Prepoznajte mi ovo |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 108109110111112 243> |
Korisnik | |
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
ako si uzimala i zemlju iz vrta, možda si podila i njih u tegle pa su sada počele izbijati jer im je vrijeme |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Azriela, da nije to komelina (Commelina coelestis)?
|
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
stvarno ne znam kaj bi moglo biti,doduše Natalije dio zemlje je iz vrta ali već je od prošle godine u tim teglama tak da sumnjam da bi niklo tek sada,ali s prirodom nikad ne znaš..inače tih puzavaca s plavim cvjetićima imamo po dvorištu tak da i ta opcija igra...ja bum to pustila da naraste pa kaj bude bude
|
|
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() |
|
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
moon kod mene ovakvo lišće ima lobelia cardinalis pa proguglaj da vidiš jesi li nju bila kupila
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
natalija...strašna si", da to bi trebala biti lobelia cardinalis mini. Kupila sam visoku i onda mije ženskica rekla da je ova niska. Hvala ti, živa si enciklopedija....
![]() |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
![]() |
|
Lovro ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 18 Rujan 2010 Lokacija: Varaždin Status: Offline Bodovi: 4174 |
Ajama, ja bi rekla HEUCHERA...
|
|
Varaždin, stari moj grad!
|
|
![]() |
|
kamenjar ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2011 Lokacija: Vir Status: Offline Bodovi: 3340 |
sijala sam puno a kisa mi isprala natpise,molila bi ako neko zna sto je ovo
slika 1 ![]() ![]() slika 2 ![]() slika 3 ![]() |
|
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...
Vir |
|
![]() |
|
ma jesam vraga moon, ali hvala na prevelikom komplimentu ![]() ima tu puno stručnijih i boljih poznavalaca od mene samo su se pritajili i ne svraćaju tu pa laici ko ja dolaze do izražaja ![]() a nerijetko i falim u identifikaciji, ali se svejedno javim, vidim da svi vole i žele znati što imaju, i sama sam nestrpljiva dok ne iskopam što me zanima a lobeliju imam već koju godinu pa znam kako joj izgleda lišće ![]() |
|
![]() |
|
ajama mislim da je saxifraga stolonifera
|
|
![]() |
|
kamenjar za prvo bi rekla da je ljetni čempres, a treće slak
|
|
![]() |
|
andina hvala za ime ove puzavice za koju sam uvijek mislila da je neka tradescantia ![]() tako sam i za calisiu repens mislila da je neka sitna tradescantia dok je nisam slučajno vidjela kod moon |
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
lovro googlala sam i nebih rekla da je heucera.ovo se drži tla.ne raste jako u zraki ima masu vriježa
|
|
![]() |
|
dok sam ovo pisala javila se naravno natalija.svaka čast i zahvaljujem
kako samo barata latinskim nazivima
|
|
![]() |
|
muhlenbergia ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2010 Status: Offline Bodovi: 2241 |
Andina - zahvaljujem na nazivu za Commelinu,isto sam je svrstavao u tradescantiu kao i natalija
Commelina coelestis je trajnica i ima gomolje Commelina comunis je jednogodišnja biljka i razmnožava se sa sjemenom Na slici od azriela vjerojatno je Commelina comunis Imao sam oba dvije u vrtu ali se dosta razmnožavaju pa sam ih bacio. Ovu jednogodišnju posadio sam u vrt i nakon nekoliko godina posvuda je nicala kao korov,zanimljivo je da i kad se je iščupa i baci danima stoji sviježa i ne suši se jer je puna zaliha vode. natalija previše si skromna kad govoriš da nemaš znanja o poznavanju biljaka,vidi se da biljke itekako dobro poznaješ |
|
From the earth we come to the earth we return in between we garden
|
|
![]() |
|
Andina ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka ![]() ![]() Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Hvala ti za ove informacije. Prošle godine sam naišla na komelinu (sad znam da je to C. communis) ispred pekare u Zgb. Dubravi. Rasla je doslovno u šahtu, onom iznad kojeg je rešetka za otjecanje vode, ali i oko njega! Svidio mi se cvjetić pa sam guglala, no očito ne dovoljno.
![]() |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
ajama, vidim saznala si ime biljčice, koje je? što je natalija rekla, podijeli samnom molim te.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
balica natalija kaže saxifraga stolonifera.malo sam googlala i jeste,sad mi se još više sviđa s onim sitnim cvijetićima
hvala nataliji
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hvala ajama, sad znam i ja sam malo googlala naravno, izgleda da podnosi minuse pa ćemo vidjeti.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 108109110111112 243> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |