Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Živi kamen - Lithops
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Živi kamen - Lithops

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 10>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Status: Offline
Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 19:20
e da ovo je lithops optica rubra
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 18:52

A imam i još dva pleiospilosa parvifloruma koji nisu ni slični ovima.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 578
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 17:34
I ja imam 4 pleiospilosa, obični. može slika tog royal flush?
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 15:44
To nije lithops već pleiospilos nelli mislim da mu neće biti ništa, pleiospilos nelli ako si presadila mora imati vrlo propustan supstrat mineralni ako imaš kvarcnog pijeska napravi mu mješavinu od 70% pijeska ostalo zemlja. Ne zalijevaj ga nipošto pogotovo sad kad se podijelio i ne smiješ ga gnojiti uopće bar tako piše. Ubuduće biljke koje tek kupiš ne smiješ odmah stavljati na sunce jer nisu navikle na prirodno sunce. Ja ga isto sad imam prvi put dobila sam dva od prijatelja i to crvena royal flush pa sam kupila još jedan zeleni da im pravi društvo. Pročitaj malo o njemu na cactus art biz.   
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 13:18

Evo slike prije i poslije izlaska na sunce.Sta mislite ima li mu spasa? Mislim da ga je dobro sunce skuhalo [IMG]smileys/emot101.gif" align="middle" />
sutnja je zlato....
Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Travanj 2012 u 14:17
ovog ljepotana sam evo danas kupila,pitam se jel mu malena ova posuda?
[url=http://pixload.org/?v=photo2153.jpg][/u
sutnja je zlato....
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 20:38
Ja sam sijao prije dva tjedna, od 15 sjemenki (nekakav mix lithopsa)10-tak ih je niknulo i lijepo napreduju. To mi je mali pokus prije sijanja Lapidariae margaretae :)
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 19:52
vidim ti si sijala, sav taj trud i čekanje a na kraju uf. ja se nebi upuštala u taj pothvat, strpljenje mi nije jača strana. baš sam čitala o njima, malo i kao sve kužim ali moram to još provesti i u praksu pa cemo vidjeti. a na ovog sam doslovce slučajno naletila na kvatriću u nekoj cvijećarni i platila ga 15 kn.
jel to ok cijena ?
čitala sam da cvate tek kad je star 3-5 godina. jeli kome od vas cvao ?

belica,zagreb
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 18:19
jepi je

moji bebači su jadni baš ostala su moožda još 3..1 je sigurno živ.. opet su letili :( mačka mi je srušila posudicu
Per aspera ad astra.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 13:10
Evo i ja sam danas postala vlasnica jednog, fascinirali su me od prvi put kad sam ih vidjela, ima nešto posebno u njima...
presadila ga na mjesto, mrvicu zalila, nadam se da nisam pogriješila

By belicasmelica at 2012-04-12

belica,zagreb
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:36
Čujem da je captan zakon. Navodno da boljeg fungicida od captana nema. Samo ga je teško nabaviti. Ja sam koristio previcure.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 21:24
Originalno poslano od člana mememe mememe napisao:

IMam namjeru večeras posijati lithopse i po netu piše da treba tretirati fungicidom. Kod kuće imam Antracor fungicid, aktivni sastojak propineb. Da li je to upotrebljiv fungicid za ovu namjenu?
Ja koristim captan.
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Ožujak 2012 u 18:49
IMam namjeru večeras posijati lithopse i po netu piše da treba tretirati fungicidom. Kod kuće imam Antracor fungicid, aktivni sastojak propineb. Da li je to upotrebljiv fungicid za ovu namjenu?
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 08:01
a ja sam mislila da je do mog komp. što ne mogu na bešlićevu stranicu - često se dogodi da mm nekim radovima/programima... blokira pristup nekim stranicama
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 07:10
Kaktusi Bešlić d.o.o.,   Žažina bb, 44272 Lekenik, Telefon: 044 752-273

Za ovu reklamu ću zahtijevati 30 % rabata kada ga posjetim. Zadnjih nekoliko mjeseca ima blokirane (?) internetne stranice.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2012 u 07:03
bešlić je u žažini, kod siska, a imaš i stranicu s mogućnosti internet kupovine

ali sačekaj koji proljetni sajam, mislim da ih gore kod vas bude i više u sezoni, sigurno će biti kaktusara
a lithopisa su ljetos imali u baumaxu, zna se dogoditi da ih i drugi trg. centri imaju, samo treba pogoditi pravo mjesto u pravo vrijeme

ja ih samo gledam - za sada

Na vrh
gute Fee View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 7699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gute Fee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2012 u 23:18
Meni je MBM jako daleko ; mozete mi reci gdje je Beslic ?
Naravno ako nije tajna !
Na vrh
bili cvitak View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bili cvitak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 20:52
kaštela, sorry nisam odmah stavila
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
Na vrh
mememe View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mememe Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Veljača 2012 u 14:27
koji grad?
Na vrh
bili cvitak View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 329
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bili cvitak Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Veljača 2012 u 17:18
ima ih i u bricu
cvijet treba sunce da bi bio cvijet, čovjek treba ljubav da bi bio čovjek
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 10>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,203 sekundi.