Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 167168169170171 407> |
Korisnik | |
aralija ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 19 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 7070 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
Moji svi odbacili lišće ali svi su čvrsti ali ima jedna nevoja velikog mi srušila maca pitar otišo u sto komada a on se nije polomio i posadila da odmah ponovo u istu zemlju ali nisam zalila, čekam jutro pa će dobiti malo vode nadam se da će preživjeti , ovo s lišćem je valjda zato što su u negrijanom prostoru ali imaju sunca dosta kad ga ima , nadam se da će preživjeti
|
|
Mogli bismo postojati i bez njihove ljepote, ali bi vrijednost našeg života bila neizmjerno umanjena
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
baby baš mi je žao tvojega velikog.
ja sam ovih dana doživjela šok kad sam pregledavala moje ljubimce.svi su bili u dobrom stanju,ali trojici caudex mekan.odmah sam ih izvadila i bilo je sve u redu,ali su im žile bile po dnu posude.korjen je dubok kao repa.sve okolne sitne žilice sam im odrezala.posipala cimetom,žile malo skratila i podigla ih.posadila sam ih u isti supstrat u kojem su bili,jer sad nemam drugi.danas sam ih polila i mislim da su to sve dobro podnijeli.sad se molim bogu da bude sve dobro.
fotić mi nije kod kuće pa vam ne mogu pokazati,ali mislim da sam to propisno uradila.
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Moj veliki nije preživio
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
@Pinus
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
kikach ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2011 Status: Offline Bodovi: 497 |
Pinus pa ti ga za usi vuces
![]() ![]() |
|
![]() |
|
keeka ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Lipanj 2009 Status: Offline Bodovi: 252 |
Prekrasan je
![]() |
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Pinus...krasan cvjetić
|
|
![]() |
|
Pinus ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Sve za nase ljubimce.Bravo za ideju
![]() |
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
|
milica7 ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 20 Listopad 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 10300 |
Odlična ideja....
|
|
Sretni su ljudi kojima i mali cvijetak čini veselje....
|
|
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
mememe ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Ne treba odmah nakon presađivanja zalijevati.
|
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Moram pitati slijedeće ( iako to već negdje piše) : nisam ih zalila odmah po presađivanju, mislim da treba sačekati koji dan pa ih tek onda početi po malo zalijevati, jel tako nekako ?
Ako se sjećate onog mog malca što mu se trbuščić bio omekanio, izvadila sam ga iz zemlje i ostavila vani ko ribu na suhom, dugo je bio van zemlje i dosta se prosušio....e sad je trbuščić očvrsnuo, čak se malo i povorao po površini, pa sam i njega ponovo posadila. Jako malo ih inače zaljevam, al i to malo bi moglo biti previše. Nisam neki znalac po pitanju adeniuma, ali sam uspjela skužiti da je sad po zimi bolje da ih što manje zalijem. Jer kad trulež krene, teško da im ima spasa, a ako se malo presuše, može im se pomoći. Eto kako ja učim po malo, samo da mi je dočekati proljeće i da mi prežive do tada. |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
![]() |
|
|
|
![]() |
|
![]() |
|
tajčica ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 05 Ožujak 2009 Status: Offline Bodovi: 385 |
jedno pitanjce ako može, moj je dobio po sebi neke bijele nakupine (pretpostavljam da ss to neke bijele uši) S čim da ih špricam da ih se riješim ili ima neka ručna metoda ? ![]() |
|
![]() |
|
Glikica ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
O da Moon, ti si mi odgovorna za ovu današnju akciju
![]() I još nekoliko sam presadila, ali malih i svi imaju fantastičan korjen. Jednom malcu sam odrezala glavni korjen i ostavila samo one bočne, rez sam malo namazala medom i ostavila po strani. Kad se prosuši, sadim. |
|
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Glikice....moram i ja ponoviti ovo što je bebolina ustvrdila, stvarno super izgleda,he, he, znači ja sam odgovorna za presađivanje, a ti za zalijevanje
![]() ![]() |
|
![]() |
|
@Glikica, ovaj ti super izgleda |
|
![]() |
|
![]() |
|
danas sam ovog presadila jer je Moon rekla da je danas dobar dan za presađivanje cvjetnica !!!
Moon, ovo je na tvoju odgovornost ! A pogledajte ovo divno korjenje !!! Moon, hvala ti, da me nisi potakla na to, ne bih vidjela kako je ovo super ! ![]() Uploaded with ImageShack.us |
|
|
|
![]() |
|
Tea ![]() Neukroćena biljka ![]() ![]() Pridružen: 20 Prosinac 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3658 |
Vjerojatno se teže razvija i slabiji je od ostalih pa mu je i odbacivanje teže išlo.
|
|
Hodaj pokraj mene i samo budi moj prijatelj
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 167168169170171 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |