Franjicine kopanjice |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 51> |
Korisnik | |
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Brankice, rode su u tvom carstvu.... a pogledaj i u MOJ GRAD U SLIKAMA - Skitam se i snimam... baš me zanima kaj tu vidiš (ako vidiš, a ako ne idi okulisti
![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
FranjicaZG ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 10 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 4567 |
ovako zarasle i prepune trulog lišća od perunika. Usput otkrila da se netko dobrano hrani mojim biljkicama jer ima puno izgriženog lišća.
![]() Za sve sam ja kriv
![]() (jako sam ljuta i bolje da mi nitko ne kaže da je baš cakani, imam ih puno i spremna sam poslati svima tko poželi)
Morat ću poduzeti radikalne mjere! Ruža se oporavila i da uši ne čuju, izgleda da sam ih se riješila (ili su se možda utopile od ovih silnih kiša. Na livadi trava do koljena (Bože, kako to dobro zvuči), jasno da se zezam pa nisam mjerodavna za davanje takvih izjava. Stvarno bi travnjačić trebao jednu dobru frizuru ali sve je mokro pa danas ništa od toga. Velika puzavica se prelijepo razrasla, s obzirom da sunce vidi samo ako joj ga nacrtam svoju je zadaću skoro pa ispunila, prekriva zid šupe.
Zato je ispred kuće u bušovu kopanjicu došla mala penjačica i vjerujem da će ipak biti koji cvjetak na ogradi pa u kombinaciji sa su susjedinim klematisom mislim da će izgledati super. Cvijeće u teglicama stavila sam na štrik, lijepo obijesila, uredno sa žutim kvačicama pričvrstila (pa taman Triša pukla od jada zbog štrika), cvijeće mora se ocijediti jer će i ono istrunuti. Jedini spreman za poziranje - lotus pun "ptičica na grani" ![]() Smrzla sam se pa sam se, na brzinu još samo fotkica veeelikog kaktusa pa onda konkurencija u malom, prvi puta cvatućem kaktusiću. Provjeravala cvjetno stanje u kući, osim kaktusića koji i cvijetaju a i imaju i bebice, ![]() kupusići stvarno divljaju, razrastaju se na sve strane, oduševljavaju me! Mislim da ove godine neću trebati kupovati "varaždinsko zelje", toliko ga imam da ću za sarmu kiseliti svoje kupusiće. Juuuupiii! Evo, moja raspoloženje i pozitivno razmišljanje unatoč bezveznom jutru, konačno je u 13 sati (sretnog li broja) dozvalo sunčeko i u ZG. Idem uživati... |
|
![]() |
|
Mikica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 25 Siječanj 2008 Status: Offline Bodovi: 3024 |
Kako je to dobrrrooooooo!!!!!!!!
![]() |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Frrr slike su tako dbrrr !!!
Ona puzavica na zidu od cigle je izgleda tekoma?!
|
|
![]() |
|
Trebala bi biti, ta velika je zapelcana u Istri, još nikad nije imala niti jedan cvijetak (ovo joj je druga godina) no mislim da joj nedostaje sunca. Mala je izađena sa korijenčićem iz zemlje prošlu jesen u ZG, ima dovoljno suncai nadam se da će se pojaviti koji cvijetak. Uosalom, baš i nije bitno, lišće je toliko lijepo da me veseli i sama pomisao da ću je dići na balkon, pa onda na krov. it će sve zeleno, ah, što volim zeleno! |
|
![]() |
|
bergenia ![]() Trajnica ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 17 Veljača 2008 Status: Offline Bodovi: 2776 |
Franjice, slike su prekrasne, nema što! No mene najviše oduševljavaju tvoji komentari. Svaka pohvala tvom vedrom duhu.
![]() Ako je tekoma iz Istre mora biti prekrasna i sigurna sam da će cvasti brzo!
|
|
![]() |
|
kontesaa ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 15 Listopad 2007 Lokacija: Zagorje Status: Offline Bodovi: 6195 |
Franjice,dnevnik je super! :)
a posebno me oduševljava tvoja maštovitost i ogromna volja :) super :) |
|
![]() |
|
manči ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 03 Travanj 2008 Status: Offline Bodovi: 5398 |
Kad stigne tekoma do sunca, cvjetat će. Tako i moja nije procvjetala dok se nije popela na krov ljetne kuhinje, a sad ima debelo deblo i cvjeta gdje stigne.
|
|
![]() |
|
Dobro, to je obećanje cvijetova, sad mi još napiši što da radim da i dalje prekriva šupu (nisam sigurna da ću uskoro imati ... za stavljanej fasade!
|
|
![]() |
|
E, za fasadu ti ne znam "lijek" jer imam i ja takvih situacija, a tu tekoma ne pomaže.........ha,ha.....otpada joj zimi lišće.....
|
|
![]() |
|
Sensa ![]() Nedavno posijan ![]() ![]() Pridružen: 18 Ožujak 2008 Lokacija: Yugoslavia Status: Offline Bodovi: 51 |
A joj Franjice, hoste su ti prave
![]() Ali cuj ugledacu se na tebe i tvoj vedri duh, kako lako resavas probleme bubuca na tvojim biljkama, svaka ti cast. |
|
![]() |
|
Ne radim ništa a uživam. Vrtim jučerašnji film, vrtim fotkice djece - jasno, u glavi, nisam ih slikala ali ih i vidim i čujem i uživam i danas u druženju s njima. Samo sam fizički u ZG a misli su mi u Ladimirevcima.
