Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 134> |
Korisnik | |
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Kaktusiću, ovaj tvoj "gymnić" je Gymnocalycuim neuhuberi i isto je vrlo rijedak (vrijedan) kaktus. Svakako ga sačuvaj!
Pozdrav.............schumy ![]() |
|
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
E. andreaeana ima u osnovi crveni cvijet, ali su kod svih kaktusa osobito kod južnoameričkih mogući svi varijeteti koji se ne mogu ni zamisliti. "Senilis" označava dlakavost "sijede vlasi" kao kod starca, i ovdje se ja nebih sa tobom složio u klasifikaciji. Ovo je vrlo rijedak kaktus i treba ga svakako sačuvati, teško uspijeva u sjevernoj hemisferi. Pozdrav............schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
eriosyce andreaeana ima žuto crveni cvijet, a ovaj nema, tako da se nebi složio, a ima više vrsta senilisa, moj susjed ima ovakvog istog i etiketiran je kao senilis , i još ima rozi cvijet
|
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Vidi stvarno gymno, a kako ludi cvijet ima ? Stvarno neobično.
Bravo ti za eroisyce, ja više ne nagađam, idem si sad zapisati naziv i zataknuti ga u teglicu. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Glikica, prekrasan astrophytum, klimatis, ovo je rijedak i vrijedan kaktus!
Bravo cure, samo naprijed! MissM, svima pozdrav! |
|
|
|
![]() |
|
To je eriosyce andreaeana
|
|
|
|
![]() |
|
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
eriosyce je ali nije senilis ja imam senilisa ima bijele bodlje tek na vrhu makice crne u puno tanje
|
|
![]() |
|
Klimatis ![]() Odrastao grm ![]() Pridružen: 20 Rujan 2010 Status: Offline Bodovi: 1360 |
[QUOTE=Glikica]Ovo mi se sviđa, ali ne tnam što je, pa da ne nagađam dajte vi koji znate, recite.
![]() Eriosyce senilis |
|
Neka se sve zeleni
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
astrophytum,
![]() ![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Mislim da je neki notocactus ?
|
|
|
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Možda koja eriosyce?
|
|
|
![]() |
|
Ovo mi se sviđa, ali ne tnam što je, pa da ne nagađam dajte vi koji znate, recite.
![]() ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Zelena oaza,ja sam te kamenjčiće kupila u trgovini s građevinskim materijalom,najsitniji koji su imali.
Glikica,Schumy,ja još uvijek mislim da je to gimno,postavit ću navečer sliku pa da vidite.
Đuđa,nemam nikakva iskustva s cjepljenim kaktusima.
Schumy,prekrasan senior!
|
|
|
![]() |
|
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
hvala vam na savjetima. probala sam mu mijenjati polozaj i sto se zaljevanja tice i gnojenja al me nece
![]() |
|
![]() |
|
Gricka ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 04 Listopad 2010 Status: Offline Bodovi: 1726 |
Prekrasno Mali kaktus. Bravo Schumy, standardno i veličanstveno. Đuđa taj gornji ti je gymno, vjerojatno friedrichi
|
|
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
|
|
![]() |
|
20 pupova vidim
![]() |
|
|
|
![]() |
|
Jutro, evo i moga "seniora" - gymnocalycium ferrarii:
![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav..........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
Đuđa, to je tako sa hibridima....
Tvoja kombinacija je acanthocereus (podloga) sa astrophytum (glava)... Probaj ih uopće ne zalijevati za cijelo vrijeme od pojave prve naznake pupova do završene cvatnje. Svakako moraš sama eksperimentirati i sa položajem ovoga kaktusa, polusjena od okolnog višeg raslinja (šiblje) bi mu dobrodošla. Pozdrav..........schumy ![]() |
|
|
|
![]() |
|
đuđa ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 25 |
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 6667686970 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |