Početna stranica Početna stranica > Ostalo - Sve i svašta o biljkama i cvijeću > Dnevnik radova
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Triša piše dnevnik
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Triša piše dnevnik

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 40>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
iris View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4502
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje iris Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 20:08
suuuper :)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 19699
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 19:52
Ja sam sretna osoba kad vas imam, hvala, hvala, lijepo je biti mlad, lud i sretan.
Brzo mi je rođendan - saznat ćete na vrijeme, pa su već počeli stizati pokloni napr: velika fuksija od prijateljice
Osteospermum od druge prijateljice
Ovaj komplet preslatkog alata u torbici - sestra nije mogla odoljeti, a ionako kaže brzo ti je rođendan
Onda sam dana bila u Plodinama, pa sam samoj sebi kupila malu fuksiju
Iako mi još nije rođenda, baš sam sretna.

RIJEKA

"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok"
Na vrh
dada28 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2265
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje dada28 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 18:39
Draga Triša, puna si energije i ideja, baš kao što priliči ženi od dvadeset i nešto godina! Divim ti se, samo da znaš...
Sometimes you want to go where everybody knows your name and they're always glad you came..
Na vrh
FranjicaZG View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 4567
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje FranjicaZG Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 18:02
Pa nije niti čudno što imaš takvu fenomenalnu liniju kad sekunde nemaš mira, zujiš stalno kao pčelica a radiš kao singerica smile78
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 15:43
Triša, kad te vidim na slici kao da te poznam.......bit ćeš mi na nekoga sličiš.... 
Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Svibanj 2008 u 00:18
Triša, vrijedna si kao uvijek! Uvijek u pokretu i stalno nove ideje!smile141
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2008 u 18:40
Sad si me tako slatko nasmijala - ma daj imaš ti tamo prekrasno mjesto samo da uloviš malo vremena, biti će raj Belvedera.
RIJEKA

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1517
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2008 u 18:06
Morat cu kupiti novi  HD sa svojim idejama si mi zauzela celi kompWink
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2008 u 16:36
Svašta smo ovdje saznali, samo pitajte Rijeka sve zna o propisima, zidovima, kopanju podruma, rušenju stabala, nema šta glavna je.
Nisam danas puno radila, iako sam cjelo jutro u dvorištu.
Pa evo jedne malecke novine. Trokutasti vrtić od tri izrezane pločice cca 20x20x20 cm - sve ostaci od prijateljičine kupaonice, e onda sam se dosjetila da imam najlon kamenja s plaže veličine šake, pa sam malo ukrasila - ispalo je iznad očekivanja.
Naravno morala sam nešto u njega staviti:
E pa onda sam se uhvatila farbanja klupe, koju je od ostataka ogradnog željeza napravio mm pred par godina, pa se već ogulila, a sada će izgledati lijepo - mm nema doma pa će biti iznenađen, a naravno da će imati prigovor u smislu, tu ti je malo pocjedila farba, ovdje si ofarbala terasu, i sl. ali baš me b.

Još sam neke stvari premestila, očistila i slično, ali nemam slikice, pa to mogu i kasnije.
RIJEKA

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7005
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Svibanj 2008 u 09:16
Rijeka baš ti hvala, srce si!!!smile79
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 14:56
@Proljece

Propis kojim je regulirano područje prostornog uređenja i graditeljstva je Zakon o prostornom uređenju i gradnji (ZPUG)- objavljen u NARODNIM NOVINAMA broj 76, 23. srpnja 2007.godine, a primjenjuje se od 1. listopada 2007. godine.

Ovako je u Rijeci, a ti to isto nadi u svome gradu, a potrazi  i na WEB stranicama tvoga grada

NADLEŽNOST I PODACI O ODJELU

Od 2. siječnja 2008. godine osnovano je upravno tijelo Grada Rijeke,

Odjel gradske uprave za provedbu dokumenata prostornog uređenja i građenje, nadležno za izdavanje dozvola za gradnju. Nadležnost odjela odnosi se na područje grada Rijeke, a poslovi se odnose na sljedeće:

- izdavanje lokacijskih dozvola

- izdavanje rješenja o čestici za redovnu uporabu građevine

- izdavanje rješenja o uvjetima građenja

- izdavanje potvrda glavnog projekta

- izdavanje uvjerenja o statusu zemljišta

- tehnički pregled građevine i izdavanje uoporabne dozvole

- izdavanje potvrda o etažiranju građevine

- ostali akti iz nadležnosti odjela.

Adresa odjela: Trpimirova 2, II. kat (Riječki neboder)telefon: 051/ 209-333;

Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 09:56
Originalno poslano od člana SilveK SilveK napisao:

Imam ideju za "privremeni" zid - gusto posijani suncokreti i cosmosi - visoka i gusta cvjetna ograda....

Već sam i o tome razmišljala, jer ona 2 m gdje je lovor višnja je baš tako gusto da je super, nešto sam već posadila cosmosa, uz samu ogradu, ali ondje gdje su mi vrtići to bi mi promjenilo cjelu koncepciju, a i na nekim mjestima imam drugo cvijeća. Ma ludnica, ali nema tog problema kojeg ja ne mogu riješiti SilveK.

Proljeće mislim da će ti ipak trebati "uvjeti građenja", ali više ćeš saznati u građevinskoj inspekciji, za početak telefonom da vidiš što ti sve treba.
RIJEKA

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Svibanj 2008 u 08:24
Vidim da na forumu imamo i eksperte za dozvole...
Meni treba također savjet:mislimo svoj kat renovirati a kuća je napravljena mislim 1960.I tada nisi morao imati građevinsku dozvolu... mene interesira da li mi moramo imati ako ćemo renovirati gornji kat, s time da bismo mi dizali i par redova cigle i mijenjali krovište? Nešto sam čula da nam ne treba ali mi treba informacija iz prve ruke!!!
Ili bar adresa gdje si to mogu pročitati...

Na vrh
SilveK View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4014
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje SilveK Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 22:59
Imam ideju za "privremeni" zid - gusto posijani suncokreti i cosmosi - visoka i gusta cvjetna ograda....
Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 21:26
Originalno poslano od člana Triša Triša napisao:

.......ali čini mi se da ću zid morati .....

Ako ti bude trebala pomoc samo reci, meni je brat delal i onda ce sused
Na vrh
manči View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5398
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje manči Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 20:25
Oho!  U Triše ima i zakona o graditeljstvu......
Sve iz prve ruke na forumu!

Biljkice su  super!
Imam istu žutu penjačicu - ružu, volim penjačice i žutu boju.
I bijelo -žute petunije sam kupila ove godine.Tongue
Na vrh
Triša View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Triša Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 19:54
Rijeka, ma prijatelj si nema šta. Neću graditi bazen, niti ribnjak, ali čini mi se da ću zid morati, no o tom potom.
RIJEKA

Na vrh
rijeka53 View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje rijeka53 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 16:15
....ah ti divni susjedi, ali glavno da ima rjesenja ......

Dakle, namjeravate li graditi građevinu, nakon provjere je li na vašoj

građevinskoj čestici moguće graditi, izaberite stručnu osobu, ovlaštenog

arhitekta, odnosno inženjera koji će izraditi idejni projekt u skladu s

propisima, te uz ostale priloge podnesite zahtjev.

KADA DOZVOLA ZA GRADNJU

NIJE POTREBNA?

Pravilnikom o jednostavnim građevinama i radovima (Narodne novine

101/07) koji je donesen 9.10.2007. god. određen su zahvati kojima se

može pristupiti bez dozvole kojom se odobrava gradnja.

Neke od građevina koje se mogu graditi bez dozvole za gradnju su

sljedeće:

- pomoćne građevine u okućnici kao što su cisterne za vodu,

septičke jame do 27m3 zapremnine, nadzemni i podzemni

spremnici goriva da 10m3 zapremnine, vrtne sjenice i

nadstrešnice do 15m2 tlocrtne površine, bazen površine do 24m2 i

dubine do 2 m, solarni kolektor

- ograde građevinske visine do 1,6 m

- potproni zid građevinske visine do o,8 m

- priključak postojeće građevine na infrastrukturne instalacije

- kiosk i slična građevina gotove konstrukcije na javnoj površini

bruto površine do 12m2 koja se postavlja prema posebnoj odluci

jedinice lokalne samouprave,

te ostale jednostavnije građevine određene u članku 2. navedenog

pravilnika.

Bez akta kojim se odobrava gradnja može se pristupiti sljedećim

radovima:

- radovi na zgradi kojim se ne mijenjaju lokacijski uvjeti (gabariti

građevine, namjena) niti se vrše konstruktivni zahvati ili

značajnije promjene na instalacijama i uređajima zgrade;

naprimjer, poslovi i održavanja kao što su zamjena pokrova,

obloga zidova i podova, zamjena prozora i vrata, održavanje

fasade i slično, s napomenom da za objekte koji su pod zaštitom

Konzervatorskog odjela u Rijeci kao objekti spomeničke

vrijednosti potrebna je posebna suglasnost tog Odjela.

- uređenje okućnice postojeće građevine kao na primjer staze,

platoi, stepenice oslonjene neposredno na teren, vrtni bazen ili

ribnjak do 12m2 i dubine do 1,0 m, otvorena ognjišta površine

1,5m2 i visine najviše 3,0 m, stabilne dječje igračke i slično,

- radovi za potrebe pristupa građevini teško pokretnih osoba (uz uvjet da se ne vrši rekonstrukcija).

Thumbs%20Up
Tako je i kod mene pocelo, a vidis kako se lijepo rijesilo

Na vrh
proljeće View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje proljeće Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 14:59
Triša će već nešto smisliti i opet nas iznenaditi kako je došla  na tu ideju...Gejsha, tebi hvala na čestitkama...
A što se tiče susjeda, ne kaže se bez veze  bolje dobar susjed nego dobar rod!!!Ali na žalost u današnje vrijeme je stvarno teško naći dobre susjede...Moje obje sestre imaju takve probleme sa manijacima od susjeda a ja Bogu hvala imam super susjede... Sa svime se fino pozdravim ali imam troje susjede koje mogu zamoliti sve i sve će mi napraviti ali i mi ako treba bilo što smo uvijek na raspolaganju, to jest moj muž i ja dok su svekar i svekrva dosta zatvoreni i ni s kim se ne druže, što mi je nezamislivo???
Na vrh
gejsha View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 134
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje gejsha Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Svibanj 2008 u 14:18
sad sam se sjetila da imas kupiti u baumaxu itd. onih drvenih ograda koje su tako neke visine, pa to još bolje ni nemoraš zidati. Još će se ljepše uklapati uz zelenilo Thumbs%20Up
ja nisam asocijalna ali ja se jezim od tih susjeda, mi smo u ovoj kuci evo 5 godina i samo jedne susjede pozdravljam (stari baka i dida) ove druge ni ne pogledam.
S nikim nisam u svadji ali ja svoj zivot zivim oni svoj :)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2324252627 40>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,250 sekundi.