Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Kaktusi u cvatu
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Kaktusi u cvatu

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 134>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 07:20
To si 100 % pogodio schumy . A ja mislio da sam ja „najveći“ majstor za ID kaktusa.     
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 19:05
schumy...hvala na ID i ostatku teksta, veseli me ta spoznaja.
Pinus...hvala tebi za potvrdu ID-a

Danas sam ga sliknula

Na vrh
dzeni View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 386
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dzeni Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 19:54
divnooooo moon!
sutnja je zlato....
Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 20:17
Bravo Moon,prelijep jeClap
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 20:23
Hvala vam, ima još jedan pupoljak na njemu koji se danas nije otvorio
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 20:28
Moon i ja pratim razvoj tvojih, predivni su i neka samo procvjetaju.
Na vrh
Hannah87 View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 107
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Hannah87 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:30
Moon, ja bih rekla da je to prije stenocactus nego ferić.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:49
aralija...hvala ti

Hannah87....pa da znaš da sam i ja mislila da je stenocactus, a s obzirom da sam laik u ID, prihvatila sam ID od schumy i pinusovu potvrdu. Prošle godine negdje na onoj drugoj temi slike kaktusa i njihova imena, navela sam ga pod stenocactus. A sad kad je ljepo u cvatu, mislila sam lakše ga je identificirati. pa evo, rukavica je bačena, ako shumy i pinus svrate i pročitaju možda daju još jednom svoje mišljenje.....
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:54
prekrasni su vam rascvjetani kaktusi
pokoji moj ima pupoljke, a neki su i procvjetali

zajedno

ovaj je sa druženja kod kamenjar

ovaj je lanjski

Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 21:59
Moon preljepi cvijetići.
Što se tiće identifikacije rekao bih da je to Stenocactus crispatus.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:02
Sulcorebutia rauschii

moon, sorry . Schumacher me je povukao sa svojim „ferarijem“. Hannah normalno da je stenokactus nitko nije niti mislio drugačije.

Lijepo ti cvjeta kaktusić moon. Četiri cvjeta nije slabo za jedan kaktus. Kod mene u ovih 12 sulkorebutija samo pet cvjeta. Ali dobro i ja zadovoljan.

natalija ma krasno ! I kod tebe divnih rascvjetalih kaktusa kao u prići.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:08
Natalija i Moon kaktusi su predivni. Kako imam samo dva skromna kaktusića ni ime  im neznam natjerat će te me na poštenje da i ja krenem u nabavku i uzgoj. Neznam kako će to primiti moja familija jer imam već toliko toga da se saplićemo o pitare (lončanice) a i problem je zima gdje sve staviti iako je podrum od 50 kvadrata.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:11
zmaj, pinus...eto kako nas privuče i smanta ferari LOL, hvala vam svima
Pinus....da baš je dobar taj malecki, četiri cvijeta, a ima i još jedan pup, mali ali vrijedan, tvoji kaktusi su predivni i toliko primjeraka imaš, neke vidim prvi put
natalija....puno kaktusa ti je u cvatu i prekrasni su, vidim da imaš onaj koji ima i kamenjar, a taj je krasan
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:23
pinus koja ljepotica smile94
Na vrh
zmaj View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 317
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zmaj Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Svibanj 2012 u 22:43
Iskreno nisam naišao na podatak da se koja vrsta kaktisa zove imenom Ferari, ali svatko može svoje bodljiće zvati kako želi.
Natalija, Pinus i vaši su rascvjetani bodljići za svaku pohvalu.
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 16:18

Uploaded with ImageShack.us
Eriosyce occulta
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 18:38
MissM...preidvan cvijet
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 18:38
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

schumy...hvala na ID i ostatku teksta, veseli me ta spoznaja.
Pinus...hvala tebi za potvrdu ID-a

Danas sam ga sliknula

Ja bih rekla da je to echinofossulocactus ili stenocactus imam ih nekoliko
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 19:16
Miss M...zmaj ga j ID kao Stenocactus crispatus , Hannanah84 kao Stenocactus, a onda je i Pinus rekao da je svakako stenocactus.

Danas sam baš virila između tih velikih bolji, dosta su miu spojene pri vrhu, malo čupavo izgleda, smetaju cvjetićima da se onako baš raspojasaju. Inače ima još jedan pup, ali još je zatvoren, ma nema niti mjesta za otvaranje. Vjerojatno ću ga presaditi jer sad dijeli pravokutni cvijetnjak s još jednim prekrasnim kaktusićem, no taj još nikad nije cvjetao, a ne znam ni da li će.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Svibanj 2012 u 20:29
Moon, bodlje mu baš smetaju da još ljepše procvate.
Miss M. lijepi kaktusić sa krasnim cvijetom. Pretpostavljam da je Bešlićev .
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4041424344 134>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.