Mesembryanthemum bellidiformis |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Korisnik | |
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moji posijani su mix sjeme je kupljeno na ebay uk kao i veina posijanog i moram priznati da sam jako zadovoljna kako su do sada sjemenke nikle i uspjevaju. Od peteset sjemeniki izašlo mi je u nekih šest teglica ovako kao na pokazanoj slici.
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Posijala sam čupavac, Mesembryanthemum 'Lunette', i također proučavam njegov uzgoj. Puno informacija o tome ima na stranici
http://www.freegardeningplants.com/mesembryanthemum.html |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
gospina trava ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 11 Svibanj 2010 Status: Offline Bodovi: 5954 |
Jedne godine sam kupila sjeme i posijala, prekrasan je, mislila sam da će se rasijati, ali nije, a sjeme nisam sakupila.
To je divota od cvijeća. Treba mu dobra zemlja i redovno zalijevanje, cvijet mijenja izgled. Iznenađujuće, kako cvijet "stari" tako mijenja izgled, i sve mi je ljepši. Kupila sam bila u Bauhausu, morala bi ići pogledati da li ima. |
|
![]() |
|
Stonka ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 31 Ožujak 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 124 |
Zovu je još Livingstone Daisy, Ice Plant, Pebble plant. Sukulent porijeklom iz Južne Afrike . Sjetva(staklenik ili kuća ) : III-IV sadnja : V razmak: 15x20 Visina: 10-20 cvjetanja: od lipnja do rujna Pozicija: sunčana, Tlo :propusno.
Koristi se za rubnike, kamenjare . Ovako bi trebale izgledati u cvatnji ![]() Uploaded with ImageShack.us Sada prije nekoliko dana posijane izgledaju ovako : ![]() E sad pitanja :D ima li itko iskustva sa sijanjem barem sličnog sukulenta i iskustva s uzgojem. Najviše me interesira ima li šanse cvasti ovo ljeto |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12 |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |