Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Penjačice
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Klematis  - Clematis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Klematis - Clematis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 136>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mari,5510 View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 12480
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mari,5510 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 18:58
En nona super izgledaju kao da nema suše
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 243
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 16:24
moji su dobro. jedino kaj su nekima listovi na vrhu ograde opečeni od sunca (moj clematis raste uz ogradu, s vrtne i ulične strane). uz ovo vrijeme to i nije čudo. sreća je da se radi o manjem broju listova.
Na vrh
enrikova nona View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6269
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje enrikova nona Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 12:31
kod mene se nađe još po koji cvijet

<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
Na vrh
pluton View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 51
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pluton Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Kolovoz 2012 u 13:16
I meni su se svi posusili a neznam zasto...redovito ih zalijevam, noge su im u hladu a suse se...
Na vrh
Klimatis View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1360
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Klimatis Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Rujan 2012 u 21:20
clematis tek počeo cvasti

Neka se sve zeleni
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 06:51
ti si na moru?

ništa, ostaviti ga vani, on prezimljava i na kontinentu

moji su svi u posudama i samo ih povučem uz zid kuće, malo omotam zaštitnim tekstilom i nek čekaju proljeće
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 24 Srpanj 2012 u 13:35
moja montana rubens mi i dalje poklanja nove cvjetiće :)
Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Rujan 2012 u 10:15
Natalija, lijepo ti je ovo "Gdje raste cvijet, raste i nada".
Na vrh
radoja956 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 198
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radoja956 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 19 Kolovoz 2012 u 21:15
I ja sam tužna. Jučer ujutro moj pillu i neli moser su osvanuli skoro suvi. Pillu pod cvijetom, a neli pun pupova, jedino što sam mogla je da ih skratim na 5 cm. Sad čekam i tugujem.
Na vrh
mslm View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 8
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mslm Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2012 u 19:48
ja sam ga posadila u proljeće i ocvao je ljubičastim cvjetovima ali mi je nekako slab, nije gust kao kod vas. sada je opet počeo pupati i nove izdanke pušta ali kako potaknuti brži rast? i dali se u kasno proljeće mora zaštititi oko stabljike ili kako sam negdje pročitala dole na zemlju staviti zrelo stajsko gnojivo ali da ne dira stabljiku,ili vrtni kompost????
Na vrh
maslacak7 View Drop Down
*Moderator Foruma
*Moderator Foruma
DONATOR

Bodovi: 2828
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje maslacak7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2012 u 22:24
Moj clematis je pobacao osuseno lisce (malo sam mu i ja pomogla obrezujuci suhe listice) i sad je potjerao sve nove grancice sa pupicama. Posto se oko kuce krece sa radovima on je u posudi. Sta cu s njim kad malo zahladi?
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2012 u 11:35
Pripada I skupini: montana
a ime mu je montana rubens
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
sunceeee View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1634
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje sunceeee Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2012 u 15:29
brunda, omotaj teglu s nečim ( deka, zaštitni materijali kao jutene vreće... ),
             a ja bih omotala i iznad tegle- uz zemlju, stabljike.
             Staviš ga uz zid na južnu stranu...

Ali, ja ti nisam neki znalac, možda se jave dragi forumaši.
Nemoj da te život inpresionira, inpresioniraj ti njega!   Život je san - učini ga stvarnim! (Majka Tereza)
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2012 u 22:07
mojima se jako puno listova posušilo, kao i svakog ljeta, svake godine, ali uopće se ne obazirem jer ionako ide zima pa će listovi otpasti, a na proljeće rezanje, novi izbojci, novi listovi...

u posudama su mi i nisu na cjelodnevnom suncu, u šarenoj sjeni - ispod krošnje melie, očenašice
Na vrh
Gricka View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1726
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gricka Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 22 Srpanj 2012 u 19:12
Plavi president, rozi montana rubens
Posegni za suncem, pa iako ne uspiješ, bit ćeš okružen zvijezdama
Na vrh
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Rujan 2012 u 14:22
a šta sa clematisima u tegli i na kontinentu? kako njih zaštititi od zime?
Na vrh
brunda View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 44
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje brunda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Rujan 2012 u 18:05
mom presidentu (u tegli) se počelo sušiti lišće ali odozdo prema gore Confused
ne znam je li od vrućine jer je veći dio dana na suncu, a kadifice koje su mu štitile noge su propale, pa ga sad pokušavam zaštititi raznim priručnim pomagalima. je li u pitanju vrućina ili nešto drugo?! ima li tko sličnog iskustva?
inače izgleda lijepo, prilično je narastao od travnja kada sam ga kupila i cvijeta već drugi puta.
Na vrh
radoja956 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 198
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje radoja956 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Rujan 2012 u 08:24

Ja sam na kontinentu, propisno, malo dublje posađeni, prezimljuju bez problema. I kad se čini da ih nema, iznenade novim grančicama iz korjena. samo malo jače  malčiram .Smile

Na vrh
Maggie View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Maggie Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Rujan 2012 u 12:32
moj clematis raste uz ogradu, uz dio ograde su se posušili listići na vrhu, a drugdje je sve ok. prek dana je dosta dugo na jakom suncu. nadam se da će slijedeće ljeto biti drugačije.
Na vrh
tomizx View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 5
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tomizx Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Srpanj 2012 u 09:36
Hvala! A ovaj montana rubens nema neko ime? Nikako nemogu nac, svi montane su slicni
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2021222324 136>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,297 sekundi.