Zadar u slikama |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 34> |
Korisnik | |
frida ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Rujan 2007 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 3399 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
Ima joooš!Samo nema ili vremena ili CIF-a.A dok čekamo nastavak evo dvije snježne fotkice.
![]() ![]() |
|
Da imam rep mahala bi s njim
|
|
![]() |
|
vanja ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 4968 |
Hvala Kiki-Ko baš sam uživala s tobom u obilasku muzeja.
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga KIKI-KO!
Da tobom sam posjetila muzej,hvala ti.
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Kiki-Ko?,
predivne slike noći muzeja. Svega si nam prikazala, lijepo je vidjeti svaki detalj, a najviše su me oduševile one curice - djevojke u interesantnim kostimima. Mogu misliti kako je to samo izgledalo uživo. ![]() Uživala sam, hvala ti. ![]() |
|
![]() |
|
Kiki-ko? ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 10 Veljača 2010 Status: Offline Bodovi: 6667 |
NARODNI MUZEJ
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
![]() |
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
A mene su oduševile cure iz"Zadarskog plesnog ansambla" i gospođa sa gongom.Uz gong se čula savršena mistična glazba."Gospin plač" "Hrvatskih kantadura".Koreografija za 5.Zanimljivi kostimi,prekrasne cure.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
ARHEOLOŠKI MUZEJ U znaku glagoljice
Neki od plakata i radionica.
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
KNEŽEVA PALAČA
Izložba privatnih stvari i podmorskih fotografija pokojnog profesora,borca i ekološkog aktivista Gorki Kurtina,oca novinara Vala Kurtina.
Kneževa palača iznutra još nije uređena pa je obučena u daske i žicu.
![]() ![]() ![]() ![]() Najbolji zadarski kuhar sprema brudet na starinski iški način u tradicionalnoj iškoj keramici.Žao mi je da nisam probala.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
NOĆ MUZEJA
Muzej antičkog stakla
Nemam baš puno fotki jer sam bila i slikala prošle godine.Zato sam iz medija posudila neke nove zanimljivosti.
Prezentacija izrade staklenih perli zaposlenice muzeja i umjetnice Antonije Gospić.Ona je od kćerinog rođaka žena i moja prva susjeda.Plakat joj je napravio muž koji je poznati fotograf.
![]() ![]() I izložba njenog i replika antičkog nakita.
|
|
|
![]() |
|
Sada će me neko razapeti ali odgovorno tvrdim (ne samo ja) i živi sam svjedok,bar u mom gradu,da su nas nakon ovoga rata izbjeglice i prognanici koji su došli i dijelom ostali što se tiče kulture bacili 100 godina u nazad.Kao i uvijek čast izuzecima.
Da malo ilustriram.Puno puta sam vodila psa kod veterinara na šivanje jer su kroz prozor iz zgrade bacali humanitarne konzerve i boce.Ili oko hotela koji im je ukazao gostoprimstvo su naložili klupe i parkete da bi mogli ispeći kokoš(Punta Skala,Petrčane).
|
|
|
|
![]() |
|
baka ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 14 Rujan 2008 Status: Offline Bodovi: 14388 |
Vjerujem da će u novouvođenom predmetu građanski odgoj djeca nešto i naučiti, ali ostaje generacija roditelja, koja nije ništa bolja.
Inače ova zadnja slika ti je prekrasna.Prava razgledica "Pozdrav s mora!"
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Ovom staklenom pokrovu na bunaru sam dala godinu dana.Nije izdržao niti toliko.Poruka nadležnima:Zašto se preseravate i pravite fini u gradu koji voli uništavati sve svoje vrijednosti?Zašto se pravite nobl kad znate da smo prokleti balkanci (čast izuzecima)?
Da postoji peticija za stavljanje 10 kamera u svaku ulicu odma bi je potpisala.Kazne za vandale rigorozne.Roditelji plačaju štetu ODMAH!Ako nemaju,OVRHA ODMAH!!!Djeca u lancima uz čuvare čiste grad i grafite.
Znam da je nacistički rigorozno,ali da vidite kako za čas nebi bilo niti vandalizma niti djece u lancima.
Mislim da nisu zakazali roditelji koliko škola.Umjesto nepotrebnih stvari kao aritmetika,trigonometrija,sinus,kosinus,trebali bi ih učiti za život korisnim stvarima.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Vatromet nije bio toliko bogat i gust da bi se mogli napraviti dobri snimci.
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Mi Jakovari (Jadranovo), Omišljani nas zovu Gorinci (došli od gora - s kopna, neznan ni napisat ![]() rečemo za škure i prušijane, tako mi je govorela pok. nona. Jadanput san va štubištu zgrade srela susedu i govori da "gre klast robu", a to znači da gre stavit sušit robu. I ja još učin. Pogotovo sad kad iman Vas, CIF-ovce, sa svih stran. Puno pozdrava iz Omišlja. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 89101112 34> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |