Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Falenopsis - Phalaenopsis
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Falenopsis - Phalaenopsis

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 58>
Korisnik
Poruka Obrnuti redoslijed
Mina986 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Status: Offline
Bodovi: 7
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mina986 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Siječanj 2013 u 16:07
pozzz
jedno pitanje,nemam vremena sve citat da nadem odgovor.
phal mi je sad izgubio sve cvjetove i pupove,al je poceo kao lud tjerat na krajevima grancica. sta da sad radim,dali da odsjecem stabljike ili da pustim da i dalje tako raste?
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Siječanj 2013 u 10:25
.Mmihi..i ja se potajno nadam da ce prije proljeca, ali grancice su im tek 10tak cm. Trebala bi kupiti drin.
Cimi...ne znam sto bi rekla osim da ti jako zavidim na pogledu [IMG]smileys/smiley32.gif
Na vrh
Puffy View Drop Down
Nedavno posijan
Nedavno posijan

Bodovi: 90
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Puffy Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 21:40
Cimicifuga - kod tebe je tako rascjetano i prekrasno! Čestitam na prekrasnim Phalaenopsisima!
Filip, Valpovo
Odjel za biologiju | Osijek
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 19:25
Koliko samo bojaa...kod mene samo 2-žuta i bijela,hehehe
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 17:52
bebolina...Cimi....divne su vam
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 17:00
Evo jedne skupine slikane oko Božića
Originalno poslano od člana Cimicifuga Cimicifuga napisao:

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 13 Siječanj 2013 u 16:09
cimicifuga ajd jednu zajednićku
Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 23:15

Cimi, prekrasne su  smile94.
Mojima se tek počinju otvarati prvi pupovi.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:54
Prekrasne dejesmile211
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Fiki View Drop Down
Trajnica
Trajnica

Bodovi: 2792
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Fiki Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:37
Cimi ovo je fenomenalno,predivne su ,svaka čast na trudu!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:35
Jako mi se sviđaju ove čisto bijele kao što je Bebolinina. Naročito mi se sviđaju kada su u visokim crnim ukrasnim teglama - prekrasno prefinjeno, elegantno izgledaju!
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 21:32
Moje su u punom cvatu. Evo kakve imam:

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:41
bugic bit će cvijetova i prije proljeća

bebolina uvijek krasan bijeli phal :) ja ih imam 4 a 3 sad cvatu
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:17

Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:16
AjmeeeeeClap cvijet do cvijetaThumbs%20Up
Na vrh
bugic View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 337
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bugic Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 12 Siječanj 2013 u 20:07
i moje polako napreduju....nadam se da ce na proljece biti cvjetica

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 23:46

Ustvari uopće nisu zahtjevne, a prekrasne su. Trebaš im samo pogoditi položej i za sve ostalo se pobrinu same.
Uostalom koju još biljku možeš tako rijetko zalijevati ?
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Ana1511 View Drop Down
Novo sjeme
Novo sjeme

Bodovi: 16
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Ana1511 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 22:42
Uf uf, zahtjevne su... al me svejedno nevjerovatno razveseli kad se rascvjeta i trud mi nije uzaludan Heart
Na vrh
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 08 Siječanj 2013 u 17:56
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Događa se to zbog premiještanja, no sad je ostavi gdje je pa šta bude. Vjerujem da će ostali pupovi biti ok.
Ponekad nam se dogodi da kupimo deju u zimskim mjesecima i kad je donesemo doma svi pupovi propadnu.
Priviknut će se ona na bolje uvjete i uskoro ti zahvalit s novom stapkomWink

Točno tako, Bebolina. Ja sam prije mjesec dana kupila jednu novu, pazila da na putu od trgovine do doma ne ozebe, međutim, dva dana poslije nekoliko pupova je počelo žutjeti. U trgovini sam vidjela da su sve iz te pošiljke tako prošle. Očito su prije dolaska u trgovinu bile na neadekvatnom mjestu ili su u transportu ozeble (za njih to znači da su bile na temperaturi nižoj od petnaestak stupnjeva).
Jedan dan ove zime moj muž je držao jedno pola sata prozor otvoren blizu jedne orhideje i odmah, nakon dva dana sam vidjela da joj dva pupa žute.

Dakle, zimi strogo treba paziti na temepraturu prostorije u kojoj borave pa čak i kod otvaranja prozora radi prozračivanja, treba paziti da ih hladni zrak ne "ofuri".
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 07 Siječanj 2013 u 23:07
Događa se to zbog premiještanja, no sad je ostavi gdje je pa šta bude. Vjerujem da će ostali pupovi biti ok.
Ponekad nam se dogodi da kupimo deju u zimskim mjesecima i kad je donesemo doma svi pupovi propadnu.
Priviknut će se ona na bolje uvjete i uskoro ti zahvalit s novom stapkomWink
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2627282930 58>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,188 sekundi.