Zvončike - Campanula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 11> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
nedavno sam potrefila i na ove
![]() nadam se da će se pokazati izdržljive i ne puno zahtjevne, kao i ostale |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
magnolija ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 691 |
draga tikvić kod tebe trud nikad nije uzaludan.mislim da je nemoguće da tebi neka biljčica ne uspije
|
|
![]() |
|
tikvić ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 08 Travanj 2010 Status: Offline Bodovi: 2349 |
Posijala sam sjeme karpatskog zvončića i kad sam već mislila da je trud bio uzaludan, počeli su nicati.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
natalija evo me opet, ovu sam sasvim slučajno našla na autobusnom kolodvoru u Makarskoj, jedna voćara ali imaju i cvića. Trenutno sam u žurbi, poslje te na PP zamolim za još jednu identifikaciju. Hvala
|
|
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
ajme glomerata ti je predivna, di si je našla?
ja sam do sada viđala samo plave - na slikama znam da glomeratu forumaši imaju u vrtu, trpi hladnoću i ne treba je štititi a ovu drugu ostavi u tegli, meni tako najviše dođe do izražaja, ili je stavi negdje u vrt gdje je neće prekriti i ugušiti drugo cvijeće, negdje uz kraj, na svjetlo |
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Ljudi prosvjetlite me, danas kupila ovu
![]() piše "campanula glomerata bellefleur-white! nekidan uzela plavu, potpuno drugačiji list i sad sam baš zbunjena, zna li ko kakva je razlika! ![]() |
|
![]() |
|
Mikasa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 23 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 8 |
Ja sam bila uvjerena da je moju bura smlatila kao i polovicu ostalog bilja u vrtu ove zime.Ali na moje iznenadenje ,nije ,jucer sam vidjela da lijepo napreduje,bas sam sretna!
|
|
![]() |
|
Retriver Sara ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 06 Lipanj 2009 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 8979 |
slažem se s natalijom, iako su kućne, (mislim da su isophylle), vole biti vani, na balkonima.
Pokušala sam je nekoliko puta presaditi, ali sam joj uspjela isto ošteti korjenčiće. Dakle, presađivanje samo, ako je neophodno.
Obožavaju vlagu i prskanje vodom, naročito ako je toplo, a na taj način preventivno djelujemo na napade crvenog pauka, kojemu su sklone. Naime, oni obožavaju suhu sredinu.
|
|
...ja volim brege zelene, na njima kleti drvene, ja volim Zagorje moje, najlepše na svijetu...
zagreb |
|
![]() |
|
kod mene ovakve campanule - kao što su na belininoj slici ne mogu u kući, ja ih sve držim vani, neke su u tegli, a neke u vrtu,
ali u zatvorenom kao da se guše, stanje se, polegnu... kopne naočigled kad se presađuju ne smije im se puno dirati korjen, samo ih prebacim u veću teglu, ili u rupu u zemlji i zatrpa okolo ovakve sa slike pogotovo - imaju tanke, krhke bijele korjenčiće koji se lako pokidaju |
|
![]() |
|
Carol ![]() Trajnica ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Zima 2013/14 Pridružen: 14 Lipanj 2011 Lokacija: Zagorski breg Status: Offline Bodovi: 2208 |
Belina, jel ovakvu istu iz Kauflanda ?
|
|
Vu plavem trnaci mi hiža stoji
od zelenih veja je videti ni.. |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
|
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Baka Bea zvončike počele nicati,tako sam sritna cili dan!
|
|
![]() |
|
anđelkad ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 04 Veljača 2012 Status: Offline Bodovi: 2719 |
Onda bi mogla opet recimo u petom mjesecu stavit malo u zemlju da vidimo oće izić što, bit će toplo ali ne prevruće nadam se.
Ma nisam mogla izdržat da ne probam, početnička greška. Sad je već dosta toplije možda što i nikne? |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
C. medium je dvogodišnja biljka, sije u 6. mj. može na gredicu, no s obzirom da u to vrijeme u Dalmaciji počinje suša i velika vrućina, možda je bolje sjetvu odgoditi. Za klijanje treba oko 20° C, a svjetlost pomaže klijanju. Prezimi na otvorenom i cvjeta slijedeću godinu. Tim je njen životni vijek završen, no razmnožava se samozasijavanjem. Javi kakva su iskustva s C. medium u Dalmaciji. Od jednostavnih C. medium plave, bijele i ružičaste boje još su mi ljepše one s punim cvjetovima.
|
|
![]() |
|
Baka Bea kampanula midium-marijin zvončić, tako je pisalo. Kupila na aukciji
Nešto malo sam posijala za probu prije deset dana, ne vidi se ništa da niče |
|
![]() |
|
Baka Bea ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 19 Ožujak 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2451 |
Nisi napisala koje, ima bar 6 termina i načina kako se siju. |
|
![]() |
|
I ja sam danas dobila dvije od Natalije, i još puno toga!
![]() Sutra cu ovako Hvala Natalija!!! ![]() |
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
ja sam dobila campanule taman pred najvecu hladnocu ,mislila sam da nema ništa od njih ,al evo ih oporavljaju se
![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
Silvy ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 28 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 2406 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 11> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |