Živi kamen - Lithops |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Korisnik | |
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Jao kako su vam slatki ovi lithopsi,prosto da ih covjek pomijesa sa kamenjem.
|
|
sutnja je zlato....
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
Ja sam svoje spalila jedan je prezivio.. Stavila.sam ih malo duz3 na sunce i pogledam za 2 sata oni mezurani skroz bas sam :-\
Nis morat cu kupit velike kad naletim |
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
steta. Moja 4 sijanca se jos drze dobro a i posijao sam novo sjeme. Samo pazi da direktno sunce moze ostetiti i velike primjerke.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
pitanjce za znalce- moj maleni je sad potrošio ona dva vanjska listića i čini mi se da je možda sad previše van zemlje. Da li bi bilo dobro da ga pressadim malo dublje sada?
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
nema potrebe ne smeta mu to što je dosta vani kad ga budeš slijedeći put presađivala dodaj malo više kvarcnog pijeska u zemlju.
|
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
hvala Miss M, budem.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Zvjezdana ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 03 Siječanj 2008 Lokacija: Zg i okolica :D Status: Offline Bodovi: 2055 |
ma kad sam baš... nemam pojma zašto sam ga stavila da bude duže od 11 sati na suncu... još sam ga gledala kako se lijepo presvlači i drugi počeo i sad :/ dođe mi da se objesim
|
|
Per aspera ad astra.
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
miss m predivni su ti, i ako smijem birati pobjednika ljepote, onda su to ovi u prvoj teglici.
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Miss M, sad sam tek ugledala ove lithopse, to prinova ? Odlično !
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
jel i to od Bešlića ?
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Naravno.
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
A ja se nadao da će moji procvjetati ali ništa od toga.
|
|
![]() |
|
marsha ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 17 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 576 |
Moram pratit kad se otvore da ih uspijem uslikati. Nadam se da budu.
Ja imam nekoliko malih i jedan veći od svibnja al ništa još od njih. Čekamo. Na jednom drugom forumu sam čitala komentar da cvatu svakih 3-4 godine ![]() Tako kad sam vidjela ove odmah sam ih uzela. |
|
![]() |
|
uh bogme bih i ih i ja uzela... prekrasni su
![]() |
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
|
I moja dva se spremaju procvasti sad im je sezona, ne znam gdje si ih kupila ali po supstratu bi rekla da su Bešlićevi. Lithopsi dosta sporo rastu ako se tek podijelio i dobio novi par sigurno neće cvasti dok ne dosegne potrebnu veličinu. Na mojoj trećoj slici ovaj roza ima pup ,ovaj na drugoj ima mlade još se nije rastvorio do kraja i još neki su se prilično raširili pa ćemo vidjeti što će ispasti.
|
|
![]() |
|
Belica hvala i meni su krasni.
Miss M, Beslicevi, svaka cast! Da oni izgleda jako sporo rastu al su i ovako zanimljivi. Moram poslikati i one od svibnja. |
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 45678 10> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |