Frithia |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moja zimuje na sobnoj temperaturi, na prozorskoj dasci iznad radijatora s istočne strane. Inače se navodi da biljka kratkotrajno podnosi blagi mraz.
U ovo doba godine u prirodnom staništu je kišno razdoblje pa je vjerojatno zbog toga i krenula u vegetaciju. Natalija neznam gdje je beba u svemu tome, ali dosta često se spominje taj naziv. Zvjezdana samo ti pregledavaj teme, vjerojatno će ti se zbirka širit bez obzira na to. |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ovo mi se jako sviđa... mislim da ću orestati ići po ovim novim temama jer svaki put ugledam nešto što mi se jako sviđa :D
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
stvarno su "slatke", zimuje u toplom?
ne sviđa mi se taj njihov drugi naziv "baby fingers", pitam se gdje je beba u svemu tome |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Meni je cura nedavno kupila jednu, skroz je fora :)
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Ovo je vrlo zanimljiv rod biljaka koji ima samo dvije vrsta biljaka F. Humilis i F. Pulchra.
Stanište im je Južna Afrika. Raste na travnjacima u višim nadmorskim visinama. Voli plitka veoma propusna tla koja u sastavu imaju veliku količinu kvarcnog šljunka i kamenog pjeska. Ne rastu u grupama več uglavnom raštrkane po travnjacima. Biljke na vrhovima listova imaju neku vrstu leča koje fokusiraju svjetlost u unutrašnjost listova da uspješnije obavljaju fotosintezu. Gode im svjetlija mjesta. Biljke narastu do nekih 8 cm u promjeru. Listovi su duljine do 4 cm i nalik su prstičima, pa zbog toga biljkama i nadimak Dječji prsti. Biljke su naviknute na suše, padalina ima samo tokom ljeta i nešto zimi. U vrijeme suša biljka se smanjuje zbog trošenja zaliha vode, a kad se takva zalije gotovo na očigled se povečava. Cvatu u ljetnim mjesecima, cvjetovi imaju jako kratke stapke, cvijet izlazi gotovo iz biljke. ![]() Ovo je moja F. Pulchra Kupio sam je lani u prolječe i cvala mi je krajem šestog mjeseca. ![]() Ovo je slikana u desetom mjesecu kad je bila u pripremi za zimovanje. ![]() Ovo je slikano prekjuče i vidi se da je sada u vegetaciji |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |