Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Spremanje kaktusa i sukulenata
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Spremanje kaktusa i sukulenata

Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 26>
Korisnik
Poruka
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Status: Offline
Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 21:35
Dobra ideja Glikice. Neka „netko“ premjesti postove u pravu temu.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 21:46

Ako malo bolje pogledate vidi se da sam na dno plastenika postavio plastične grijaće folije snage 22 W. Jučer su temperature preko noći bile – 2 C a u plastenicima +4 C. Preko dana i preko 20 C. dali je to dobra ideja ne znam ali dok ne budu najavljeni ozbiljni minusi preko noći jedan dio kaktusa ću držati u plastenicima. Grijem samo preko noći.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 21:59
Pinus....meni se ta tvoja ideja s plastenicima čini odličnomApprove.

Vezano uz krasule: Po meni ne treba micati ove prethodne postove jer sve se to odnosi na to gdje spremiti krasulu tijekom zime kako bi nam cvjetala.
Na vrh
aralija View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 7070
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje aralija Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 22:11
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Aralija mislim da je važna i klimatska zona kad hoćemo odrediti količinu i jačinu direktnog sunca .
Ja živim u klimatskoj zoni 6b a ti vjerojatno u 9a. Kod mene su magle skoro svaki dan a sunce je zubato i vrlo rijetko u jesensko-zimskom periodu. Skoro da ga i ne vidim zbog vlage u zraku i stalne magle. „Moje“ direktno sunce ne smeta krasuli, dapaće.
Ok znači kod mene idu u istočnu sobu koja se ne grije i ima svjetlosti pa ćemo idjeti na proljeće kako će se razvijati.Wink
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 22:17
Kome sada preko zime najintenzivnije procvjeta plaća piće na flori ? može ?
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 22:23
Originalno poslano od člana moon moon napisao:

Pinus....meni se ta tvoja ideja s plastenicima čini odličnom

moon, sutra ću „napuniti“ sa kaktusima i agavama i treći plastenik, Malo me je svejedno strah nevremena. Moram ozbiljno pratiti vremensku prognozu.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 23:22

Kome sada preko zime najintenzivnije procvjeta plaća piće na flori ? može ?
Ma da mi bar par cvjetića pokloni............možeeeLOL
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 23:23

Pinus....meni se ta tvoja ideja s plastenicima čini odličnom

moon, sutra ću „napuniti“ sa kaktusima i agavama i treći plastenik, Malo me je svejedno strah nevremena. Moram ozbiljno pratiti vremensku prognozu.

ak ti je od viška LOL...........WinkWinkWink
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6512
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 23:38
Pinus, mislim da ne bi trebao ići ispod 8 C, a u te plastenika stavi samo dupliće !
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 31 Listopad 2012 u 23:39
Moon, po pitanju krasula , rekli smo da se selimo na temu.
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 17:57
Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Moon, po pitanju krasula , rekli smo da se selimo na temu.

Glikice kad budem pisala o krasuli na neki drugi način, a ne o najidealnijem smještaju krasule preko zime kako bi ona cvjetala, onda ću pisati u temu o krasuli.

Možda da te podsjetim što si i sama htjela saznati, mada mislim da je bez veze raspredati dalje na tu temu, ako se zaboravlja bit teme:

Originalno poslano od člana Glikica Glikica napisao:

Bilo bi dobro da imaoci sukulenata isto kažu kako njh spremaju na zimovanje, jer njih ne možemo tretirati isto kao kaktuse, pa dajte ko ima kava iskustva, recite.

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 21:18
moje su krasule još vani...na sunčanju
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Miss M. View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 603
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Miss M. Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 21:36
Nemaš brige Pinus svi oni mogu izdržati do 5 stupnjeva moja špajza je hladna ko sam vrag pa preživljavaju samo za najvećih minusa lani sam preko noći otvarala vrata.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 21:46
OK Moon, ne se uzbuđivati toliko, ma pisat ćemo o svemu svugdje, bitno da razmijenimo iskustva i da se međusobno učimo.
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 01 Studeni 2012 u 21:49
Pinus, tvoj ferić, pa božićnjak.........počni štedjeti lovu da mplatiš cugu na idućoj Flori Wink.
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 12:48

Plastenike preko noći dodatno zaštitim. Pročitao sam kako to radi @Plava Digitalna. Koristim isti najlon kao i @PD. Taj najlon je dodatna toplotna i hidro izolacija. Nadam se samo da me @PD neće tužiti za kršenje autorskih prava ovog tehnološkog procesa.   

Trenutno plastenike preko noći kada je potrebno grijem nisko temperaturnom plastičnom folijom snage 22 W. Naručio sam veće grijaće dim 30 x 80 cm i snage 40 W.

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 02 Studeni 2012 u 21:25
Pinus....i treći plastenik je napunjen Smile. Sa zanimanjem pratim i nadalje, nadam se da ćeš nas nastaviti informirati Big%20smile.

Prije nkog vremena pronašla sam jednu stranicu pa evo stavljam link i u ovu temu. Možda netko pronađe neki kaktusić kojega ima. Evo:

Slučajno sam naišla na ovu stranicu: Minimalne temperature prezimljavanja kaktusa i sukulenata

Na vrh
Belina View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka
ZLATNI DONATOR

Bodovi: 3901
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Belina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 08:21
Clap
Dobra ti je ideja Pinus,sljedeće god.će biti kod mene na razmatranjuClap
Draga Moon,tvoj zadnji link je predobarClap
"Mića rožica" sa otoka Krka - Omišalj
Na vrh
kamenjar View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 3340
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kamenjar Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 10:26

Plastenike preko noći dodatno zaštitim. Pročitao sam kako to radi @Plava Digitalna. Koristim isti najlon kao i @PD. Taj najlon je dodatna toplotna i hidro izolacija. Nadam se samo da me @PD neće tužiti za kršenje autorskih prava ovog tehnološkog procesa.   

Trenutno plastenike preko noći kada je potrebno grijem nisko temperaturnom plastičnom folijom snage 22 W. Naručio sam veće grijaće dim 30 x 80 cm i snage 40 W.

ovo je super,kod mene bi mogli tako biti cijelu zimu vani..ja i tako razmisljam o kucici za kaktuse i sukulente Smile
pas je jedino živo biće koje te voli više od samoga sebe ...

Vir
Na vrh
Glikica View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Glikica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 03 Studeni 2012 u 11:16
A što je ono u gornjem redu, drugo s lijeva, plavkasto ?

Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 56789 26>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,219 sekundi.