Kaktusi u cvatu |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 134> |
Korisnik | ||
Belina ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 26 Siječanj 2011 Status: Offline Bodovi: 3901 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ljepota,u svakom pogledu,
![]() Ja sam odlučila više posvetiti kaktusićima,zahvaljujući Vama svima
![]() |
||
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
dzeni, hvala, evo još malo ovog moga notocactus magnificus (parodia magnifica), cvate cijelo ljeto..... Što sam preporučio i savjetujem kakrusarima: Ovaj kaktus dok je bio sa podmlatkom tj. sa više kaktusa cvao je jednom u godini. Sada, ovo proljeće sam ga rasadio i on i njegovi potomci cvatu non-stop. Isto je uočila i Miss M. kod Parodie e. Na ovo treba obratiti pažnju!!! ![]() ![]() ![]() Pozdrav...........schumy ![]() |
||
**za čistu prirodu i obilje pčelica
|
||
![]() |
||
Ivany ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 26 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 347 |
|
Glikica sad sam i ja počela razmišljati šta bi sa svojim,moj leninghausi ima oko 50 izdanaka u jednoj tegli i baš mi je zbog toga zgodan,večinom cvate po 2 cvijeta u godini,do sad nisam razmišljala da ga razdvajam,a sad mislim da bi ovog največeg možda odvojila koji cvate,jer sam ovo proljeće odvojila jedan veći izdanak od notocactusa scopi pa mi je više cvao nego do sad,samo neznam kud budem sa tim teglama.
|
||
![]() |
||
dzeni ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 07 Ožujak 2012 Lokacija: Bosnia Hercegovina Status: Offline Bodovi: 386 |
|
Schumy,fantazija od kaktusa...koja explozija boja!
![]() |
||
sutnja je zlato....
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Jako dobro znam kako je baratati velikim kaktusima, imam ih puno koji su već u 10-litarskim teglama. Najveći kaktus mi je 152 cm visok ( samo kaktus, bez tegle). Konačno, neke sam i pokazala.
U stvari ja čak niti ne znam koliko su oni zapravo teški, jer meni moj sin sve te velike unosi u jesen i iznosi na proljeće. Ja samo dajem upute kamo da ih stavi i pridržim gornji dio da mu se, ne daj bože, izvrne. Ja ih sama ne mogu nositi ni slučajno. |
||
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
Notocactus leninghausi baš i nije mali kaktus kad naraste moj je nekih 30cm promjera 8 cm pa sad razmisli kolika če ti tegla trebati ako sve ostaviš i kako ćeš baratati s njom
|
||
![]() |
||
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
|
Dakle ostaje nam vječna dilema: odvajati izdanke ili ih ostaviti ? Ako ih odvojim imam cvijet i veliki užitak, ali par dana godišnje. Ako ne odvojim izdanke, imam veliki bujan kaktus cijele godine, ali bez ili samo sa nekoliko cvjetića ! Ajd sad budi pametan ! Konkretno, moja p. leninghausi ima 5 izdanaka na okupu, a samo na jednom imam 2 pupa koji nikako da se otvore.Imam još jednu opciju: da odvojim taj jedan sa pupovima s ciljem da mi on daje cvjetove, a preostala 4 da ostavim zajedno da imam veliki kaktus !
|
||
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
svi su prekrasni
![]() |
||
![]() |
||
Miss M. ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 17 Svibanj 2009 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 603 |
|
|
||
![]() |
||
|
Ma prekrasni cvjetovi MK i Schumy
![]() |
||
|
||
![]() |
||
schumy ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 26 Kolovoz 2011 Status: Offline Bodovi: 465 |
|
Ako vam je narančasta boja po volji, evo moje rebutie arenacea u svoj svojoj raskoši, (slikano samo 2 dana nakon ovih već objavljenih fotki:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ovo je podled iz moje radne sobe kod kuće, čudna igra prirode, zar ne? Pozdrav..................schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Kaktusiću, predivno, znači kod tebe "bodljići" ne posustaju?
![]() Kod nas se osjeti već dašak jeseni, noći su svježe a jutra "friška", mislim da će sada naši bodljikavci početi popuštati..... Pozdrav........schumy |
||
|
||
![]() |
||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
|
miss - tvoj buket na kaktusu je za 10
![]() schumy ![]() mali kaktus - ovaj roza je prenježan prekrasan predivan ![]() ![]() ![]() |
||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
||
![]() |
||
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
||
![]() |
||
|
Evo još malo moga "karusela", stvarno sam malo zaostao sa javljanjima pa nudim "popravak": ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Pozdrav................schumy ![]() |
||
|
||
![]() |
||
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
|
![]() |
||
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
||
![]() |
||
|
Ovakvu ljepotu i treba čekati, nisam nikada vidio na ovoj vrsti kaktusa - N I K A D A (!!!!!) ovoliko cvjetova otvorenih odjednom. Prođi sve portale svijeta - nema šanse da te tko nadmašio i zato jedan BIG ![]() za našu Miss M. ! Dali je to Parodia leninghausii (?) Pozdrav i ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
|
||
![]() |
||
|
Čekam ga cijelo ljeto ima ukupno 18 pupoljaka sad se otvorilo 13
|
||
![]() |
||
|
Ma prekrasan je !
Kod mene samo pupovi i to već dugo, koliko im treba da procvatu ? |
||
|
||
![]() |
||
|
Danas cijeli buketić
![]() |
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 4849505152 134> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |