Ukrasni batat |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mojem su sazrele sjemenke,skupljam ih,dali je netko sijao batat iz sjemenki i kako je to radio pošto su dosta tvrde
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
enrikova nona ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Imam ga i ja, dobila od Štefice, raste, super se drži, da,da !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Yoyo1 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 25 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 426 |
Batat ima prekrasne cvijetove.
|
|
![]() |
|
stefica.n ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 09 Ožujak 2012 Lokacija: Sl.Brod Status: Offline Bodovi: 1443 |
![]() |
|
proljeće ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 29 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 7005 |
Moram ga i ja nabaviti ove godine, prekrasan je.
Anaida tvoja kombinacija je ooodlična!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
stvarno je prelijep, pogotovo mi se sviđa kombinacija ovog tamnog i zelenog
![]() |
|
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
panda,
ne znam ni ja. I ja ga imam od p.g.. Raste mi u vazi na stubištu, par grančica sam pelcala i stavila u zemlju i vodu, pa ćemo vidjeti. |
|
![]() |
|
panda ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Rujan 2010 Lokacija: Dalj ( Osijek ) Status: Offline Bodovi: 852 |
ja sam imo taj zeleni ove godine ali nije imo uopce dolje gomolj u cemu je problem ??? jel treba bit stariji ili sto ??? od proljetos je bio !
pomoc |
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
bila bih ti zahvalna ![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
sanjalica4,
ja svojeg nisam zalijevala u stubištu zgrade od kad sam ga spremila. Sad kad malo zatopli malo ću za zalit, a dugačke grančice staviti u vazu u zemlju i nekoliko u vodu, pa ću vidjeti što će bit. Valda će nešto i opstat za proljeće i ljeto. Imam te u vidu. |
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
jel ima tko sadnicu batata ili sjeme?
![]() |
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Baš lijepo društvo!
![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Free ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 18 Travanj 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 5914 |
Iako ima velike sjemenčice, nisam ih nigdje vidjela kod mene, ali..... nije niknula sjemenka u teglama koje su bile pored teglice s batatom, već mi je jedna sjemenka niknula u teglici s orhidejom!! Koja je uvijek na prozoru u zimskom vrtu, a ptičica nije mogla prenijeti!! Ali raste, i presadit ću je kad orhideja procvate!!
![]() Uploaded with ImageShack.us ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
Međimurje - Marijin cvetjak med dve vode
|
|
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Jučer sam zalijevala cvijeće u podrumu, i na batatu pronašla sjemenkice!!!!
Slične su sjemenkama slaka! ![]() |
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
Hvala hoya,
tako ću i napraviti. Imat ćemo mi slijedeće godine ukrasnog batata. ![]() |
|
![]() |
|
lovro, pročitala sam negdje da se lako pelcerom ukorijeni, ali nije otporan na zimu.
Ipomea batatas blackie, ukrasni slatki krumpir, strašno brzo pušta korijen i nevjerojatno brzo raste. Lijep je na balkonu između pelargonija (zeleni i tamni). Ja ću ipak otkinut par pelcerića i zabost u teglu, ako ovi ne prežive. A što se tiče slatkog krumpira, probala ga, odličan je. Isti naziv, samo se gomolji spreme, a na proljeće oko 5 mj. posade polovice i eto krumpira. Može se prije toga i pikirati; tj. posadiš ga u drvenu kašetu (iz dućana), na dno staviš najlon, zemlju, pa polovice zabodeš da se ne dodiruju, čekaš da izraste, pa ga posadiš van u vrt. Možda netko zna i više, pa ti se javi. Pozdrav ![]() |
|
![]() |
|
hoya ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 26 Rujan 2008 Lokacija: rijeka Status: Offline Bodovi: 6573 |
Moji lanjski u vazama nisu preživjeli, ali sam spasila jednu dobivenu reznicu. Ove sam godine napravila desetak reznica, a ostatak batata spremila na zimovanje. Jako brzo pusti žile u vodi tako da nemate šro izgubiti ako pokušate. |
|
Prijateljstvo nije velika stvar,nego milion malih stvari. E. HABERT
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |