Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Isusova kruna - Passiflora
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Isusova kruna - Passiflora

Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 38>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
makk View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Status: Offline
Bodovi: 1162
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje makk Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 14:18
Originalno poslano od člana ivna ivna napisao:

Aha...e koliko god imam passiflora kod mene niti jedna nikad nije napravila taj plod, zna li netko zašto ?!

Zato sto su pcele u tvom kraju lijene
     (")
    (\|/)
   __L_
   \___/http://cvjetnaoaza.blogspot.com
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2773
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 09:46
Aha...e koliko god imam passiflora kod mene niti jedna nikad nije napravila taj plod, zna li netko zašto ?!
Na vrh
antonija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5001
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje antonija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 30 Kolovoz 2012 u 09:21
ivna, netrebaš gledati. one formiraju plod veličine jajeta koji je u početku zelen a poslije bude narančast. u njemu su sjemenke, nemožeš ga neprimjetiti.
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Kolovoz 2012 u 09:47
Milice, iskreno nemam pojma Embarrassed, nisam nikad gledala no sad ću probat pratiti...
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Kolovoz 2012 u 16:16
Ivna, prelijepe su... Da li formiraju sjeme?
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 18:34
imam u pitaru i u vrtu pa kako bude...prizimit će sigurno.... hvala nina na receptu...jedva čekan plodv
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Kolovoz 2012 u 16:18
Ruzo, i ja imam maracuju, prezimi vani super, cak je i ovu proslu zimu super prosla. Da vidis kako je ukusna! Kad ti rodi plodove, probaj:

smiksas jakim mikserom pulpu i kostice skupa, i dodas ledene vode sa mrvicama leda. Mmmmmmmmmmm! Recept dosao iz Engleske!

ciao, Nina
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:04
Joj kak su vam lijepe..!Thumbs%20Up

11111, hoće kod tebe preživiti vanka!Wink
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:03
.Passiflora edulis-marakuja

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 21:02
vidim da su vaše u pitarima....oče li moja prizimiti u vrtu...u Vodicama??

Na vrh
ivna View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje ivna Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 08:19
Ovo su moje ovogodišnje ljepotice, ostale čekam da procvatu slijedeće godine Smile...

Na vrh
nbjelovu View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1582
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje nbjelovu Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 26 Kolovoz 2012 u 06:39
Ova citrina je bas zanimljiva. Je li mirise na limun kad se tako zove? Da li pravi plodove?
OPG 159365
http://free-st.t-com.hr/hibiskuskodnine/

Na vrh
administrator View Drop Down
administrator
administrator
tata-mata foruma ©

Bodovi: 6910
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje administrator Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 22:23

Passiflora Cary nadadam se da ću biti u mogućnosti nabaviti jednu ovakvu. do sada sam se jako puno raspitivao i gledao passifloru ali ovaku ljepoticu jos nisam vidio. ova plava boja je predivna.

Passiflora citrina ovu vrstu imam i stvarno je predivna, stalno cvijeta i non stop je puna cvijeta.. definitivno se isplati nabaviti jednu ovaku

Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4264
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 13:39

P. gracilis

P. morifolia

P. caerulea

P. caerulea Constance Eliot x P. caerulea
život je bajka koju sami pišemo...
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 25 Kolovoz 2012 u 13:35

Passiflora coriacea

Passiflora Cary

Passiflora citrina

Passiflora Byron beauty

Passiflora capsularis

Passiflora allardii
Na vrh
milica7 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 10300
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje milica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 19:20
Prvi puta  imam pasifloru i pocela je cvjetati u mome juznom vrtu.....veselim se....

Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
Na vrh
Wolfsbane View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 708
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Wolfsbane Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Kolovoz 2012 u 16:13
narasla mi p.edulis na valjda tri metra visine, pusta grancice na sve strane, luda je skroz, al ne cvate jos.
e sad nagradno pitanje, sta cu s njom kad dodje hladnije vrijeme?? treba ju orezati, nije problem, stavit cu zakorjenjivati sve vrhove i idu na more. na koliku visinu se reze za prezimljavanje?
jel im treba hladnija temperatura po zimi? meni bi pasalo da je na toplom u kuci, imam mjesta.
velika gorica
Na vrh
24crogirl View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 59
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 24crogirl Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Srpanj 2012 u 11:20
predivan cvijet,malo znam o njemu,morat cu se malo raspitati...ima li dobrovoljaca da mi da sjeme pa da i ja pokusam s pasiflorom na balkonu...ako moze ostati u vecoj tegli tokom cijele godine
Na vrh
voki View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje voki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Srpanj 2012 u 07:33
Po ovom ludom vremenu ne valja da su biljke ceo dan na suncu. Kod mene imaju jutarnje direktno sunce do 11 sati. Ako su biljke u saksijama na direktnom suncu ceo dan listovi im žute, međutim ako nemaju dovoljno direktnog sunca slabije cvetaju.
Počinje sa cvetanjem i morifolia

Sejanci Passiflore seemanii
Na vrh
Lovro View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4174
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Lovro Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Srpanj 2012 u 13:02
Mislim da ću ja svoga poslati Vokiju na usavršavanje cvatnje...Embarrassed...šalim se...moj neće i neće...
Varaždin, stari moj grad!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 910111213 38>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.