Gasteria |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Korisnik | |
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
vila2, kažeš da tvoja 20 godišnja gasteria nije posebna. Ako tvoja 20 god stara gasteria nije posebna ne znam koja gasteria bi tada bila „posebna“. Budi dobra pa ju slikaj. Jagodine gasterie su isto posebne. Po ljepoti mislim. Ania, čitam da su tvoja: Gasteria bicolor i Gasteria maculata sinonimi. Zato ne smijem tvoju hvaliti da ne ispadne da hvalim sam sebe. ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Prekrasne su sve gasterie
![]() Pinus,moja je isto tako cvala na dugoj cvjetnoj stapki,znači da je to normalno,dobro,možda tvoja susjeda ima bolje uvjete nego mi,ali ipak....
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Mali kaktus , sve ok. Samo onako usput komentiram da su i uvjeti u kojima uzgajamo sukulente i kako ih uzgajamo važni. Nije sve u genetici.
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
He, he, od danas imam ju i ja, donijela pelcer od mame.
E sad pitanjce, Pinus, pročitala sam temu od početka i idim da bih ju trebala najprije staviti da se ožili pa ptom posaditi, da li da napravim tako ili može direktno u zemlju?
|
|
![]() |
|
moon, gasteria se najlakše i najbrže razmnoži dijeljenjem njezinih rozeta sa korijenom. Nakon presađivanja počekaš par dana a nakon toga nastaviš normalno zalijevati kao i svaki drugi sukulent. Svoje gasterie zalijevam jedan puta tjedno ali ne previše. Dosta vode imaju u lišću.
Ako si dobila list ili rozetu bez korijena u tom slučaju nakon presađivanja (pikiranja) ne zalijevaš. Čekaš da se prvo ukorijeni a nakon toga počneš zalijevati. U svakom slučaju sve sukulente(osim kaktusa) pikiram - presađujem direktno u supstrat. |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus....imam jednu s korijenom i jednu bez korijena. Puno hvala na odgovoru.
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Prava je!
![]() ![]() |
|
![]() |
|
da, da, da i još su dvije iza koje se ne vide na slici pa se nadam punoj teglici
![]() |
|
![]() |
|
bucka123 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 13 Siječanj 2012 Status: Offline Bodovi: 665 |
Evo i moje u društvu kalanchoe luciae. Cvjetala je kao i Pinusova, sitni cvjetići na dugoj tankoj stapci.
![]() i slikana danas ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Pa da, ma imam ju ko zna od kad, nisam ju baš gotivila , ali sad vidim da je na temi pa da vam ju pokažem.
|
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
vila2 ![]() Mladi grm ![]() ![]() Pridružen: 27 Travanj 2011 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 904 |
Napokon sam uslikala moju "staricu"...
Svih ovih godina sam ju samo tri puta presadila, zato se nije pretjerano širila, al nije ni uginula... Sad je prvi put posađena u zajednički lonac i prezimljava u negrijanom hodniku, dok je do ove godine bila samo u kući kraj prozora... ![]() |
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Ajme super su vam, imam i ja jednu, ali predivno je kad ih je ovako puno zajedno.
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
evo i moje, jos se nemrem odluciti jel g. batesiana ili armstrongii ![]() |
|
![]() |
|
krasna je koja god da je
|
|
![]() |
|
Triša ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() ZLATNI DONATOR Pridružen: 04 Siječanj 2008 Lokacija: Rijeka Status: Offline Bodovi: 19699 |
Prekrasna, tako je nekako gusta i zdrava
|
|
RIJEKA
"NEVERA S KVARNERA" odabrala "otok" |
|
![]() |
|
mali kaktus ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Ova je baš posebna
![]() |
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
![]() |
|
belica ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 14 Ožujak 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 2763 |
Divna je kikach !
|
|
belica,zagreb
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 23456> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |