Hortenzija - Hydrangea |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 38> |
Korisnik | ||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
mimar....antonija....prekrasne su
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Olala,ovo je prelijepo
![]() |
||
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
|
![]() |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
![]() |
||
mimar ![]() Trajnica ![]() ![]() Pridružen: 01 Veljača 2008 Lokacija: Srbija Status: Offline Bodovi: 2123 |
|
Ja ih imam u crvenoj, beloj i ruzicastoj boji a ove godine i ovu neodlucnu
![]() ![]() |
||
Osecanje vremena zavisi od intenziteta zivljenja;jedan sadrzajan dan duzi je u secanju od prazne godine i ,sigurno,vredniji od nje
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
natalija....to je jedina koju sam kupila, ostale sam pelcala. Znači kupljena plavog cvijeta. Posadila sam ju u vrt, ništa nisam dodavala u zemlju i nisam se nadala plavim cvjetovima pošto je tu dosta vapnenca. Jedina stvar koja bi mogla imati uticaja je ta što sam vodom, u kojoj je bilo gnojio za orhideje, nakon potapanja orhideja, zalijevala tu hortenziju
|
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
krasne je boje, jesi joj dodavala što za plave cvjetove?
|
||
![]() |
||
|
![]() |
||
ana22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
|
Za plavu boju treba prihranjivati gnojivom koje sadrži aluminijev sulfat.
Ne treba posebno njegovati crvenu. Što je tlo kiselije ph 4 bit će plavije, a manje kiselo ili neutralno ph 7 bit će rozi do crveni |
||
![]() |
||
maslacak7 ![]() *Moderator Foruma ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Ožujak 2009 Lokacija: Betina Status: Offline Bodovi: 2828 |
|
Imam hortenziju staru posadenu u vrtu i upravo pupa roza je. U dvije velike tegle posadila sam male grancice jer su mi tegle ostele prazne nakon one zimske posasti. I sad pupaju jedna je roza a druga crvena izgleda. Dal moram crvenu kako posebno njegovati.
Zelja mi je imati svaku razlicitu al eto nikako mi nece poplaviti jedna. Bijelu nemam ,nisam je doduse nigdje ni vidjela al na slikama je preljepa.. |
||
![]() |
||
klara46 ![]() Odrastao grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 23 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 772 |
|
evo da se i ja pohvalim svojim hortenzijicama...
ovih dana im je treći rođendan... dok su bile u tegli - bile su plave... pokušavala sam sve "trikove" za održati ih plavima, ali bezuspješno, tako da sam na kraju odustala i pustila da priroda (tlo) radi svoje... ![]() ova manja je zimus bila nešto skroz propala, no nakon drastičnog rezanja ipak se pokrenula... ![]() sirote, u kojim uvjetima rastu (između dva šahta, ilovača), još se i dobro drže... |
||
učiniti dobro, a zatim otići bez buke...
![]() |
||
![]() |
||
|
11111....kažeš da bi stavila iglice da poboljšaš tlo.....za hortenziju ti nije potrebno stavljati iglice za poboljšanje tla, jedino ukoliko želiš da ti ta roza poplavi. Hortenziji kiselost tla nije presudna, jedino što je kiselije tlo to je boja plavija, a ta bijela će bez obzira na kiselost ostati bijela.
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
aralija...hvala ti...... aol mi nije pala na pamet. Ima iglica i u polju
![]() |
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
Moje bijele dobijaju blago roskastu boju , ali tek kad se cvijet shroz otvori, iz daljine izgledaju bijele ali kad im se približiš vidiš da su blago roze. Sto se tiče skupljnja iglica kraj plaže, to sam i ja napravila ali sam radi preventive od posolice stavila sve u jednu kantu kojoj je dno bilo probušeno s dosta rupa i istuširala da barmalo isperm sol. Vjerujte ima dosta soli jer za vrijeme vjetra s mora dolazi mnogo posolice okom nevidljive. Živim u Dalmaciji, puše bura svuda onaokolo, kod mene ni list se ne miče a ujutro živica bijela od soli.
|
||
![]() |
||
ana22 ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 05 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 36 |
|
Zaboravih napisati da bijele uvijek ostaju bijele bez obzira na tlo
![]() |
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
hvala...... iglice ću stavit samo ispod hortenzija....imam roze i bijele. |
||
![]() |
||
|
Hortenzija je pogodna za rast u većini tipova tla, kod hortenzije kiselost ili lužnatost tla utječe samo na boju cvjetova |
||
![]() |
||
|
Naravno da možeš, ali i postoje biljke koje više vole lužnata tla, clematisi, ljiljani, sedumi... Za povrće je najbolje neutralno do blago lužnato tlo. |
||
![]() |
||
natalija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Prosinac 2007 Lokacija: zadar Status: Offline Bodovi: 5452 |
|
sigurno hoće, ima baš zanimljive listove, dobro si rekla da podsjeća na smokvu
|
||
![]() |
||
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
|
Lapsus draga natalija, eto omaklo se, a ti se ne ljutiš to je jedino važno. Moja će kuća uskoro postati Kuća Hortenzija, a koliko sam se namučila i nisam odustala bio bi i red. Evo slika moje hrastolisne hortenzije. Pupa, pupa već odavno, a nikako da otvori svoj zagonetni cvijet. Stablo se nije još razvilo, ali imam osjećaj da će za par godina biti prava ljepotica.
|
||
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
||
![]() |
||
|
ana sve si super napisala
![]() ali moram priznati da su moje 2 velike hortenzije uz sam trotoar - betonsku stazu oko kuće, ali to im uopće ne smeta jer su veći dio dana u sjeni, a i zemlja im odgovara mada ne znam kojeg je sastava jedna je crvenih cvjetova, a druga svijetlorozih nisam nikad dodavala ništa za promjenu boje u plavo (aluminij sulfat npr.) uvijek se kasno sjetim |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 1213141516 38> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |