Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Frithia
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Frithia

Odgovori Odgovori Stranica  <12
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Status: Offline
Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 22:21
Moja zimuje na sobnoj temperaturi, na prozorskoj dasci iznad radijatora s istočne strane. Inače se navodi da biljka kratkotrajno podnosi blagi mraz.
U ovo doba godine u prirodnom staništu je kišno razdoblje pa je vjerojatno zbog toga i krenula u vegetaciju.
Natalija neznam gdje je beba u svemu tome, ali dosta često se spominje taj naziv.
Zvjezdana samo ti pregledavaj teme, vjerojatno će ti se zbirka širit bez obzira na to.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 10:41
ovo mi se jako sviđa... mislim da ću orestati ići po ovim novim temama jer svaki put ugledam nešto što mi se jako sviđa :D
Per aspera ad astra.

Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Veljača 2012 u 09:31
stvarno su "slatke", zimuje u toplom?

ne sviđa mi se taj njihov drugi naziv  "baby fingers", pitam se gdje je beba u svemu tome

Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2012 u 22:56
Meni je cura nedavno kupila jednu, skroz je fora :)
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Veljača 2012 u 22:46
Ovo je vrlo zanimljiv rod biljaka koji ima samo dvije vrsta biljaka F. Humilis i F. Pulchra.
Stanište im je Južna Afrika. Raste na travnjacima u višim nadmorskim visinama. Voli plitka veoma propusna tla koja u sastavu imaju veliku količinu kvarcnog šljunka i kamenog pjeska. Ne rastu u grupama več uglavnom raštrkane po travnjacima.
Biljke na vrhovima listova imaju neku vrstu leča koje fokusiraju svjetlost u unutrašnjost listova da uspješnije obavljaju fotosintezu. Gode im svjetlija mjesta.
Biljke narastu do nekih 8 cm u promjeru. Listovi su duljine do 4 cm i nalik su prstičima, pa zbog toga biljkama i nadimak Dječji prsti.
Biljke su naviknute na suše, padalina ima samo tokom ljeta i nešto zimi. U vrijeme suša biljka se smanjuje zbog trošenja zaliha vode, a kad se takva zalije gotovo na očigled se povečava.
Cvatu u ljetnim mjesecima, cvjetovi imaju jako kratke stapke, cvijet izlazi gotovo iz biljke.
Uploaded with ImageShack.us
Ovo je moja F. Pulchra
Kupio sam je lani u prolječe i cvala mi je krajem šestog mjeseca.
Ovo je slikana u desetom mjesecu kad je bila u pripremi za zimovanje.
Ovo je slikano prekjuče i vidi se da je sada u vegetaciji
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <12
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.