Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Sukulenti i kaktusi
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Krasula - Crassula
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Krasula - Crassula

Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 84>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
kontesaa View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Status: Offline
Bodovi: 6195
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje kontesaa Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2012 u 22:28
ova stalaža je baš po mom guštu :)
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)

Zagorski bregi
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2457
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2012 u 22:14
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2012 u 22:11
moje crassulice uživaju vani ....još je skroz toplo

što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
Na vrh
Camellia View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 6620
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Camellia Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 11 Studeni 2012 u 21:01

Crassula gollum
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 19:55
crassula springtime ,malecka u drugom redu desno

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 18:35
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Ne mogu otvoriti link!

Probaj sad:

Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 18:34
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Originalno poslano od člana belica belica napisao:

crassula hobit i gollum su izrazito slične,pa ih je teško razlikovati, odnosno hobbit je kultivar (mutirani ) od golluma.
Kod golluma su listovi uži i formirani kao zatvorene trubice, dok su kod hobitta više u obliku zarolane žlice ( neznam kako bih se drugačije izrazila ).
Ruža ima čini mi se baš hobbit.

belice, jesi ti 100% sigurna u to?
Ja sam uvijek mislila da je obrnuto.
Moja ima listove kao zatvorene trubice i mislila sam da je to crassula hobbit  Confused, a za ovu gore sam htjela napisati da je gollum.

Par stranica naprijed pronašla sam slike jedne i druge, evo kopirala sam post:

Originalno poslano od člana Mateus Mateus napisao:

moram se malo javit jer sam malkoc iznenađena.
znala sam da postoje crassule ovate gollum, hobbit i gandalf. i tako sam bila uvjerena da ja imam hobbiticu dok danas nisam prčkala po netu i otkrila da zapravo imam golluma.
da ne duljim, evo slikice za sve koji su mislili kao i ja.

crassula ovata gollum

crassula ovata hobbit

da li netko zna kamo se može nabaviti ova hobbitica? još nigdje nisam vidjela taj crni vrh a baš mi se sviđa.

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 13:16

Ne mogu otvoriti link!
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 12:58
jesam draga, dosta sam istraživala po netu i kao što sam rekla razlike su zbog mutacija jako male pa oh je ponekad teško id.
Evo tu je lijepo napisano zaista iscrpno...

http://www.cactus-art.biz/schede/CRASSULA/Crassula_cultivar/Crassula_gollum/Crassula_gollum.htm

belica,zagreb
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 12:18
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 12:13
Originalno poslano od člana belica belica napisao:

crassula hobit i gollum su izrazito slične,pa ih je teško razlikovati, odnosno hobbit je kultivar (mutirani ) od golluma.
Kod golluma su listovi uži i formirani kao zatvorene trubice, dok su kod hobitta više u obliku zarolane žlice ( neznam kako bih se drugačije izrazila ).

belice, jesi ti 100% sigurna u to?
Ja sam uvijek mislila da je obrnuto.
Moja ima listove kao zatvorene trubice i mislila sam da je to crassula hobbit  Confused, a za ovu gore sam htjela napisati da je gollum.

Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 07:58
hvala belina...evo stavljam joj naziv u teglu
Na vrh
belica View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 2763
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje belica Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Studeni 2012 u 07:04
belica,zagreb
Na vrh
11111 View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje 11111 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 21:21
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

[IMG">http://www.cvijet.info/images/galleries/640-480/05cf9d81-019.JPG" />

Originalno poslano od člana 11111 11111 napisao:

crassula hobbit ili gollum????
I ja se isto pitam @ružo.

Ružo, krasne krasule imaš! A ovako zeleni vrt ne mogu vjerovat da je sada slikano.
No ni Glikica, belica i Camelia ne zaostaju sa svojim ljepoticama.

pinus....moj vrt je sada zeleniji no ikada....i bujniji....sve mi je još vani i sve se sunča i sve buja....dapače,sad je zelenije nego nedavno kad je ova krasula slikana....imam ja još dosta krasula ali nemam momentalno fotić
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 20:34
Pinus....vidjela sam dio te ljepote kad slikaš lončanice u cvatu, a onda se lijepo vidi dio vanjskog okoliša koji se samo poželjeti može
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Bodovi: 4559
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 20:25
@moon, mogu si samo mislit kako je toplo i lijepo sada kod tebe. Da ti krasule još uvijek rastu na otvorenom. No kod mene na otvorenom isto nije dosadno. Većina četinjača ovih dana mijenja boju.    
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 20:04
Pinus....baš lijepo izgleda. Moja je posađena u vrt, i još uvijek je tamo, kiša po njoj pljušti ovih dana, no ona se ne buni. Morat ću ju izvaditi i presaditi u cvijetnjak da mi ne skikne
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 19:49

Crassula arborescens
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 19:26
Originalno poslano od člana Pinus Pinus napisao:

Moon, kod tebe sve onako kao u mojoj mašti. Luda tegla i krasna kombinacija sa krasulom!!!
Hvala Pinus. Još će bolje izgledati iduće proljeće kad ju podignem na normalnu razinu u cvijetnjaku. Sad joj je zemlja nešto mrvicu viša od pola visine cvijetnjaka, a nagoinu će biti onako kako treba Big%20smile
Na vrh
Pinus View Drop Down
Neukroćena biljka
Neukroćena biljka

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Pinus Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Studeni 2012 u 19:09
Moon, kod tebe sve onako kao u mojoj mašti. Luda tegla i krasna kombinacija sa krasulom!!!
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 4344454647 84>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,359 sekundi.