Početna stranica Početna stranica > Drveće, živice, palme ruže i bonsa -Forum o drveću > Egzotično grmlje i drveće
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Bugenvilija -bugenvileja
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Bugenvilija -bugenvileja

Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 44>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2012 u 06:49
Dubrovačke su predivne... to je ta klima koja njima odgovara...
Stefica je baš točno objasnila kako se i kada orezuju, i to je ispravan način.
Moon, baš ti je prekrasna, naravno da će preživjeti, još ćemo se mi njoj diviti nagodinu.
belica,zagreb
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Listopad 2012 u 02:45
Moon čitala sam tvoje upute o orezivanju što i mene zanima. Vidijeti ćemo se na nekoj kavi pa ćeš mi dati još neka pojašnjenja. Šarenolisnu sam i ja kupila od uzgajivača iz Vodnjana, vidijeti ćemo kakve će imati cvijetove..
Mali kaktus prekrasne su Dubrovačke bugice, užitak ih je gledati...
sutra je novi dan
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 23:44
MK mora da ti je bilo jako lijepo gledati uživo ovu ljepotu Smile

Da vam predstavim moju novu malecku bugicu (kupila sam ju na jesenjem sajmu cvijeća). Ne znam koje je boje, no ima prekrasan list. Nadam se da će preživjeti i da ćemo nagodiinu uspjeti vidjeti cvat, evo je:

Na vrh
mali kaktus View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
DONATOR

Bodovi: 9133
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje mali kaktus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 20:49
evo malo slika dubrovačkih bogumila

Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju.
Na vrh
stefica.n View Drop Down
Odrastao grm
Odrastao grm

Bodovi: 1443
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje stefica.n Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 16:56
zribal,u pravu si što se tiče obrezivanja bugica,ali to se tiče samo ljubičaste sorte odnosno formose, koja je najraširenija,ona se obrezuje u veljači,odnosno kad prođe opasnost od mraza.Kod nas na kontinentu to je kasnije.Ti imaš tu na moru.Ova sa slike ti je Vera Deep,koja je niskoga rasta.Druge bugice bijela,žuta,crvena,itd obrezuju se odmah nakon cvatnje.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 822
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 15:51
Ovo je moja velika bugica. Oduprla se mrazu za koji sam mislila da ju je uništio, kasnom orezivanju itd, ali za njegu me nagradila:

A ovo je moja mala bugica koju sam ove godine kupila u Kauflandu. Ni sama ne znam koliko puta je cvjetala ovog ljeta. Očito su iste vrste, ali ne smeta, ja svjedno uživam u njima.

Tko ne voli cvita ne voli ni svita.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 15:20
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

zribal...bila sam na predavanjima o bugicama koje je prošle godine na Sajmu cvijeća održao jedan uzgajivać bugica i još nekih drugih tropskih biljaka. Inače je iz ST.
Tvoja bugica se treba orezati na način da joj orežeš sve izboje koje tjera sa strane glavne grane vodilice (znači one najdeblje i najdulje. Ti sebi možeš odrediti jednu ili dvije glavne grane, kako želiš ili kako ti biljka diktira, a sve postranične grane i grančice orežeš skroz do glavne grane. Onda se potakne rast bugice i ona snažno baci nove postranične izboje na kojima se formira one listiće koje zovemo cvijet. Na starim granama, prošlogodišnjim neće cvjetati i samo ti naruše izgled biljke. Biljka se orezuje u proljeće kad više nema starha od mrazeva. Ukoliko ije preko zime smrzla, ona ima jak korijen iz kojega će baciti mladicu, a onda staru granu vodilicu orežeš do zdravog zelenog dijela. Tijekom ljeta prihranjj ju kao i druge cvjetnice.

Tvoja je biljka već fino odebljala i ako je i smrzla, nije mrtva i već ti baca odozdola nove izboje.

