Falenopsis - Phalaenopsis |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 58> |
Korisnik | |
Mina986 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 26 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 7 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
pozzz
jedno pitanje,nemam vremena sve citat da nadem odgovor. phal mi je sad izgubio sve cvjetove i pupove,al je poceo kao lud tjerat na krajevima grancica. sta da sad radim,dali da odsjecem stabljike ili da pustim da i dalje tako raste? |
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
.Mmihi..i ja se potajno nadam da ce prije proljeca, ali grancice su im tek 10tak cm. Trebala bi kupiti drin.
Cimi...ne znam sto bi rekla osim da ti jako zavidim na pogledu [IMG]smileys/smiley32.gif |
|
![]() |
|
Puffy ![]() Nedavno posijan ![]() Pridružen: 24 Lipanj 2012 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 90 |
Cimicifuga - kod tebe je tako rascjetano i prekrasno! Čestitam na prekrasnim Phalaenopsisima!
|
|
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Koliko samo bojaa...kod mene samo 2-žuta i bijela,hehehe
|
|
![]() |
|
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
bebolina...Cimi....divne su vam
|
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Evo jedne skupine slikane oko Božića
|
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
cimicifuga ajd jednu zajednićku
![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Cimi, prekrasne su ![]() Mojima se tek počinju otvarati prvi pupovi. |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Prekrasne deje
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Cimi ovo je fenomenalno,predivne su
![]() ![]() |
|
![]() |
|
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
Jako mi se sviđaju ove čisto bijele kao što je Bebolinina. Naročito mi se sviđaju kada su u visokim crnim ukrasnim teglama - prekrasno prefinjeno, elegantno izgledaju!
|
|
![]() |
|
Moje su u punom cvatu. Evo kakve imam:
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
bugic bit će cvijetova i prije proljeća
![]() bebolina uvijek krasan bijeli phal :) ja ih imam 4 a 3 sad cvatu ![]() |
|
![]() |
|
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
![]() |
|
![]() |
|
Ajmeeeee
![]() ![]() |
|
![]() |
|
![]() |
|
bugic ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 27 Ožujak 2012 Status: Offline Bodovi: 337 |
i moje polako napreduju....nadam se da ce na proljece biti cvjetica
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
Ustvari uopće nisu zahtjevne, a prekrasne su. Trebaš im samo pogoditi položej i za sve ostalo se pobrinu same. Uostalom koju još biljku možeš tako rijetko zalijevati ? |
|
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
|
![]() |
|
Ana1511 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 02 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 16 |
Uf uf, zahtjevne su... al me svejedno nevjerovatno razveseli kad se rascvjeta i trud mi nije uzaludan
![]() |
|
![]() |
|
Točno tako, Bebolina. Ja sam prije mjesec dana kupila jednu novu, pazila da na putu od trgovine do doma ne ozebe, međutim, dva dana poslije nekoliko pupova je počelo žutjeti. U trgovini sam vidjela da su sve iz te pošiljke tako prošle. Očito su prije dolaska u trgovinu bile na neadekvatnom mjestu ili su u transportu ozeble (za njih to znači da su bile na temperaturi nižoj od petnaestak stupnjeva). Jedan dan ove zime moj muž je držao jedno pola sata prozor otvoren blizu jedne orhideje i odmah, nakon dva dana sam vidjela da joj dva pupa žute. Dakle, zimi strogo treba paziti na temepraturu prostorije u kojoj borave pa čak i kod otvaranja prozora radi prozračivanja, treba paziti da ih hladni zrak ne "ofuri". |
|
![]() |
|
Događa se to zbog premiještanja, no sad je ostavi gdje je pa šta bude. Vjerujem da će ostali pupovi biti ok.
Ponekad nam se dogodi da kupimo deju u zimskim mjesecima i kad je donesemo doma svi pupovi propadnu.
Priviknut će se ona na bolje uvjete i uskoro ti zahvalit s novom stapkom
![]() |
|
![]() |
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2627282930 58> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |