Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 136> |
Korisnik | |
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
evo procvao je i moj clematis:)doduše nije onaj pod kojeg sam ga kupila ali nema veze,zadovoljna sam..molim stručnjake i stručnjakine da mi odgonetnu koja je ovo vrsta
![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
prekrasna je ova slika vrta, ah da trebam gledati samo klematis, no ne mogu...raj za oči
|
|
![]() |
|
Anaida ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 22 Travanj 2007 Lokacija: Hr Status: Offline Bodovi: 7297 |
Nešto manjim cvjetovima, ali moji još uvijek cvatu..
![]() |
|
"Više nego iz tvojih usana neka govori ljubav iz nježnosti tvojih ruku, iz srdačnosti tvojega smiješka i iz pažnje tvojega srca."
P.Bosmans |
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Listove sam otkinula, a klematis prihranjujem svaki tjedan tekućim gnojivom za cjijetnice. Na The presidentu su listovi postali crvenkasti. Ne znam zašto, lijepo izgledaju, samo su promjenili boju, je li to znak bolesti. Danas sam stavila koprivu u vodu kako bih dobila sredstvo za zaštitu, mogu li s njim poprskati i klematise, ili da uzmem neopitroid, ili trebam nešto jače.
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
blue sky ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3013 |
stvarno su pravi ljepotani ,samo što me ljuti kada kupim sadnicu pod jednim imenom a procvate nešto drugo i to što već imam to mi se sa klematisom dogodilo već dva puta i zanima koje vi marke proizvođača kupujete pa da vam budu kao i na etiketi jer vidim različite osobito gricka gdje ih nabaviš
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Sve listove odmah odreži, prihrani klematis i eventualno pošpricaj nekim insekticidom
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Danas sam primjetila na mojim klematisima da su se novi listići "zakovrčali". Provjerila sam i ne vidim lisne uši, niti bilo kakve nametnike. Mjesta gdje se list zakovrčao potamnilo je, odnosno smeđe je boje. Ista pojava je i na lijepoj kati. Ako tko zna, molim pomoć.
|
|
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Hvala ti na potpori, kako u nas kažu: "teško žabu u vodu natirat" mislim da ću okušat sriću pa kako bude. Imam pasifloru koja se sama hvata ko i klematis, cili dan danas strpim nad njom. Puše li ga puše. Jučer procvitala prvim cvitom a danas ih se otvorilo sedam. Ubi me više sklanjanje, podvezivanje... |
|
![]() |
|
sunceeee ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 22 Kolovoz 2010 Lokacija: Hrv. zagorje Status: Offline Bodovi: 1634 |
Imam malu nedoumicu pa molim pomoć i vaše mišljenje!
Da li ću pogriješiti ako posadim clematise iz 2 i 3 skupine zajedno??? Pa bi ih onda oboje na proljeće rezala na nekih 40cm, ili bi to bilo jako pogrešno??? Naime imam neke iz 3 skupine već lijepo razrašćene a sad bi trebala posaditi koje sam kupila, žao mi je one koji su se već dobro primili (od prošle i pretprošle godine) vaditi i saditi na drugo mjesto.... Molim vas savjet! LP |
|
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega! Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
Hoću jer ima još ali ovo je bilo u žaru juga i bure pa nisam razmišljala i pljusnila sam ovdje.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
gricka....ponovo za ostatak koji sam tek sad vidjela
![]() |
|
![]() |
|
A joj, antonija, sad si ti mene uplašila. Ja jesam na kontinentu, ali zadnjih godina kod nas preko ljeta vladaju paklene vrućine, kao i na moru, a često i jače. Moji klematisi posađeni uz južni zid. Nema druge nego "pržotina". Zaklonjene su im noge, ali što će biti s glavom. Valjda prežive
|
|
|
|
![]() |
|
antonija ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
cikas, slažem se sa zribal!
moji su na velikoj vjetrometini i na buri i jugu. njima je najveći neprijatelj vrućina. ja sam na jugu i za sada mi uspjevaju!
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
![]() |
|
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
evo kako je izgledala
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Za ružu vjerujem, one imaju krte grane. ali clematis ne, on je prava povijuša. Teško da rukom možete otkinuti granu jer je žilava. Vjetar im neće ništa.
|
|
|
|
![]() |
|
Cikas, ja mislim da griješiš što se odričeš ove ljepote zbog bure. Prvo, one su vrlo žilave, drugo bura ne puše stalno. I, treće, to su penjačice koje se same hvataju za neku podlogu. Ako je podloga dovoljno čvrsta da nju ne odnese bura, a ti još malo sama privežeš biljku, vjerujem da će podnijeti buru. Iako se bura ne može uspoređivati sa slavonskim vjetrovima, moram reći da je ovih dana i kod nas jako puhalo. Gledala sam klematise i žalila za njima. Kad je vjetar stao, vjeruj da ni latice od cvijeta nisu otpale, a bilo je tako da ja nisam mogla boraviti vani. Eto, htjela sam te malo utješiti i potaknuti.
|
|
|
|
![]() |
|
E i za mene je to nemoguća misija. Ne smeta bura ali južina dere ko luda. Eto sada mi je otkinulo granu ruže stabljašice a izgledala je prekrasno
|
|
![]() |
|
Cikas ![]() Mladi grm ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 20 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 499 |
Bože koja lipota!
Za mene je to nemoguća misija, naprosto nema mista di ih nebi bura izlomila. Možda nekad , jednog dana na nekom drugom mistu! |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2526272829 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |