Argentina |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 47> |
Korisnik | |
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Ups! Kriva slika. Ovo nije jedrilica mog rođaka već Argentinske mornarice. Na ovu ćemo se jedrilicu vratiti nešto kasnije.
Marina u kojoj je na vezu Žarkova jedrilica. ![]() Na slici nije njegova jedrilica, ali izgleda otprilika kao ove koje su na slici. Osim jedrilica, u marini sam poslikao ovu biljku... ![]() ... i ove dvije patkice. ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
dr.žislav ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 24 Listopad 2011 Status: Offline Bodovi: 1117 |
Zahvaljujem na rođendanskim čestitkama i ispričavam se zbog zastoja u pisanju. U Liču sam doma bez interneta. Koristim se internetom u hotelu u Fužinama ili kod nekog od susjeda. Za ovako opsežne reportaže potrebno mi je da sam duže vrijeme na netu i da imam barem malo mira radi koncentracije. U hotelu ne mogu imati taj mir, a na (moju) žalost svi susjedi kod kojih idem na internet imaju nekakve životinje u kući zbog kojih se ne osjećam ugodno i ne mogu ništa ozbiljnije raditi u takvim uvjetima.
Sada kada sam došao u Zagreb zaista nemam više opravdanja za nepisanje, i da dalje ne gnjavim idemo se lijepo dalje spuštati niz Srebrnu rijeku. U samoj delti rijeke smjestio se Tigre o kojem sam već pisao, a na Tigre se nastavlja mjesto zvano San Isidro (svijeti Izidor). U tom mjestu moj rođak Žarko Vlaho, u jednoj od mnogobrojnih marina, drži svoju jedrilicu. Jedrilica ![]() |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
Da li rođendan proslavljaš na ZG - kavi? Ništa ne piše, ali ti svejedno želim sve najbolje u životu. Hvala na nastavku reportaže iz dalekog svijeta. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
.
|
|
![]() |
|
Alic-Tadic ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2011 Lokacija: Argentina Status: Offline Bodovi: 15 |
25 /4 Sutra da ,objastavam ...Zivijo nam sto let !!
|
|
![]() |
|
Alic-Tadic ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 13 Studeni 2011 Lokacija: Argentina Status: Offline Bodovi: 15 |
25 / 5 Sretan ti rodjendan bratice !!
![]() |
|
![]() |
|
Mira K ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Ma pisat će on sada za sve nas. Čekamo ga, ipak
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
[QUOTE=dr.žislav]Odoh sada na Zagrebačku kavu, pa nastavljam kada se vratim.[/QUOTEOde Dr.na Zagrebačku kavu ,i ne vrača se!
![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 16 Rujan 2009 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 5574 |
Navratila a od nastavka ništa....
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
dr.žislave,
drago mi je što nastavljaš sa putopisnom reportažom. Uz tvoje slike i popratne opise, užitak te je pratiti. ![]() Čekam nastavak. |
|
![]() |
|
Mari,5510 ![]() Profil člana
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Srpanj 2009 Lokacija: Hrvatska Status: Offline Bodovi: 12480 |
hvala za iscrpnu reportažu
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Hvala Držislave, čekamo nastavak
![]() |
|
Rijeka
|
|
![]() |
|
Nataly ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 27 Kolovoz 2009 Lokacija: Lič Status: Offline Bodovi: 2666 |
Čekamo nastavak..... bilo je obećano još jučer - kad ono...figa... Ajde ne zabušavaj, rekao si i sam da nemaš više isprike. |
|
![]() |
|
Odoh sada na Zagrebačku kavu, pa nastavljam kada se vratim.
|
|
![]() |
|
Ovaj dio rijeke, od mosta prema Buenos Airesu, uglavnom je industrijski centar, pa ćemo njega brzo preskočiti samo s dvije slike.
Rafinerija uz rijeku. ![]() Teretna luka. Ovo malo u vodi što se vidi kod mola, su kupači!!!! ![]() |
|
![]() |
|
Za one koji se više vole snalaziti po zemljopisnoj karti evo jedne.
