |