Sijanje kaktusa, sukulenata |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Korisnik | |
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Može Vijolica.
Upravo sam pokupila još sjemena sa jednog astrića, ove godine su mi dobro "rodili".
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
Glikice,bodrit ćemo jedna drugu!
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
OK, tnx.
|
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
vrati natrag najlon na posudu i stavi na svijetlo i toplo mjesto vodi računa da sijanci stalno imaju dovoljno vlage.
|
|
![]() |
|
I ja sam sijala, prvi puta. Sjeme sam pokupila sa mojih astrića, nabrzinu sklepala nekakav supstrat što sam mislila da bi bio dobar, pokrila nekim najlonom koji mi je bio pri ruci i......zaboravila na to. Danas se sjetim i evo, da ne povjerujem:
Al sad ne znam kako dalje ?
|
|
|
|
![]() |
|
vijolica ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 02 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 1265 |
![]() Ovo je slikano mjesec dana nakon sijanja,sada su malo veći. Prvi put sijem,nemam nikakvog iskustva osim što sam ovdje pročitala. Držte fige ![]() |
|
![]() |
|
makk ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Siječanj 2010 Status: Offline Bodovi: 1162 |
Da li je neko od vas sijao Epiphyllume?
Plod od Bens Laura je zrel i sad bi ga trebala otkinuti....a šta dalje? Prije nego krenem istraživati voljela bih da čujem iskustva drugih (ako ih neko uopšte ima). Epiphyllumi su još uvijek svi u podrumu, neki su već napupali, ali ih još ne smijem iznijeti vani. Plod je veličine mandarine. ![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
![]() Uploaded with ImageShack.usovo su moji prezivjeli sijanci od matra ove godine.Pitam se hoce li prezivjeti zimu... |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Ljepo ih je vidjeti ovako malecke i odlično napreduju.
Po meni im još netreba prihrana. Ja bi sa prihranom počeo kad primjetiš da počinju stagnirat. Ili proguglat i otkrit u kojem vremenskom razdoblju im se razvije korjenski sustav, pa tada počet s prihranom. Logićno je da prihrana i nema smisla, a ni svrhe kad im nije razvijen korjenov sustav. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
zmaj ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 08 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 317 |
Pinus kako napreduju tvoji sijanci?
![]() Ja sam presadio sijance od jesenas i stavio nešto pelcera da se ukorjene. Nadam se minimalnim gubicima. Ovogodišnje sijance ću prepikirat kad još malo zatopli. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
To pitanje sam i ja postavio na temi o pahipodiju. Nažalost nisam dobio odgovor. Vrtimo se u krugu. No mislim da ti griješiš u tome što nemaš dovoljno visoku temperaturu u klijalištu. Makar ni to ne treba biti točno jer iskustva (znanja) nemam niti ja a tebi dijelim savjete.
Pahipodije mislim sijati početkom svibnja. Temperaturu u klijalištu ću držati preko dana oko 30 C. mememe, kod koga si kupio sjeme ? Možda je problem u sjemenu. Navodno mu brzo pada klijavost. Negdje sam pročitao da je očekivana klijavost sjemena pahipodija oko 30 %. |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
U sobi (kuhinja) noću ne pada temp niže nego 20 stupnja, po danu su na prozoru (sunčana strana). Očito griješim pošto sam čitao da mogu i za 3 dana proklijati. Imaš Pinus linkove sa savjetima o uzgoju pachya iz sjemena?
|
|
![]() |
|
pošpricaj fungicidom
![]() |
|
![]() |
|
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
Danas sam pimijetila u posudi sa klijancima ,kao paucina po zemlji,to je valjda plijesan.Bili mi pokriveni folijom duze no sto treba.Sta da radim!?
![]() |
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Kažeš da ne znaš točno koja je temperatura u klijalištu. Kod mene, tu u okolici prodaju obične plastične termometre po 2 €. Bez alata nema zanata zar to nije točno. Čitam da je potreban uvjet za klijanje sjemena pahipodija 27 – 35 C. Na koji način kontroliraš temperaturu u klijalištu ako nemaš termometar ?
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Jesam, namakao sam 24 sata, kako sam i pročitao, i to u termosici da se voda ne hladi. Za temperaturu neznam točno, pazim da ne oscilira u prostoriji temp. Da li bi lampa pomogla klijanju?
|
|
![]() |
|
Mememe, dali si namakao sjeme u destiliranoj vodi i kako dugo ?
Koju temperaturu imaš u klijalištu ? čitam i ovo:“ Sjeme koje ne proklije unutar 6 tjedana može se smatrati „nonviable“. |
|
![]() |
|
Ja sam posijao pred više od tjedan dana pachypodium densiflorum i sve sam napravio isto kao i kad sam adeniume sijao (osim što sam dodao više pijeska u supstrat kao i preporučeno)i izgleda ćorak, neznam gdje sam pogriješio :-(
|
|
![]() |
|
![]() ![]() Dzeni, svoje sijance neću pikirati prije nego se počnu međusobno dodirivati. Sijem prvi puta tako da nisam dobra adresa za savjete. Evo i mojih starih mjesec i pol. |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <12345> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |