Klematis - Clematis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 136> |
Korisnik | |
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Dijana i tvoj je krasan, baš se lijepo razrastao
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Još nisu do kraja prekrili pergolu
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Izgledaju PREKRASNO!!!
|
|
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
|
|
![]() |
|
Evo kako danas neki izgledaju
![]() |
|
|
|
![]() |
|
maris40 ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 21 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3958 |
Potpisujem ![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Ljiljus, i ja ću ti reći, od viška glava ne boli. Lijepo si to napisala.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
zribal ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 29 Listopad 2011 Lokacija: tu blizu Vas Status: Offline Bodovi: 822 |
Dijana draga, pa to je pravi dragulj. Uživaj svaki trenutak uz njega dok ovako bujno cvjeta. Svaka čast, dala si truda, ali isplati se.
|
|
|
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
neću skretati s teme, samo da svesi i zribal zahvalim
![]() |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
dijana7566 ![]() Neukroćena biljka ![]() DONATOR Pridružen: 25 Veljača 2011 Lokacija: Osijek Status: Offline Bodovi: 3643 |
Evo i m
![]() ![]() |
|
Pozdrav iz Osijeka
|
|
![]() |
|
Ljiljus, meni se čini sasvim ok ovo što si napravila. Ja sam nova na forumu, pravila ne znam, ali mislim da je vrlo korektno ovo što si napisala. Ti si imala dobru volju i pomogla onima koji nemaju na raspolaganju par sati da pročitaju svih 111 stranica. Po meni, svako malo bi se trebali postavljati slični postovi kako ljudi ne bi postavljali viška pitanja i pretraživali u nedogled.
|
|
|
|
![]() |
|
svesa ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1021 |
ljiljus,ništa nije od viška,hvala ti na pomoći.
![]() |
|
![]() |
|
ljiljus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
samo sam htjela pomoći, ako je pomoć od viška, onda se stvarno ispričavam!!!!
|
|
Lipik
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
Ima puno tablica prije, i sa nekim stvarima se ne bih složio, pogotovo o vremenu orezivanja.
Ima 109 stranica o clematisima. Flavija, Gricka, ostale cure i ja smo već jako puno toga napisali i nije mi jasno zašto je tako teško pročitati što piše prije, pogledati slike pa nebi bilo bespotrebnih pitanja. A i mislim da je sve već 100 puta objašnjeno. |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Clematis (Klematis) je česta penjačica u našim vrtovima. Kao i većina drugih penjačica zahtijeva rez. Međutim, da bi cvao, potrebno je znati kada ga treba orezati. Postoje tri grupe klematisa koje se razlikuju po vremenu cvatnje, pa to treba uzeti u obzir prilikom orezivanja. Klematis grupa IKlematis prve grupe cvate u proljeće. Prve godine nakon sadnje nije ga potrebno orezivati, tek u kasnijim godinama možete ga prorijediti. Budući da se cvjetni pupoljci nalaze u pazušcima listova već u kasno ljeto i jesen prethodne godine, ponovni rez u zimi mogao bi uništiti sve cvjetove. Skraćujte samo starije biljke koje su postale prevelike. Prorijedite izboje kako bi i najzgusnutiji dijelovi dobili svijetla. Odumrle dijelove biljke potpuno uklonite. Klematis grupa IIU ovu grupu spadaju prije svega hibridi s velikim cvjetovima. Cvijetaju u svibnju na kratkim izbojima formiranim prethodne godine. Cvatu ponovno u kolovozu na dugim izbojima. Kultivari iz ove grupe orezuju se zimi tako da se skrati polovica svih izboja za trećinu, a kako biste sačuvali što više izboja od prošlog ljeta. Klematis grupa IIIOvoj grupi pripadaju biljke koje cvatu u kasno ljeto, od lipnja do rujna na dugim izbojima koji narastu u istoj godini. Za uspješnu cvatnju potreban je radikalni zimski rez. Svake godine u studenom i prosincu šišaju se svi izboji na visinu od 30 cm. Kod starijih biljaka ostavljaju se izboji dugački oko 50 cm, kao i kod ostalih kultivara rez napravite iznad snažnoga pupa. Kako se služiti škarama ?!Prije svega izaberite dobro naoštrene škare kako bi rez bio gladak, te kako ne bi došlo do gnječenja stabljike. Rez mora biti kos, malo iznad snažnoga pupa. |
|
Lipik
|
|
![]() |
|
svesa ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1021 |
z
![]() |
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
margaret hunt i jackmanii |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Pillu, 2. skupina. Imaš ga na 108. i 109. i na puno prije
![]() |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
azriela ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 14 Veljača 2011 Status: Offline Bodovi: 384 |
dosadna ko tekut
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 136> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |