Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Identifikacija biljaka
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - sjemenke
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

sjemenke

Odgovori Odgovori
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Tema: sjemenke
    Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 20:40
Meni je to najsličnije sjemenu pakujca.E sad,sjeme iz indije,šta bi to sve moglo biti a da mi nikad čuli nismo.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
antun007 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1709
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antun007 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Siječanj 2009 u 20:30
2.JE KANA SIGURNO
Na vrh
gogica View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gogica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2008 u 19:42
Neznam zakaj vam Vepar nije stavio sve sjemenje dakle seka iz Indije uz ono donijela još i ovo

ajde ako vam je poznato što bi to moglo biti

Na vrh
Ivan View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm
Autor ljekovitog bilja

Bodovi: 1213
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ivan Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Travanj 2008 u 12:47
Originalno poslano od člana JAGLAC*16 JAGLAC*16 napisao:

Evo i slikica..........

Pozdrav
ovo je 100 % prkos ! znam jer ga i sam uzgajam
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 14:07
Na slici je cvet prkosa, ali na prvoj slici ne verujem da je seme prkosa u pitanju. Pre mi liči na seme nekog luka ili tako nešto, seme prkosa je sitno, okruglo, a ovo je nepravilnog oblika.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
buba View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 17
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 13:54
ali i sjeme liči na sjeme prkosa, samo ako je malo sitno, poput maka i sitnije, onda je sigurno prkos!!!
Na vrh
buba View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 13:53
nisam mislila na sjeme, ali na zadnjoj sličici je prkos u cvijetu!
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 13:49
ali seme od prkosa je jako sitno i srebrnkaste boje.
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
buba View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje buba Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 13:41
Smilepa koliko ja znam, a nova sam, priznajem, na ovoj slikici je prkos!
Na vrh
JAGLAC*16 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JAGLAC*16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 13:33

Evo i slikica..........

Pozdrav
Na vrh
JAGLAC*16 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 4
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje JAGLAC*16 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Travanj 2008 u 13:31
Originalno poslano od člana vepar vepar napisao:

za sada je ovako
1.   ?????????
2.kana
3.kosmos
4.cassia leptophylla
5.kadifice

inače je sjemenje stiglo iz indije pa domaće opcije i razne vrste čajeva nisu u igri.LOL
zaista sam vam zahvalan na pomoći i trudu

Evo dodatak za 1. PRKOS po domaćem jeziku (igličasti listići a na vrhovima raznobojni cvijetovi)
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 16:00
za sada je ovako
1.   ?????????
2.kana
3.kosmos
4.cassia leptophylla
5.kadifice

inače je sjemenje stiglo iz indije pa domaće opcije i razne vrste čajeva nisu u igri.LOL
zaista sam vam zahvalan na pomoći i trudu
vozi sigurno vozi bager
Na vrh
shasha View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 11064
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje shasha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 11:37
Meni prvo liči na čaj od šipkaLOL
Slažem se sa curama,za kadife a ove crne bobice sam ja imala na grančici lovora.Tako da to meni liči na lovor.
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 10:50
Ovo prvo bi mogao biti i jednogodišnji plamenac
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 10:13
3. cosmos
5. kadifice
1. moglo bi biti svašta, takve sjemenke ima crnjika, pa jedna vrsta cvijeta slična ivančici...
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 09:09
Da kadifice su sigurno, a onaj crni plod kao maslina je možda javorika, lovorika- mi u Primorju ga zovemo lumber, ali ne mora biti, no moj izgleda upravo tako veličine je sasvim male masline.
RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
vrtlarica View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 113
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vrtlarica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Ožujak 2008 u 08:18
to ti je varljivo pitanje jedino mislim za ovo zadnje da su kadifice ali to nije sigurno, najbolje da ti to posiješ pa ćeš vidjeti što bude izašlo Wacko
Na vrh
vepar View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje vepar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Ožujak 2008 u 22:40
možda netko prepozna sjemenke ,bio bih zahvalan

vozi sigurno vozi bager
Na vrh
 Odgovori Odgovori
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,172 sekundi.