monsterin eko povrtnjak |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 130131132133134 138> |
Korisnik | |
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
monstera ![]() Cvjetni guru ![]() Pridružen: 24 Kolovoz 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 11895 |
A kako sam obećala ostale slikice vrta dok ga okopam, evo vrt je okopan i slijede slike..
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Na jednim stranicama na netu sam i pronašla kako zapravo puževi i idu gdje su jako kisela tla i samo se iz godine u godinu gomilaju. Kod mene je bio slučaj da tlo nije niti malo trebalo biti vlažno jer su se puževi nagomilali začas. Čak sam bolje volila da je suša jer ih tad nije toliko bilo,no evo sad unatoč tolikim kišama, nema ih! Možda samo gdje koji,ali to je ništa,nasuprot onoga što je bilo prije!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Unazad par godina sam počela sipati pepeo po vrtu i evo mislim da sam se osvjedočila na licu mjesta. Kiše ima na pretek i previše čak,ali puževa nema niti upola onoliko koliko ih je bilo dok nisam sipala pepeo po vrtu. To znači samo jedno,Ph tla se vjerojatno dovela u normalu pa su puževi zbog toga i nestali.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Draga moja Dadinica naravno da nemam ništa protiv,na samom početku sam rekla kako želim da i vi svi napišete nešto korisno ovdje i želim da svi vi budete autori i kreatori ove teme,znači svi koji nešto znaju,kakvu dobru ideju ili savjet,neka slobodno pišu kao da su na svojoj temi ,jer ja i želim da ova tema bude tema sviju nas!
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Teica,Dadinica i svi koji kadkad virnete ovdje,Hvala Vam!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
dadinica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Travanj 2012 Lokacija: Baranja Status: Offline Bodovi: 5177 |
Pratim te i ja. Bravo za vrijednicu i stvarno dobru temu. Ako nemaš protiv i ja bih dodala nešto o korisnosti pepela. Kod nas se često koristi i kao preventiva i kao vrlo uspješno sredstvo protiv puževa i dokazano vrijedi. Isto tako jako pomaže kod sprečavanja lukovog crva. A i jako je dobro u našim eko vrtovima posuti pepelom mrkvu, peršin i paškanat, nakon rzčupavanja, također otjera tzv. mrkvinu mušicu od koje u korijenu tih biljaka (osobito u paškanatu) budu crvi.
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
![]() ![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
Eeeeeej draga moja Svesa,Puno,Puno ti Hvala ! Ti si meni isto jako draga i bit će mi jako drago vidjeti te ovdje!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
svesa ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 10 Svibanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1021 |
još ti jedn0m moram reći da si jako draga .pišeš nam rijeći stručnjaka ali i svojim jednostavnim riječima.jako si detaljna i vrijedna.hvala
![]() |
|
![]() |
|
Belinice moja kao što sam rekla nigdje ne radim,pa sam inspiraciju našla u ovom poslu. A što se tiče vremena, istina nekad to bude malo u zaostatku,no malo pomalo stignem sve napraviti. Možda nije vezano uz ovu temu,ali znate li zašto Tibetanci dugo žive? Baš zbog toga što nigdje ne žure,nema žurbe,nema stresa. Mislim da je u tome tajna dugovječnosti. Trebali bi se svi ugledati na njih. Ja sam već počela tako živjeti,počnite i vi. Koliko god da imam posla, radim to sporo i da je bar donekle kvalitetno urađeno. Radim s čestim malim stankama za odmor,jer čovjek nije stroj i stroju treba odmor inače se pokvari, isto je i s nama. Zato ja ne brzam nigdje iako nekad bude gusto, uvjek stignem sve na vrijeme.
|
|
![]() |
|
![]() |
|
Eeeeeejjj Cure moje Dobro mi došle,neopisivo mi je drago da ste mi i vas dvije došle na ovu temu,nadam se da ću vas češće vidjeti ovdje!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
Drago vrijedno biće,
Pa kada ti to sve stigneš?
![]() ![]() ![]() |
|
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Hvala ti draga monstera što si s nama nesebično podijelila svoje iskustva, pa čak i ona iz ranog djetinjstva, koja su ti ostala duboko urezana u sjećanju
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Hvala Ane moja!
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Već sam bila poželila Laku noć svima,ali evo vraćam se još jednom. Što se tiče boba,totalno nezahtjevna biljka,sve što općenito mojim biljkama treba je dobro nahranjeno i odmoreno tlo.Dok stigneš malo pročitaj postove vezane uz tlo. Koliko sam primjetila bob kao i sve ostale biljke voli dosta hranjivo tlo. Ja ga još za razliku od drugih sijem dosta kasno u proljetnoj sjetvi. Negdje s početkom ili sredinom Travnja,sve ovisi koliko je toplo vrijeme. Ako je hladnije,ogađam sjetvu dok se ne ustabili i utopli. No neki ga siju i u jesenskoj sjetvi,ja ga nisam nikad tako sijala,pa ni ne znam kakve uvjete treba bob u jesenskoj sjetvi. Posijem ga na meni jednostavniji način, isto kao niski grah. Ne u kučice kao što možda mnogi od vas siju povrće ,nego jednostavno u ni plitke ni preduboke redove,prije bih rekla da sve više plitko sijem. Dok poraste okopam ga ,oplijevim od trave i zagrnem.Sad više nemam što s njim raditi skoro pa do berbe,jedino paziti da se ne pojave uši na vrhovima ili stabljici. Ako se pojave i kad se pojave ,slijedi špricanje ili posipanje ,nekad mi tu za preventivu posluži pitroid,a ovaj puta će to biti ili kopriva ili pepeo. U mahunama bude uvjek debelih zrna,bar po četiri pet. On i inače je biljka koja baš ne donosi previše roda,ali niti premalo. |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Nisu mi se otvorile slike od prve pa sam mislila da ih nema. Sad ih vidim i ne mogu k sebi doći koje su to površine pod povrćem. Moj povrtnjak je mala beba prema ovom. Svega imaš tak puno pa i boba. Ima neki ekstra savjet za bob? Ja sam ga jedne godine posadila ali je bil tak mizeran da sam odustala. Bilo je malo mahuna po stabljikama ali u svakoj je mahuni bilo jedno zrno. Doslovce. A kod tebe ...
![]() |
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
I za danas je dosta,sve vas pozdravljam,sutra je novi dan i tko zna kakve će povrtne priče donijeti! Dragi moji....
|
![]() |
|
![]() |
|
Ej draga Ana Dobro mi došla na ovu temu i Hvala ti!
![]() ![]() Nadam se da je sad sve OK... |
|
![]() |
|
![]() |
|
anabistrica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() 4. Najljepši vrt - prijatelj životinja Pridružen: 09 Studeni 2011 Lokacija: Marija Bistrica Status: Offline Bodovi: 4011 |
Došla sam vidjeti tvoj povrtnjak, a kad tamo, povrtnjaka nema. Ali, dala si nam puno korisnih uputa, savjeta ... Baš si to lijepo osmislila i napravila.
|
|
Lepe ti je Zagorje zelene
|
|
![]() |
|
Hvala Moon!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 130131132133134 138> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |