Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Cimbidijum - Cymbidium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Cimbidijum - Cymbidium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 26>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Tea View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 3658
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Tea Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 14:11
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

@Emilly, to je onaj žućo iz MBM-aWink Njega i sve one cymbiće koji su mi zimus cvali, smjestila sam u potkrovlje u koje nitko osim mene ne zalazi, tako da nikome ne padne na pamet zalijevanjeEmbarrassed osim povremeno meni. Tu imaju jutarnje sunce, dovoljno strujanje zraka i tamo ostaju dok se temperatura spusti do +5, tad ih možda premjestim ili samo malo zaštitim. 
Male, one presađene koji su pošteno pokisli, presadila sam u suhi supstrat i stavila ih pored ovih velikihSmile svi se oporavljaju, živahni su.

BravoClapSuper vijestiWink
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 18 Svibanj 2012 u 14:07
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Predivan ti je cimb, full zdrav Clap
@Emilly, to je onaj žućo iz MBM-aWink Njega i sve one cymbiće koji su mi zimus cvali, smjestila sam u potkrovlje u koje nitko osim mene ne zalazi, tako da nikome ne padne na pamet zalijevanjeEmbarrassed osim povremeno meni. Tu imaju jutarnje sunce, dovoljno strujanje zraka i tamo ostaju dok se temperatura spusti do +5, tad ih možda premjestim ili samo malo zaštitim. 
Male, one presađene koji su pošteno pokisli, presadila sam u suhi supstrat i stavila ih pored ovih velikihSmile svi se oporavljaju, živahni su.

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 21:45
Predivan ti je cimb, full zdrav Clap
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Svibanj 2012 u 20:19
Moji cymbići ludujuThumbs%20Up 

Ovaj je tek presađen, tek je došao kod mene na oporavak

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 14:45
Originalno poslano od člana antonija antonija napisao:

a ja se pitam šta je mojima! vani su doživjeli sve obilne kiše, i ovu jučerašnju!
Nije dobroCry
Izvuci ih iz teglice ako je zemlja jako mokra ili teglicu izbuši da dobije korijen zraka.
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 12:38
a ja se pitam šta je mojima! vani su doživjeli sve obilne kiše, i ovu jučerašnju!
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Svibanj 2012 u 09:21
Seny nemam iskustva sa cimbicima, ali samo poslusaj savjet beboline.....jer vidjevsi njezine cimbice sigurna sam da je maher za njih. Nadam se da ce ti i sljedeci put tako procvjetati.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 23:13
Originalno poslano od člana Seny Seny napisao:

Bugic...do sada mi je bio unutra a sada kad je i zadnji cvijet pao odrezala sam suhe stapke na kojima su bili cvijetovi i sad ga planiram staviti na terasu u sijenu...tako su mi barem cure savjetovale...pa cu ga unijeti na jesen. Nadam se da je to ok :)
Unesi ga tek kad temperatura padne vani na +5 , pospremi ga negdje na hladnije mjesto u kući. Kad na jesen zahladi, smanji zalijevanje na minimum, jer tako gladan i žedan cymb stvara cvjetne stapke.
Wink
Na vrh
Seny View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 21
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Seny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 14 Svibanj 2012 u 15:49

Bugic...do sada mi je bio unutra a sada kad je i zadnji cvijet pao odrezala sam suhe stapke na kojima su bili cvijetovi i sad ga planiram staviti na terasu u sijenu...tako su mi barem cure savjetovale...pa cu ga unijeti na jesen. Nadam se da je to ok :)
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 11:12
Ma opotavit će se, žilave su to biljke Wink
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 09:17
bebolina
Mislim da sam ja isto tako zeznula svoje phalenopsise...
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2012 u 00:44
Cymbidiume sam prije mjesec dana iznijela van u polusjenu, baš kako oni tovole i kako sam činila uviek. Iznenadila me obilna kiša koja je dva dana padala i vidim da im se baš ne sviđa, nekao su klonuli. Promijeila sam im supstrat, obrezala trulo korijenjesmile43i premjestila ih na balkon gdje imaju jutarnje suce i gdje ne kisnu. Sve sam im teglice izbušila da imaju što više zraka i oporave se, a vode i gnojiva će vidjeti tek kad teglica bude lagana, posve suha. Isto mi se dogodilo i prie tri godine, ali uspjeli su se do zime oporaviti i cvali su obilno.
Držite mi palčeve da se scenarij ponovi....
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 15:08

Evo i moje ljepotice
Na vrh
Fiorella View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 118
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiorella Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Svibanj 2012 u 10:20
seny, prekrasna ti je orhideja
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Travanj 2012 u 10:16
Seny, prekrasna orhideja...dali je drzis vani ili unutra?
Na vrh
Seny View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Seny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Travanj 2012 u 22:15
Hvala vam cure...volim ga jako jako...i meni je predivan :)))
Na vrh
Silvestra View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1661
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Silvestra Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Travanj 2012 u 17:54
Seny cymbić je prekrasan...
Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Travanj 2012 u 12:19
Seny, predivan ti je cimb smile39
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Odgovor Odgovor
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Travanj 2012 u 07:34
Originalno poslano od člana Seny Seny napisao:

Znaci njega ne treba zaljevati svakih cca 10 dana potapanjem tegle u vodu??? Koliko cesto bi bilo idealno za njega da ga zalijevam? Hmmmm...da ga stavim van u sjenu??? Ovako mi je bas lijep u svatu pa se bojim da ga vjetar ne unisti ako ga stavim van...ili da ga stavim van kad odcvijeta?
Van ga stavi kad uvene i posljednji cvijetič, ne sad, a što   se zalijevanja tiće, slobodno ga na kratko potopi svakih 10 do 15 dana. Negdje s početkom hladnijih dana potpuno ga zanemari, ne zalijevaj ga nikako, time ga potičeš na stvaranje cvijetnih stapki.
Uživaj u toj raskoši
Na vrh
Seny View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Seny Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Travanj 2012 u 22:51
Znaci njega ne treba zaljevati svakih cca 10 dana potapanjem tegle u vodu??? Koliko cesto bi bilo idealno za njega da ga zalijevam? Hmmmm...da ga stavim van u sjenu??? Ovako mi je bas lijep u svatu pa se bojim da ga vjetar ne unisti ako ga stavim van...ili da ga stavim van kad odcvijeta?
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1213141516 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,156 sekundi.