Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 112113114115116 136>
Korisnik
Poruka
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 09:25
Prekrasan je, doza prehrane, doza ljubavi zar ne nona to je vaš recept?
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 13:56
Originalno poslano od člana enrikova nona enrikova nona napisao:

Ah, ljudi moji, ovu sam sliku morala ponoviti, zato citiram. Prekrasno nono, prekrasno, sve drugo je suvišno reći.. [IMG]smileys/smiley32.gif" align="middle" />

Aralina, slažem se za ovo, doza ljubavi, doza prehrane. Ljubavi i vremena imam na pretek, a prehrane... svakako samo ne znam je li to to ili da tražim nešto drugo, jer iako je mojim klematisima prva godina i cvjetaju još uvijek, imam dojam da im nešto fali. Malo lisne mase imaju i sporo rastu. Ja ih prehranjujem tekućim gnojivom za cvjetnice, 1x tjedno. Mislim da treba nešto drugo, jer ovo radim već cijelo proljeće i nema rezulttata.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Lipanj 2012 u 16:01
Originalno poslano od člana FLORAMYE FLORAMYE napisao:

enrikova nona-pa sto mu radite? Prekrasan je!
To se i ja pitamEmbarrassed
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Lipanj 2012 u 22:37
ništa posebno mu ne radim, stoji na istom mjestu preko 10 godina , raste i cvjeta, čak ga ni ne gnojim posebno, jedino ga u proljeće kad počme tjerat dosta prikratim inaće mi se jako razraste i prebaci preko konstrukcije tako da bude ljepši sa zadnje strane a ne dvorišne 
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 00:35

I moj cvate Thumbs%20Up

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 08:30
Jako su lijepi Bebolina, vjerojatno ih imaš u hladu dok su ti listovi ostali tako zeleniClap
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 12:33
Divno Bebolina. Svaki dan sam zaljubljenija u ovu penjačicu. Mislila sam da je cvatnji kraj, kad i moji, iako su mladi i mali svaki ima par cvjtića, a W. nike i desetak. Istina nešto sitniji nego u svibnju, ali ja zadovoljna.

Imam jedno pitanje. Ja sam ispod klematisa posadila jagode, a između njih u namjeri da zaštitim "noge" mojim ljubimcima, posadila sam lijepu katu, kadifu i ageratu. Zbog jagoda ove biljke nisu baš napredovale, a sad kad sam pošišala jagode sve su biljke ostale bose, i klematis i ove koje su ga trebale štiti. Moje pitanje glasi:

Mogu li ispod klematisa staviti žardinjeru s pelargonijama koje sam tako povezivala da rastu u visinu? Hlad bi sigurno napravile, ali ne znam hoće li smetati što će pritisnuti korijen clematisa.
Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 14:13
Originalno poslano od člana Gricka Gricka napisao:

Jako su lijepi Bebolina, vjerojatno ih imaš u hladu dok su ti listovi ostali tako zeleniClap
Imaju hlad samo u jutarnjim satima, dok su popodne izloženi suncu a nogice su mu i tada u debelom hladu, sakrivene iza skoro metar visoke camelije. Moji su klematisi svi redom u teglicama, gdje ostaju sve dok im korijen ne ojača, tek tad se ponovo vraćaju direktno u zemlju. Do lani su bili posađeni u zemlji, bili su jadni s samo nekoliko cvjetova godišnje.
Vaši su savjeti i vaša iskustva ovdje bili od veeelikog značaja....hvala vam na nesebičnostismile78
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Srpanj 2012 u 14:16
Originalno poslano od člana zribal zribal napisao:

Divno Bebolina. Svaki dan sam zaljubljenija u ovu penjačicu. Mislila sam da je cvatnji kraj, kad i moji, iako su mladi i mali svaki ima par cvjtića, a W. nike i desetak. Istina nešto sitniji nego u svibnju, ali ja zadovoljna.

Imam jedno pitanje. Ja sam ispod klematisa posadila jagode, a između njih u namjeri da zaštitim "noge" mojim ljubimcima, posadila sam lijepu katu, kadifu i ageratu. Zbog jagoda ove biljke nisu baš napredovale, a sad kad sam pošišala jagode sve su biljke ostale bose, i klematis i ove koje su ga trebale štiti. Moje pitanje glasi:

Mogu li ispod klematisa staviti žardinjeru s pelargonijama koje sam tako povezivala da rastu u visinu? Hlad bi sigurno napravile, ali ne znam hoće li smetati što će pritisnuti korijen clematisa.
Šta god stavila da im zaštitiš nogice je ok, pa i neki veći panj, ili teglica s cvijećem
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Srpanj 2012 u 08:12
Na mom clematisu (duž cijele ograde) se pojavilo nekaj kaj izgleda kao paučina, tanka, svilenkasta.
Ne znam da li se stvarno radi o paučini ili je to neka bolest.

Uz to su mi neki listići djelomično spaljeni, možda od vrućine, a možda ima veze s paučinom.

Kakva su vaša iskustva s tim?
Na vrh
24crogirl View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 24crogirl Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 00:05
moje jadno neće nikad bit ovak veliki i lijepi...samo se izduzuje...ima 1 m sigurno pa sam ga vezala uz balkon da ga vjetar ne odnese pa sta bude...Tongue
Na vrh
morena View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 193
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje morena Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 07:48
Originalno poslano od člana Maggie Maggie napisao:

Na mom clematisu (duž cijele ograde) se pojavilo nekaj kaj izgleda kao paučina, tanka, svilenkasta.
Ne znam da li se stvarno radi o paučini ili je to neka bolest.

Uz to su mi neki listići djelomično spaljeni, možda od vrućine, a možda ima veze s paučinom.

Kakva su vaša iskustva s tim?

Ne znam dali se radi o istome,ali ja sam prošle godine imala takvu paučinu i uvele listove na Loniceri,a krivci su bile gusjenice.
U poljoprivrednoj ap. su mi preporučili insekticid King,morala sam ponoviti špricanje 2-3 puta i odrezati sve grane zahvačene paučinom.
Josipovac,Osijek
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 08:09
ajoj.......
ak sve odrežem, moja ograda koja raste već nekoliko godina će se jako prorijediti.
Na vrh
tomizx View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomizx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 16:16
molim nekog da mi identificira klematise. Montana Rubens (neznam koji) cvate u rano proljece a ovaj plavi ljeti.

Uploaded with ImageShack.us

Uploaded with ImageShack.us
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 19:12
Plavi president, rozi montana rubens
Na vrh
tomizx View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomizx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2012 u 09:36
Hvala! A ovaj montana rubens nema neko ime? Nikako nemogu nac, svi montane su slicni
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2012 u 11:35
Pripada I skupini: montana
a ime mu je montana rubens
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:35
moja montana rubens mi i dalje poklanja nove cvjetiće :)
Na vrh
radoja956 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 198
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radoja956 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2012 u 21:15
I ja sam tužna. Jučer ujutro moj pillu i neli moser su osvanuli skoro suvi. Pillu pod cvijetom, a neli pun pupova, jedino što sam mogla je da ih skratim na 5 cm. Sad čekam i tugujem.
Na vrh
pluton View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pluton Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 13:16
I meni su se svi posusili a neznam zasto...redovito ih zalijevam, noge su im u hladu a suse se...
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 112113114115116 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,468 sekundi.