Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Adenium obesum - Pustinjska ruža
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Adenium obesum - Pustinjska ruža

Odgovori Odgovori Stranica  <1 144145146147148 407>
Korisnik
Poruka
 Ocjena: Ocjena teme: 2 Glasova, Približno 5,00  Tema Pretraga Tema Pretraga  Opcije teme Opcije teme
Andina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
Najljepši vrt pod kišom 2014

Status: Offline
Bodovi: 3306
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Andina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 07:06
Divota! Prekrasni su svi do jednoga! Baš se veselim što si ih napokon dočekala da ti ovako lijepo cvjetaju. Ovaj zadnji je tako nježan! Vrlo je sličan kultivaru "Viva Las Vegas" koji je sljedeći na mom popisu kupnje sjemenki. Uživam zajedno s tobom!smile169
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik)
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ajama View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5957
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ajama Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 11:35
svi su krasni,ali ovaj izgleda kao da si ga kistom bojala.(ili možda jesi..Tongue)

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 11:44
aha kaj da uopće velim osim da ležim na leđima od lijepote. to je to!!!!
belica,zagreb
Na vrh
Zvjezdana View Drop Down
Trajnica
Trajnica
DONATOR

Bodovi: 2055
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Zvjezdana Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 12:04
Predivni su ti bebolina¦¦¦¦
Per aspera ad astra.

Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3958
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Srpanj 2012 u 13:36
Prekrasni su , zadnji nema konkurenciju
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:19
Originalno poslano od člana maris40 maris40 napisao:

Ovaj?LOL

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:20
Originalno poslano od člana belica belica napisao:

aha kaj da uopće velim osim da ležim na leđima od lijepote. to je to!!!!
smile170

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:21
Originalno poslano od člana Zvjezdana Zvjezdana napisao:

Predivni su ti bebolina¦¦¦¦
smile78

Na vrh
Emilly View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1664
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Emilly Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 19:29
Predivni su, ali meni je i dalje favorit onaj sa sitnim pupovima. Taj će ziher biti najljepši smile120
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 20:27
Originalno poslano od člana Emilly Emilly napisao:

Predivni su, ali meni je i dalje favorit onaj sa sitnim pupovima. Taj će ziher biti najljepši smile120
E sad, koliko će biti sitni, vidjet ćemo, ali obzirom da su pupovi narasli na 6 cm, sumnjam da će biti sićaLOLTongue
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 20:58
ajd sad malo ovih ruznijih za promjenu

prvo onaj s poremecajem osobnosti, i dalje misli da je drvo.
poslala sam sliku uzgajivacu od kojeg je doslo sjeme, nije siguran ali misli da je moguce da je to adenium arabicum, koji voli stvarati takav oblik. i njemu je bio cudan, ali pozitivno je sto kaze da su takvi primjerci jako cijenjeni jer su izvrsna podloga za adenium bonsai - sto je meni savrseno jer sam odlucila da definitivno necu pustati adeniume da idu puno u visinu :)

pa onaj koji se odmah poceo granati, sada su vec vidljive grancice, iz te ture sijanaca on je definitivno najnapredniji. presadila sam ga jucer u malo bolju kombinaciju supstrata.

pa jos jedan koji pocinje pokazivati naznake rasta u pazuscima listova, nadam se da ce to biti grancice. puno ih sad ima takvih, sto mi je drago

slicno

ovoga sam jucer isto presadila i skratila mu glavni korijen za probu, najozbiljnije se ne sjecam da je imao te listice sa strane,al nemoguce da ih je pustio preko noci lol

ovoga su pri dnu napale gljivice (vidi se na drugoj slici), bio je u mixu sa zemljom, izvadila sam ga, odrezala napadnuti dio i presadila u anorganski supstrat. bude se oporavio, imam jos jednog koji se drzi samo o centralnoj niti ali ne posustaje, bas me zanima oce prezivjeti.

ovaj je jako jako mali, pretpostavljam da ga je isto napalo nesto jer dugo nije mrdao, nisam dirala nista nego ga pustila da se snadje sam. sad je potjerao hrpicu listica i podebljao si stabljicicu, bit ce nesto od njega

i na kraju jedan za Pinusa :D ovaj je najstariji, i prezivio je sve moje greske do sada (A bilo ih je dosta hahah), nedavno je poceo pustati listice iz svakog pupa na caudexu. kako smo pricali o pinciranju, i to me potaklo na daljnje istrazivanje, tako sam zakljucila da ne zelim da ide u vis (a krenuo je bio) kad vec pokazuje volju za pustanje izdanaka. taman naletila na one skice pinciranja, i rekoh ma sta taj je otporan budem ga otpilila pa kud puklo, bar cu znat za ubuduce.
eto ga sad celavog

velika gorica
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 21:17
bebolina, tvoji nemaju premca!
wolfsbane, jako su ti zanimljivi, ne sumnjam da će ti biti prelijepi!

moram se i ja malo pohvaliti

jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 21:21
sve jedan lijepši od drugog smile90

Pitanje imam... koliko je najduže trebalo da sjemenke proklijaju? Maris 40 je bila tako draga pa mi je poklonila par kom. Ostavila sam ih preko noći potopljene, ujutro poredala i lagano pritisnula na zemlju, pokrila folijom- ma sve onako školski, ali prošlo je već više od tjedan dana i ništa...ima li uopće nade?
belica,zagreb
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 06 Srpanj 2012 u 21:39
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Originalno poslano od člana maris40 maris40 napisao:

Ovaj?LOL

LOL Da taj,ali što ih češće gledamsmile89 i onaj bijeli s nježno rozom sredinom Tongue
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 12:31
Ja sam se danas na Trešnjevačkom placu u ugodnom druženju s Maris i kavici, ponovila za još jedan ocvali primjerak i to samo za 15 kn. Pa tko želi trk na plac.

LOL on mi bude rezerva, ma čisto onak da se nađe.
belica,zagreb
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 15:56
moje sjemenke ni nakon 10 dana ne pokazuju znakove života, baš sam žalosna, a jako sam im se radovala. 
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 16:14
izvadi jednu, i odmotaj joj omotac. ako je trula onda su ti ih napale plijesni.
jesu li bile duboko zakopane? sjemenke adeniuma trebaju biti pri povrsini, i polozene na povrsinu, ne upiknute vertikalno.
ako ti je folija dirala povrsinu zemlje vjerojatno su se nakotile gljivice, posebno bez fungicida... ovisi i o supstratu, trebao bi biti sterilan...
velika gorica
Na vrh
maris40 View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maris40 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 17:08
Glikica i Belica, ja svoje danas posijala ,izvještavam daljnji razvoj događaja. 
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 17:13
hm... nisam onda jedina. Ok čekam rezultate sijanja, kod mene kao što sam ti rekla 1 bi izgleda mogao izviriti...
belica,zagreb
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Srpanj 2012 u 17:20

Mali,ali snažan!
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 144145146147148 407>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,328 sekundi.