Rebutia |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Korisnik | |
gute Fee ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: tu i tam Status: Offline Bodovi: 7699 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Tako je to i s menom ! ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
Ja imam heliosu v. condorensis od Lovrekovića na vlastitom korijenu koti se ko luda.
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Evo i nekih od mojih Rebutia, neke još nisam slikao. Ovo je veoma cvijetan rod i nije kompliciran za uzgoj. R. heliosu imam tri varietea od kojih je jedan cjepljen, a dva odlično napreduju na vlastitom korjenu. Među prvima počinju sa cvatnjom i cvatu do jeseni. Imam i nekoliko Sulcorebutia, neki ih vode kao zaseban rod, a neki ih po novom svrstavaju u Rebutie. Na 7. strani ovog foruma ima tema Rebutie, ali preko dvije godine nije bila aktivna pa bi se teme mogle spojit u jednu. Tamo ima opširan post o uzgoju ove vrste. |
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
...izražavam samo svoje divljenje, o uzgoju ne znam ništa
![]() ![]() |
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Među zadnjim mojim kupljenim kaktusima je Rebutia heliosa. Čitam da je dosta komplicirana i teška za uzgoj. Nedavno kod Bešlića sam vidio samo cijepljene primjerke ! ? Kakva su vaša iskustva sa Rebutia heliosa ? Meni je heliosa prava ljepotica, na slikama a vjerujte i u živo. A tako malo, skoro ništa nismo o njoj pisali. |
|
![]() |
|
![]() Moj bodljić razvio i treču rundu cvjetića, četiri je otvorio, a ima još osam pupova. Dzeni sorry što ti prije nisam odgovorio. Zalijem je obilnije kad se supstrat posuši, a prihranjujem je svakih desetak dana. |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Wow,Zmaj koji prizor.Bas prekrasna rebutia.Koliko cesto je zaljevas u periodu cvjetanja,ja s tim nisam nacisto?
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Prelijepa je Zmaj! Tako mala a puna cvjetova!
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
![]() Ova Rebutia je neumorna, razvila je i drugu rundu cvjetića. LJepo me nagradila za pruženu njegu. |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Bez brige probušene su rupe!
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Klimatis ljepi bodljići. Samo budi oprezna kod zaljevanja ako na dnu ovih ukrasnih posuda nemaš rupice kroz koje može odlazit višak vode. Bila bi šteta da propadnu.
|
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
pa imam tu rebutiu nekako su mi razlicite vise mi lici ta tvoja na heliosu...mozda je do fotoaparata
|
|
![]() |
|
Rebutia spinosissima
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
tara2009 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 04 Prosinac 2010 Status: Offline Bodovi: 187 |
klimatis dali je ova druga heliosa,,,,,jaooooooooo divna je
|
|
![]() |
|
Evo naših rebutia
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Zmaj prelijepa je
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Stvarno ga je preljepo vidjeti ovako rascvjetanog. Razlog više je što sam riskirao s time kako je prezimio.
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
predivna boja cvjetova
![]() koji lijepi prizor te dočeka ujutro |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |