Krasula - Crassula |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 84> |
Korisnik | |||
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
||
@moon, mogu si samo mislit kako je toplo i lijepo sada kod tebe. Da ti krasule još uvijek rastu na otvorenom. No kod mene na otvorenom isto nije dosadno. Većina četinjača ovih dana mijenja boju.
![]() |
|||
![]() |
|||
Sponzorirani linkovi | |||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Pinus....vidjela sam dio te ljepote kad slikaš lončanice u cvatu, a onda se lijepo vidi dio vanjskog okoliša koji se samo poželjeti može
|
|||
![]() |
|||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
||
pinus....moj vrt je sada zeleniji no ikada....i bujniji....sve mi je još vani i sve se sunča i sve buja....dapače,sad je zelenije nego nedavno kad je ova krasula slikana....imam ja još dosta krasula ali nemam momentalno fotić ![]() ![]() |
|||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|||
![]() |
|||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
||
crassula hobit i gollum su izrazito slične,pa ih je teško razlikovati, odnosno hobbit je kultivar (mutirani ) od golluma.
Kod golluma su listovi uži i formirani kao zatvorene trubice, dok su kod hobitta više u obliku zarolane žlice ( neznam kako bih se drugačije izrazila ). Ruža ima čini mi se baš hobbit. |
|||
belica,zagreb
|
|||
![]() |
|||
11111 ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 12 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 2457 |
||
hvala belina...evo stavljam joj naziv u teglu
![]() |
|||
što roditelji izdišu to djeca udišu ...oni su naša slika..naše najdraže i najljepše cvijeće....pozzz od Ruže
|
|||
![]() |
|||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
||
belice, jesi ti 100% sigurna u to? Ja sam uvijek mislila da je obrnuto. Moja ima listove kao zatvorene trubice i mislila sam da je to crassula hobbit ![]() |
|||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|||
![]() |
|||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
||
|
|||
![]() |
|||
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
||
jesam draga, dosta sam istraživala po netu i kao što sam rekla razlike su zbog mutacija jako male pa oh je ponekad teško id.
Evo tu je lijepo napisano zaista iscrpno... http://www.cactus-art.biz/schede/CRASSULA/Crassula_cultivar/Crassula_gollum/Crassula_gollum.htm |
|||
belica,zagreb
|
|||
![]() |
|||
||
Ne mogu otvoriti link! |
|||
|
|||
![]() |
|||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
||
Par stranica naprijed pronašla sam slike jedne i druge, evo kopirala sam post:
|
|||
![]() |
|||
||
Probaj sad:
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
|||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
||
![]() Crassula gollum |
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
|||
||
|
|||
![]() |
|||
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
||
ova stalaža je baš po mom guštu :)
|
|||
Čuda se događaju samo onima koji u njih vjeruju :)
Zagorski bregi |
|||
![]() |
|||
Camellia ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 23 Siječanj 2012 Lokacija: Dugo selo Status: Offline Bodovi: 6620 |
||
Prekrasni su ti sukulenti,a i polica.
![]() ![]() ![]() |
|||
![]() |
|||
||
Camellia...krasna je
11111...samo neka uživaju, još uvijek su temperature pogodne, pa neka uživaju
|
|||
![]() |
|||
||
![]() Crassula springtime |
|||
![]() |
|||
||
![]() Crassula orbicularis |
|||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 84> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |