Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Ranč Vallis Aurea
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Ranč Vallis Aurea

Odgovori Odgovori Stranica  <1234 37>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 17:38
Adina

Zašto volim kaktuse?Nikom ne daju da ih ljube.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2012 u 08:33
Čovječe, pa ti stvarno možeš i znaš uživati u pravim vrijednostima. Cvijeće, konjić, kolekcionarstvo (zavidna kolekcija!), janjići, kornjačice - fenomenalno! Pravi, prirodan život! A cura će biti, bez brige. Kad te jednom počnu ganjati, nećeš ih se moći riješiti. Approve
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 21:31
kod tebe svašta zanimljivoClapBig%20smile hvala za slikeHeart janjci i konjić, a i ribice su zgodne
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 20:12
Svi janjići uspiješno prezimili prvu noć, super je to što sad slijedi zatopljenje pa se neće morati previše smrzavati...
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 21:30
Ova nova 2 su se sad tek ojanjila tako da ih još nisam niti vidio, ali sutra ću već možda staviti slike, jedva čekam da ih vidim...

Lovro
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 21:24
Tonči, bravo za male janjiće, baš su me ugrijali!
Fleki je baš frajer!
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 21:21
Lantana, naravno, meni su moji pravi prijatelji uvijek na prvom mijestu, ali ovo mi je dobro za duge šetnje ( bar dok ne nađem curu za to )

Ah ovo za Coca-Colu, hvala na komplimentu...

Toni, hvala no posijeti...

Na vrh
toni View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 13567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje toni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 20:35
Thumbs%20Upljepo
toni

o Babotok,moj Babotok
Na vrh
Lantana View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6857
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lantana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 20:17
Puno novosti kod tebe Antune. Dobro si se modernizirao, iako je lijepo imati i žive prijatelje i prijateljice. Kolekcija Coca-cola je zavidna. Baš si svestran! WinkClap
život je more
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 20:14
I druga se ojanjila, sad imamo 4 janjića....
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 17:50
I još moj novi najbolji prijatelj:

APPLE IPOD NANO 4TH GENERATION 8 GB

Inače jako volim glazbu i glazbena umjetnost mi je nešto najj, pogotovo ova moderna...

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 17:47
Evo da vam predstavim i svoju Coca-Cola kolekciju...

Skromno, zar ne ?

Ove sam posebno uslikao zato što su posebno rijetke...

Okrugla je iz USA-e, zelena iz japana, nogometna iz Austrije i ova staklena iz bivše Jugoslavije...

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 17:44
Kao i cijelu hrvatsku a i većinu Europe, snijeg je zatrpao i Ranč Vallis Aurea...

...što konju očito ne smeta...

I JEDNA VEEEEELIKA NOVOST

Jedna ovca se sinoć ojanjila, drugu još čekamo...

inače jedan janjić je muško a drugi ženka...

I ovca i ovan su nas pustili unutra, uopće nisu agresivni kako se priča, ali im nismo htjeli puno smetati pa smo uslikali samo ovo :

Ovo je mužjak :

Na vrh
blue sky View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3013
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje blue sky Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2012 u 20:41
konjić prekrasan ,ribice također, na ranču sigurno sada ima snjega
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2012 u 07:48
Da, to je stvarno lijepo što radite...samo tako nastavite...
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 21:29

Nemoj se bojati, nisam ja tak grozna. Te kornjače žive u tom vrtu već dugo.
Moje sestre i ja im tako pomažemo da prežive već petnaestak godina.
Jako ih volim, a kako su zakonom zaštićene jer ih je sve manje, moramo im pomoći dok ne bude prekasno.
Jako puno ih je stradalo u ratu, a puno onih koje su preživjele je imalo oštećene oklope.
Zato je svatko kao ti dobrodošao !
          smile79
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 18:52
Ovo zadnje da ih hranim salatom i povrćem odnosi se na kornjače a ne diskuse
Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 18:51
Anastazija hvala što se trudiš...

Čini mi se da je mužjak oko 7 a ženka oko 12 godina tako da bi sada trebalo biti...

Kada sam pročitao kako ih uzimate s mora, skoro mi je srce stalo, ali dobro je što ih vraćate i to što im pomažete...

Ja sam se bojao za isti problem, zato što ako ne mogu prezimiti na moru kako mogu prezimiti u kontinentalnoj klimi...

Svejedno hvala za savjete i informacije....

Šarani su legendarni, a diskusi su već dugo tu tako da im se razvio ojačani identitet...

Pozdrav...

Hranim ih salatom i povrćem, a nekad im i trave iz vrta naberem kad pojedu ono u njihovom prostoru...

Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 12:52

Sretno i sa discusima, oni su dosta zahtjevni.
Konjić ti je prekrasan, a i šarani  smile96.
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 04 Veljača 2012 u 12:48

Antune, kaj se tiče čančara - one su ti tek nakon osam godina spolno zrele  (tako piše u zoološkom).
Jaja polažu u pijesku i male kornjačice izlaze krajem kolovoza.
To je različito iz godina u godinu  (pišem samo ono kaj znam iz iskustva).
Ljetos su izašle tek u rujnu.
Susjedi na moru imaju nekoliko kornjača u vrtu i svake godine imaju mlade.
Kada se izlegnu, mi ih pokupimo i kada odlazimo s mora nosimo sa sobom, jer mislim da ne bi preživjele zimu. Prekasno se izlegnu pa se vjerojatno ne bi stigle pripremiti za zimu.
Doma ih držim u staklenom terariju i hranim cijelu zimu, u toplom su i imaju posebnu lampu pod kojom se obožavaju grijati  (kupljena u Pet centru baš za kornjače).
U ljeti se vraćaju na more u vrt.
Najčešće ih držim doma po zimi dvije ili tri godine, ovisi koliko su narasle i koliko su se osamostalile i onda ih trajno vraćam na more.
Na taj način većina preživi, samo ih ne smiješ hraniti, moraju jesti same.
Jedino ako vidiš prvih dana da neka ne jede sama, onda joj moraš pomoći.
Prvih dana najviše vole jesti kruh namočen u mlijeko.
Salatu najčešće teško same mogu odgristi.
I da, ako ih puštaš natrag u prirodu ne smiješ ih pripitomiti tako da se ne boje i ne uvlače u oklop kad im prijeti opasnost, jer će tako u prirodi stradati.

Sretno!

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1234 37>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.