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
E pa Franjice da ti dnevnik ne bi pao na dno pripremila sam ti nešto što ćeš dobiti na flori - uhvatio se je i pušta cvijetiće.
Doduše sad sam ga presadila, ali sam pazila da bude puno zemlje, pa se nadam uspjehu.
![]() |
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
I dalje se žuto u mom oku i srcu ne da, Andrea vidim da si mi s ljubavlju dala pa je i procvjetala već ove godine
![]() Jasno da ne znam što je ali važno je biti žuto
![]() Sramežljiva begonija ne presaje cvasti i mislim da ću ih slijedeće godine imati puno više
![]() da bi vas pripremila na vatromet cvjetova, prvo malo plamičaka mojeg lotusa
![]() i sad : SVE JE CRVENO
![]() |
|
![]() |
|
Ma famozna si Triša, ovih sam se dana malo više bavila obitelji pa sam jasno manje tipkala. To ne znači da sam manje mislila na vas. MPK se spremala na kongres u Cavtat, pa promenada kroz kuću... odabir torbe, pa jasno "jednokrilni ormar" za tjedan dana je premalo, uzela najveći kofer zvan "peterokrilni ormar". Onako usput mi otela i fotić, pa ona je prvi puta u Dubrovniku, prvi puta u Cavtatu i valjda ću preživjeti... zlato malo materino, kako samo zna zafulirati kad nešto hoće!
Njezino visočanstvo MKM jako povrijeđena jer je shvatila da imam plan i za ovu nedjelju i jasno sad traži 200 % pozornosti. Slatka je, reagira kao mali klinac i normalno da se više bavim njom i feštom, dobro teku pripreme za njezinu feštu u subotu.
Rock opera na Jelačiću, predivno veče u društvu sestre, nećakinja i frendice s faksa.
Premalo spavam, dižem se ranije nego inače jer moram sve zaliti da mi ne izgori na ovoj vručini. Cvijeće se čak i dobro drži samo je malo stradao mamin kaktus. Otvorilo se odjednom nekoliko desetaka cvijetova
![]() ali izgleda da mu je direktno podnevno sunce malo ispeklo cvijetiće, pola ih je nekako smežurano nakon jednog dana , odvukla sam ga u sjenu magnolije pa možda ipak uspijemo malo duže uživati u preostalim cvijetovima. Zaboravila sam ga na vrijeme skloniti i sad ću gledati slike na PC umjesto da uživam u njemu. Sve se u životu plaća!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Promijenila fotić, fotkice stavljala na isti način ali su druge veličine, zakaj to, pokaj to?
|
|
![]() |
|
SilveK ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 16 Veljača 2008 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 4014 |
Možda je na fotiću druga veličina slike od one na prijašnjem.
|
|
![]() |
|
Vratio mi se moj fotić sa putovanja u Dubrovnik i Cavtat i od pregledavanja ljepota i podsjećanja na predivne dane opet nisam stigla ništa raditi. Zalijevati danas nism trebala jer je kiše bilo i previše, samo sam u prolazu uspjela vidjeti da je moje srčeko (mislim da je netko napisao da se ta vrsta kaktusa zove opuncija, ali baš me briga, za mene je srčeko a vi vidite zašto
![]() dobiva novu bebicu i to posred sredine najdonjeg lista
![]() Baš će zgodno izgledati!
Dugo gleduckam pupove kaktusića koji mi prvi puta cvjeta i cijelo su vrijeme bili žučkasto zelenkaste boje, nekako sm se nadala da bi mogli biti bijeli cvijetovi kad danas imam što vidjeti, pocrvenjeli od bijesa jer nikoga nije bilo doma da im se divi
![]() pa neka, neka je isti kao i majke moje kaktus, meni je ipak prelijep cvijetak
![]() Zadivljena Dubrovnikom ne mogu da ne stavim fotkicu koju je sa zidina napravila MPK. Fascinirana krovovima, uvijek novim vidicima (nije prvi puta u Dubrovniku) u oči joj upada usred Grada VRT, pravi pravcati vrt sa paradajzima... ludilo
![]() |
|
![]() |
|
ines ![]() Odrastao grm ![]() ![]() Pridružen: 26 Veljača 2008 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 1095 |
Haloooo, Franjiceee, poslala me Triša iz svog dnevnika da kod tebe užicam sjeme kave ako još imaš
![]() Inače, lijepe su ti ove slikice, ma tebi su uvijek slikice lijepe
![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Franjice kaktus je zbilja predivan i pravo je srčeko, a slikica iz Dubrovnika biti će valjda još.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2021222324 51> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |