Moj raj na zemlji |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 108> |
Korisnik | |
Sanja123 ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Bijeli ljepotan je poseban cvijetić i ukras u našem vrtu,kao i maza cijele obitelji.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Pregledala sam sve stranice. Za svaku je pohvalu sve što ste uspjeli napraviti u proteklih osam godina (dobro sam razumjela, zar ne?). Pitam se i divim kako je sve bujno i zdravo u tvom vrtu, a njegu dobiva jednom tjedno. Spavaš li ti tamo uopće jer sve je tako uredno.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 11 Ožujak 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 2021 |
Pozdrav, dobrodošla u moj vrt. Kada smo kupili vikendicu bila je u potpunosti devastirana od rata. Na placu su bile samo poluizdivljale voćke i korov visine dva metra. Nismo vidjeli gdje je beton na podu,a čak se nije vidio ni poljski WC koliko je visoko korov bio. Voćke smo uspjeli spasiti i sada daju stvarno krasan urod. Cvijeće, boriće i grmove smo sve sami sadili. Vode imamo samo u manjoj cisterni tako da neko veliko zalijevanje ne dolazi u obzir, pa moram dosta paziti što sadim i što može izdržati bez vode i jaaake zime u tom području. Ove godine je bilo i blizu -30 stupnjeva. Zbog toga slabo sijem sjemenje cvijeća jer mi jednostavno ne uspijeva izniknuti. Dosta se naradimo kako bi sve izgledalo ovako, ali to radimo sa ljubavlju i zadovoljstvo je neizmjerno sa svakim novim cvijetom i biljkom koja procvjeta. Na žalost MM radi subotom tako da možemo ići tek subotom popodne u vikendicu, spavamo i provedemo nedjelju tamo. Eventualno kada ima neki slobodni dan ili kraći godišnji. Još uvijek radimo i na vikendici, pa nam to oduzima mnogo vremena i, naravno, novaca. Zbog toga u mom vrtu prevladavaju trajnice, cvijeće koje se samo rasijava i koje ne traži previše njege. Kada bih svoju kućicu mogla preseliti u Osijek, da mogu vrtlariti svaki dan po malo i zalijevati mislim da bi uspjela i mnogo više. Ovako smo ipak pomalo ograničeni, ali sretni i zadvoljni onim što smo postigli.
|
|
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
|
|
![]() |
|
lucy ![]() Trajnica ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 02 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2541 |
Svaka čast Sanja! Možda je i dobro da ta kuća nije u Osijeku. Ovako pobjegneš od grada, vreve i gužve, budilice.... i uživaš u svom carstvu.
|
|
Sutra je novi dan.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Kada bolje razmislim...možda si u pravu.Jedino što tamo čujem je cvrkut ptica. U rano jutro gledam fazane, vjeverice, a ponekada i srnu. Pravi odmor za dušu i tijelo. U Osijeku to nikada ne bih imala.
|
|
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
mislila sam svasta nesto napisat za vrt ,al kad sam vidila malog ljepotana koji mirise na lavandu i ruzmarin sve sam zaboravila i samo njega gledala..ma sjatkica mala ..evo tebi i njemu pa podijelite
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Kamenjar.Vjerujem da je Gizmo jedan od rijetkih pasa sa tim posebnim mirisom na lavandu i ružmarin. On je sam sebi stvorio svoju mješavinu parfema.
|
|
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Draga Sanja 123,
Opet sam bila kod tebe,nauživala se ruža,lavande,runolista,a vaš Gizmo je višnjica na šlagu
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
I ja sam ponovo prošetala tvojim vrtom i opet ostala zadivljena raskošnim cvijećem i izuzetno urednim voćnjakom.
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala. Samo vi dođite kod mene i šetajte u mom raju. Malo će vam olakšati ove tmurne zimske dane. Ja isto volim prošetati kod drugih i proviriti u svaki kutak da se nauživam cvijeća i da nađem pokoju dobru ideju, a na ovom forumu ih zasigurno ne manjka.
|
|
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Evo malo boja u ovom zimskom sivilu....
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
prekrasno...jesu ti ovi tamno ljubicasti tulipani manji od ostalih?
|
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Lijepo je pogledati ovo cvjetno sarenilo na slikama, dok nam ne dođe stvarno. Zuti tulipani su prekrasni, kod mene lukovice pojedu voluharice. Ona tvoja gredica sa šebojem je isto divna, meni nisu uspjeli - zemlja je grozna, glinena. Moram pokusati ponovno.
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ovo je prekrasno, pravo osvježenje u ovom današnjem sivilu. U kamenjaru su mi posebno zapele za oko šarenolisne perunike (valjda nisam fulala), baš mi se lijepo uklapaju ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Lijep vam je kutak za odmor! Želim vam da u njemu provodite više vremena. Gizmo je ljepotan na kvadrat!!
|
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Pozdrav svima. Pa da krenem redom odgovarati:
Ljubičasti tulipani su visoki, nisu niski, samo su tako odozgo uslikani. I meni voluharice znaju pojest tulipane, ali još gori su mi bili prolaznici...susjedi..tko zna tko...Dok još nismo ogradili plac, prvo su mi odrezali cvijeće na tim rijetkim tulipanima, a do idućeg tjedna su mi i iskopali lukovice. Onaj tko ih ne plati, ne usadi i njeguje jednostavno ne zna cijeniti tuđi trud. Pokušaj ponovo sa šebojem. On se lako primi, možda je bila loša godina ili tko zna zašto nije uspio. Jednom kada se primi imat ćeš ga u izobilju. Inače su šeboji dvogodišne cvijeće. Prve godine će imati samo list, a tek iduće cvijet. U kamenjaru jesu šarenolisne perunike ljubičastog cvijeta. Bojala sam se da će biti previsoke za kamenjar, ali na kraju je super ispalo. Na patuljaste perunike mislim, trebat će mi adresa da ih pošaljem. |
|
|
|
![]() |
|
sanjalica4 ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 30 Lipanj 2010 Status: Offline Bodovi: 257 |
zanima me dali ti je njihov cvijet manji od ostalih?
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Paaa....ne znam...mislim da nije baš manji, nekako prosječne veličine. Prije bih rekla da su ove dvije druge vrste veće nego što su uobičajeni. Inače, to su nekada bili potpuno crni tulipani, ali su s vremenom postali ljubičasti. Sve ove hibridne vrste se dosta loše razmnožavaju. Ja sam se nadala da ću do sada imati mali milion tulipana, a ono svake godine ih je sve manje i manje. Na žalost. Morat ću na jesen u potragu za novim vrstama. Nekada su se u Emmezeti mogle kupiti najrazličitije vrste. Nisam ih pokupovala kada je bilo vrijeme jer mi je uvijek teško odvojiti toliko novaca odjednom. Mislila sam kupovat ću ih svake godine po malo. E...sada u Emmezeti kod nas imaju jako lošu ponudu cvijeća. Jednostavno su drastično smanjili taj dio svog asortimana. Koje razočarenje. Na jesen ću put pod noge kako bih pokušala nabaviti i druge boje onih reckasnih i one što ih zovu papagajima.
|
|
|
|
![]() |
|
gioiaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 16587 |
predivne boje
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1011121314 108> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |