Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Aeonium
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Aeonium

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 41>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 14:20
imaš na 4. i 5. strani teme slike mojih aeoniuma koje sam orezala
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 13:46
Joj Natalija, mene isto vuče da to napravim, ajde da čujemo još nekoga ! Jer u tom slučaju bih cijelo " drvce" ostalo golo, a onda bi trebalo potjerati po nekoliko novih rozeta na svakoj grani, zar ne ? Pa to bi bilo prekrasno.
Molim mišljene još znalaca sa ovog područja.
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 13:13
glikice bi, stabljika bi ti nakon nekog vremena pri vrhu počela tjerati nove rozetice, umjesto jedne na vrhu, imala bi par komada

ja rozetu bocnem u istu zemlju kao i druge sukulente (najčešće vrtna + malo kupovne, vrtna je već puna sitnih kamenčića)

Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Kolovoz 2012 u 12:05
Presadila sam svog crnca i vidjela da ima jako mali korjen za toliku biljku, jel to tako kod svih ?
I skratila sam ga za glavu, tj, odrezala sam onaj gornji izdanak, trenutno je na zasušivanju i sutra ću ga posaditi. Jel ide uobičajena zemlja za sukulente ? Možda malo više pijeska ?
A što bi se dogodilo kad bih odrezala sve rozete ? Da li bi u tom slučaju stabljika i dalje živjela i ponovo dala nove rozete iz tih grana ?
Na vrh
Mira K View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 5574
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mira K Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 11:07
Belina, ti si Heart
Hvala i tebi draga!
Rijeka

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Kolovoz 2012 u 06:35
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Od dans ga imam i ja, kod mene na tržnici, za 30 kn, jedan jedini, stvarno jeftino :

Prekrasan ti je primjerak,a i ulov je za +5 ,i ja sam postala vlasnica aeoniuma-kiwi,hvala MiriKSmile
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Kolovoz 2012 u 22:08
Glikica...krasan je, baš si super prošla smile55
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 23:48
Glikice lijepi si primjerak crnoglavca kupila i nije bio skup. Hvala na upozorenju, ispraznila sam sandučić i idem pisati poruke...
sutra je novi dan
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 19:57
Belica hvala, stvarno je lijep, kad sam ga ugledala skoro sam poskočila, a tek kad sam čula cijenu..... ajme meni, kupujem naravno.

Jagoda, ajde malo počisti sandučić, plizzz !
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 18:07
i to još divan primjerak Clap
belica,zagreb
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Kolovoz 2012 u 17:53
Od dans ga imam i ja, kod mene na tržnici, za 30 kn, jedan jedini, stvarno jeftino :

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 20:47
Jagoda.....divni su, već lijepa stabalcasmile55
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 06:26
Jagoda, stvarno su krasni, hvala na ponudi, dalje ćemo se dogovoriti na pp.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 05:44
Divni su ti Jagoda. Pucaju od zdravlja! Clap
belica,zagreb
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Kolovoz 2012 u 02:19
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Dragi moji, voljela bih imati crnoga, ako netko ima molila bih jedan pelcerčić, nemojte ovo shvatiti kao žicanje, imate kod mene svega i svačega, kaktusa i sukulenata, dakle možemo se mijenjati.

Glikice ja imam jednog malog crnca, nije pelcer nego mala biljčica koja se za sitniš kupi kod nas na placi...Mogu ti ga poslati a ti ćeš meni nešto iz tvoje kolekcije....

Evo mojih ljepotana...

sutra je novi dan
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Srpanj 2012 u 09:06
Dragi moji, voljela bih imati crnoga, ako netko ima molila bih jedan pelcerčić, nemojte ovo shvatiti kao žicanje, imate kod mene svega i svačega, kaktusa i sukulenata, dakle možemo se mijenjati.
Na vrh
sanja9802 View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 276
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sanja9802 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 12:41
ni ja, zemlja je bila dosta pjeskovita tako da se vlaga nije zadržavala, jednostavno nije rastao samo su se listovi okolo sušili i ostala je sićušna rozeta koja nije nikud rasla i stabljika je, ne znam, osušila se.
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 11:53

Ja stvarno neznam, uopće ne mogu skužiti kaj im ne odgovara  Confused.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 10:30
i mene zanima što mislite da je razlog... ne znam što bi ga moglo ubiti nakon toliko vremena, uspješnog prezimljavanja... osim bolesti/ušiju ili prevelike vlage
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Srpanj 2012 u 08:28
moon, krasni su, samo tako nek nastave Thumbs%20Up

sanja9802, anastazija jeste li skužile što im je bilo da su otišli?

moj aeonium dobro napreduje, ima krasne crvenkaste rubove...obožavam tu biljčicuHeart

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2829303132 41>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.