Natalija, a i svi koje zanima orezivanje bugenvilije neka pročitaju citirani post naše Moon koja je bila vrijedna za sve nas. Postupila sam po njezinim uputama, čak malo pokasno, odnosno u travnju orezala moju bugicu i ona me evo treći put ove godine nagrađuje cvjetanjem. Stavit ću slike, a vi slobodno orežite po ovim uputama, i mislim da ne treba sada nego u veljači prije početka kolanja sokova biljke.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 13:38
Za bijelu i crvenu znam da fora ide ovako.... na proljeće ih tretira jednom npk gnojivom i 3x kroz sezonu folifertilom preko lista. Pošto su velike, bazu ne orezuje, nego oreže samo dugačke grane jer ih inače ne bi mogla ugurati kroz vrata unutra. Kada krenu na proljeće grane, jedno vrijeme ih mota oko konstrukcije, a onda ih ostavi da slobodno padaju preko balkona i kaže da je primjetila kroz godine da joj upravo tada kada ih tako ostavi da slobodno padaju, najbolje cvatu. A vjeruj mi Bogme ni ja do sad nisam vidjela uživo lijepših i boljih od njenih... Dok moje ne narastu smile96
belica,zagreb
Na vrh
natalija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5452
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje natalija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 06:56
belice bugenvile tvoje mame su prelijepe, davno nisam vidjela ljepših, rascvjetanijih...
kako ih ona orezuje?
ajde je pitaj pa napiši jer ja nemam pojma o tome, a znam da još nekog s foruma živo zanima Wink

ja imam onu "crvenu", tj. nije crvena nego intezivno roza
lani mi je prelijepo cvjetala u proljeće, nije bilo listova, ali cvjetova ko u priči
ove godine ništa, kasno je potjerala listove, a cvjetiće ima tek sad i to tek par minijaturnih na krajevima grana

čula sam da se sve osim roze koja kod nas može prezimiti vani, orezuju u ovo doba, nakon cvatnje

mislim se da svoju orežem prije unošenja pa što joj bude

štefice imaš predivne boje, a šarenolisna je prava egzota Clap
Na vrh
jagoda View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 5241
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje jagoda Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Listopad 2012 u 01:11
Dugo nisam bila na ovoj temi. Moje bugice slabo cvjetaju ove godine. Bijela nije uopće cvijetala dok tamna ljubičasta nešto malo. To su ove u vazama dok vrtna tek sada cvjeta...

sutra je novi dan
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 245
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 20:53
vau bijele,narančaste...nisam imala pojma da ima u raznim bojama
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 20:46
prekrasna boja,gdje ima toga za kupiti?
Na vrh
tačkaćica View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje tačkaćica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 10 Listopad 2012 u 20:45
Originalno poslano od člana stefica.n stefica.n napisao:

Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2012 u 15:12
Je, draga Belina, hvala ti. Od jučer pnovo mogu na forum, odnosno mogu pisati postove. Baš me to mučilo jer nisam mogla poslati ni jednu pp, pa ni adminu, e, ali zato imam tebe, pusa.
Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2012 u 15:04
cvjetne,dobro čuvajte svoje bugice!

draga Moon,prekrasna ti je!
draga zribal,prekrasna ti je!(vidim da se sve ispravilo,pa sa si opet na cifu)smile113
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2012 u 12:37
Nemaš problem ako u svom životnom prostoru za nju možeš osigurati prostoriju koja ne smrzava. Bilo bi bolje da je svijetla i oko 15c, ali mislim da joj neće biti ništa bilo gdje u kući osim uz radijator. Kažu da ako ima dovoljno svjetla može skromno cvjetati cijelu zimu. Ja imam istu dilemu jer više ne živim u stanu u kojem je velika odrasla. Ona je tamo imala idealne uvjete - negrijanu staklenu lođu, ali se zato svako ljeto morala seliti kod svekrve u dvorište jer kod mene u stanu ljeto ne bi preživjela. Kod vas na jugu se puno i ne grije i mislim da će to sve boti ok.
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2012 u 09:46
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 28 Rujan 2012 u 05:50
Ma ne brini , biti će joj dobro na nekom svijetlom , negrijanom mjestu... tu i tamo malo vode, tek onoliko da se korijen ne zasuši skroz.
belica,zagreb
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 22:54
zribal.....ja sam mrvicu iza tebe kupila ovu malecku, baš me oduševila, jedino me malo frka prezimljavanja.
Na vrh
zribal View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje zribal Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 27 Rujan 2012 u 22:44
Prekrasna je moon, tako izdašno cvate cijelo ljeto. S njom će tek iduće godine biti pravo uživanje. Mislim da smo se u isto vrijeme ponovile ovim ljepoticama. Moja, kao i tvoja, cvate četvrti put ovog ljeta, pa to je zaista sa svaku pohvalu. Ja ću moju morati hitno presaditi u posudu od terakote, trenutno je u plastičnoj i vjetar ju je toliko puta prevrnuo da sam bila jako žalosna zbog toga, ali eto, izdržljiva biljčica, sve je preživjela.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 1617181920 44>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,234 sekundi.