Početna stranica Početna stranica > Vrt - Forum o vrtovima > Moj vrt u slikama
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Moj raj na zemlji
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Moj raj na zemlji

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 108>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 3,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Status: Offline
Bodovi: 2021
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:43
Sve više uočavam štete od teške zime...neke ružice nisu preživjele, ovoj penjačici su se vrhovi smrznuli, ali je krenula

Ružmarini još tuguju, vrhovi smokava su suhi i smrznuti.....
U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:45
Forzicija i dalje cvjeta

Naša omiljena mlada trešnja zadaje nam glavobolje, nema nikakvog znaka buđenja

U jednom malom dijelu svijeta ja sam najvažniji čovjek.Bog me je postavio ondje,dodijelio mi posebno mjesto s posebnom zadaćom.On čini sve da u tom svijetu budem sretan-a ponekad mi pomaže cvijećem.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 14:46
Ovaj tjedan sam se bacila na izradu hipertufa. Suše se u kalupima. Valjda ću se moći idući tjedan pohvaliti. A onda slijedi trotjedno čekanje da sazriju. Tko će to dočekati.
Na vrh
gospina trava View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5954
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gospina trava Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 15:03
draga Sanja lijep ti je vrt
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 15:24
Hvala, već je sve trebalo biti u punom cvatu...ali ove godine sve kasni zbog hladnoće. U subotu na nedjelju je bilo čak -4. Hladno, hladno, hladno.
Na vrh
rosa2 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2168
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rosa2 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 22:02
prekrasan ti je vrt, a pecenjara  smile120je mrak ima da mirise cijelo susjedstvo kad ce se peci
cvijet za cvijet=buket
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Travanj 2012 u 22:56
Vrt ti je krasan,biljke i pečenjara.Samo uživaj u tom raju.
Na vrh
Anaida View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7297
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anaida Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 07:32
Sanja, krasni su šeboji!
Molim te reci mi, kako se zove onaj žuti cvijet u kamenjaru? Jel to neki alysum? I ja ga imam od lani, ove mi godine prvi put cvate. Kako ga održavaš?
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 08:12
Hvala Vam svima. Što se tiče onog žutog cvijeta u kamenjaru...ne znam kako se zove, niti kojem rodu pripada. To sam davno jednom kupila kao malu biljčicu i nije pisalo nikakvo im, a veoma je zahvalna. Što se tiče održavanja ništa joj posebno ne radim. Pustim je da ocvijeta, ostavim je još jedno vrijeme neka baci sjeme (iako baš nisam primijetila da se nešto širi), nakon toga je odrežem . I to je sve.
Na vrh
mali_vrtlar View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 108
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali_vrtlar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 12:18
Svaka vockica  u zadnje vrime ima vijek trajanja, na zalost to se desava iz razloga sto prodaju svasta, ja dok ne navrnem vocku i ne traje nesto dugo, ali i navrtanje treba obaviti sa neke stare i autohtone vrste, a ne sa hibridne kupljene u nekom vrtnom centru, na zalost to je tako danas, i ja muku mucim sa vockama Cry ...
zivot je lip, ako ga zivite u prirodi i sa zivotinjama
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 12:46
U redu je životni vijek, i mi ga imamo. Ali ovo je trešnjica koja je tek nekih 8 godina. Tek je počela davati dovoljan urod da se najedemo. Posebno ju gnojimo, špricamo, čak i zalijevamo. Mislim da se ona zapravo smrzla ove godine jer smo imali i -30 stupnjeva ove godine. Mislim da joj je to bilo previše. Inače nam je ova strana zemljišta veoma čudna. Što god posadimo izdrži nekoliko godina i onda misteriozno ugiba (pokušali smo sa voćkama, borićima,...pa čak i grbava vrba koja je kao korov).
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali_vrtlar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 15:40
hm, onda je vjerojatno neki problem u zemlji, ili neki nametnici na tom djelu zemljista, tj. u tom djelu zemljista, ja sam ove godine usadio tresnjicu, nadam se da ce izgurati bar nekoliko desetljeca ... probaj tretirati zemlju nekim sredstvima, ma da svi to izbjegavamo, u svakom slucaju bolje je i to nego da gledas kako ti propada tako jedno za drugim Unhappy ... 
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 17:39
I ja se bojim da se radi o nekim nametnicima, samo ne uspijevam otkriti o kojima. Mislim da su hruštevi jer ih na šljivama uvijek imamo cijelu hrpu. Oni su u stanju pojesti sve mlado korijenje. Ne znam kako ih istrijebiti. Zaštitna sredstva mi ne izbjegavamo jer inače ne bismo ništa imali od naših voćaka (na žalost. ne znam postoji li uopće išta protiv hrušteva.
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali_vrtlar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 13:33
heh to ti ne znam na zalost, proguglaj malo, a i ja ako naletim na bilo sta javit cu ti svakako, tu smo zato da jedni drugima pomognemo i savjetujemo jedni druge ... Tongue
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 13:59
Kažu na jednoj stranici o vinogradarstvu:    Prilikom sadnje vinove loze preporučamo primjenu insekticida CALLIFOS 48 EC uz obavezno unošenje u tlo (inkorporacija). Isto tako, na manjim površinama može se izvršiti zalijevanje mladih trsova jednim od sredstava na bazi imidakloprida, npr. DALI u koncentraciji 0,2%.
Na vrh
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali_vrtlar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 15:15
hm kao da si znala, mislim se usaditi nekoliko cjepanica vinove loze, tako da ce mi ta informacija definitivno dobro doci, hvala ti :) nego ja cilo vrime guglam i gledam kako bi se mogla poboljstati struktura zemlje, a da pri tom kemijska sredstva nisu jaka ni losa za "prirodan" i kvalitetan rast biljaka, i vjeruj mi svako sredstvo je na svoj nacin stetno, evo ja sam upravo pogledao jedan pripravak za koji kazu da je najucinkovitiji u suzbijanju nametnika i gljivicnih oboljenja vocaka, vinove loze, pa i povrtnih kultura i cvijeca zove se BIPLANTOL, prska se od ranog proljeca u razmaku 4 tjedna, rijediti 2/1000-1500 litara vode, pa sad bitrebalo sracunati na 10-ak litara vode koliko je dovoljno ... sta je najbitnije nije stetan za organizam, a ni za pcele i druge insekte koji su korisni u agro-kulturama, ne znam je si li imala do sada vec iskustva sa tim sredstvom, meni se cini onako jos najpovoljnije od svih kemija sta se nude u trgovini Disapprove
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 15:21
Nisam do sada koristila nikada. Informacija je svakako dobrodošla.
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 20:17
I evo moje prve hipertufe su izvađene iz kalupa. Uslikala sam ih i sada vratila na sazrijevanje u vrečice.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 22:35
krasni cvijetnjaci Clap
Na vrh
Sanja123 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Sanja123 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Travanj 2012 u 22:38
Već vidim da se ovog hobija neću brzo odreči
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1314151617 108>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.