Karta područja Rio de la Plate s ucrtanim granicama između Argentine i Urugvaja, kao i granice između rijeke i oceana. ![]() Da bi imali pojam o veličini treba znati da je Rio de la Plata dugačka 320 kilometara, široka od 80 do 220 kilometara (skoro je široka koliko i dugačka!!!), da se prostire na oko 35.000 kvadratnih kilometara i da je to najveće riječno ušće na svijetu. Gdje točno počinje Rio de la Plata ne znam, ali smo se Seka i ja odvezli do prvog mosta kojim se, kopnenim putem, može preći na drugu stranu. Prvi most se nalazi u mjestu Zarate, gotovo 100 kilometara od Buenos Airesa, a radi se ustvari o dva velika mosta koji premošćuju rijeku Paraná. Na slici je jedan od mostova preko rijeke Paraná. Pogled odozdo. ![]() Pogled preko mosta. ![]() Pogled odozgo (nažalost na mostu se ne može zaustavljati niti pješačiti tako da sam slikao iz auta) ![]() |
|
![]() |
|
Rio de la Plata - Srebrna rijeka
Buenos Aires leži na rijeci koju su nazvali la Plata ili Srebrna rijeka. Grad je jako vezan uz svoju rijeku, i to ne samo danas već od njegovog nastanka. Grad je nastao uz luku, ili ako hoćete, luka je nastala uz grad. U svakom slučaju jedno od drugoga je neodvojivo. U doba nastanka Buenos Airesa, kao i osvajanja Južnoameričkog kontinenta, jako važno bilo biti povezan s matičnim kontinentom - Europom, jer je gotova sva logistika stizala iz država diljem Europe, Španjolske, Portugala, Francuske, Engleske... La Plata je ustvari riječno ušće estuarij koji nastaje spajanjem dvije velike rijeke Paraná i rijeke Urugvaj. Satelitska snimka estuarija La Plata. Po boji se lijepo vidi dokle je rijeka, a odakle je more. ![]() Još malo objašnjenja uz ovu sliku. Lijevo je republika Urugvaj, a desno Argentina. Gledajući s lijeva na desnu stranu prvo vidimo jednu veliku rijeku. To je rijeka Urugvaj. Njoj s desna, sve rijeke su u stvari jedna rijeka koja se prije ušća račva u više tokova. To je rijeka Parana. Desno od ušća (ono sivkaskto na slici) je područje grada Buenos Airesa. Kao što već znate prvo dolazi grad Tigre (o njemu vidi u prijašnjim reportažama), pa San Isidro, pa Vicente Lopez. Ako dovoljno povećate ovu satelitsku sliku u Vicente Lopez ćete vidjeti Seku, a možda i mene. Rio de la Plata, na argentinskoj strani završava na kraju ovog velikog zaljeva.Tu se također vidi razlika u boji. Promotrite boju vode uz obalu, kao i samu obalu. Do kraja zaljeva voda uz obalu, a i obala je smeđa. Od Punta Rasa, boja vode se mijenja u plavu, a boja obale u bijelu. U ovoj reportaži biti će govora o području do kraja Rio de la Plate, a u idućoj ću se nadovezati na morski dio gdje počinje rivijera Buenos Airesa, i gdje sam ja upecao svoju prvu ribu iz Atlantskog oceana, gdje Hrvoje Španje ima vikendicu i gdje.... |
|
![]() |
|
Uskrs je prošao, moja gripa je prošla, stvarno nemam više nikakvu ispirku da ne nastavljam s putopisom po Argentini.
Prema tome, prije današnje Zagrebačke kave idem započeti s novom temom, a vjerujem da ću je do prekosutra i završiti. |
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
čestitke sretnim roditeljima i rodbini šaljem a malom Vedranu Matku želim dobrodošlicu na svijet!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
U ime roditelja i kao presretna baka Vedrena ,zahvaljujem na toplim cestitkama ...
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 56789 47> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |