Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 244245246247248 407> |
Korisnik | ||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
OVAJ je bio prvi. Prve se ne zaboravlja. Visinu procijeni sama ( imaš slikani metar između adeniuma) , mislim da za cvjetanje adeniuma veličina nije bitna.
|
||
Sponzorirani linkovi | ||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
@Pinus, kako se drže ove zime tvoji beblinci?
Ja sam zadovoljna sa velikim i sa malim, baš su mi dobri!
Za sad skromno cvjeta samo jedan veliki, ali koliko vidim...bude se svi!
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
||
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Bebolina, zadovoljan sam za sada. Manji dio sijanca koje držim u nešto hladnijem prostoru je bez lišća. Veći dio bebolinaca je zadržao lišće. Iskreno i sam ne znam kako sa njima preko zime. Što je bolje za adeniume : uspavanost ili vegetacija preko zime. Vlastito iskustvo je najbolja škola. Druge zime će biti lakše.
|
||
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
ja bi moje orezala! vidjela sam post od cimicifuge, ona je rezala u ovo vrijeme.
pinus mi je lijepo naznačio kuda trebam recnuti, ali imam nedoumicu, u jesen sam ih presađivala i oni me se nekako "klimaju", kao da se nisu uhvatili za zemlju. inače su ok, jedan cijelu zimu ima pokoji cvijetić. volila bi čuti mišljene boljih znalaca od mene! |
||
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
||
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
MM je naručio sjemenke Adenium Arabicum i kupio mini staklenik za buduće biljčice :).
Do sada sam uvijek sama radila i smišljala mini staklenike i sadila biljčice u sve i svašta. Trenutno su u improviziranom stakleniku: dvije chilly papričice, kumquat (2 kom), limun, peruanska jagoda (5-6) tek proklijalih, dragon fruit (3 kom) i oleander (njih jedno 20-ak mladica). Sve proklijalo iz sjemena. Svaku noć sanjam svoje nove biljčice koje su (nadam se) već na putu iz Tajlanda. |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
MermaidDreamer ....samo ti lijepo sanjaj i raduj se
|
||
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Čekamo bebice arabicum
|
||
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
MermaidDreamer
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Hvala Bebolina :)
A da te pitam...zašto cvijetić ima ove tamne pjege po rubovima? Iako, bez obzira na to, prekrasan je i nadam se da ću i ja uskoro imati svoga konja za utrku...ali, dok dođem do cvata, potrajat će to |
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
MermaidDreamer
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
hvala na odgovoru, Bebolina
Pošto ne znam ništa o Adeniumu (iz prakse, iz teorije tek počinjem učiti), pa pitam sve i svašta. |
||
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
bebolina...presađen i cvijeta, divn, znači da mu sve odgovara
|
||
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
||
|
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
kao da ti je ntko šapnuo |
||
Wanessa
Pustio korijenje Pridružen: 27 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 385 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Od nedavno sam postala vlasnik ove prekrasne biljke, citajuci vase postove mnogo sam naucila o nezi i gajenju. Jedan od dva, koja trenutno imam je cak uspeo da procveta. Interesantno je da su dva cveta bila potpuno razlicita ,na istoj biljci...Da li je to tipicno za adenijum?
Na ovom drugom se vide pupoljci,a evo i cvetova: |
||
moon
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Wanessa...dobro došla među ljubitelje adeniuma
Tvoji adeniumi su prekrasni , a na tvoja pitanja će odgovoriti netko tko zna, ja sam tek ljubiteljica i pokušavam naučiti što više o njima |
||
dado.slavnija
Već proklijao Pridružen: 04 Siječanj 2013 Lokacija: Croatia Status: Offline Bodovi: 196 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Naravno bebolina, da bi čekanje bilo što udobnije treba se tako i smjestit Zakon ste!!!!!
Adeniumi, ma naravno uvijek jedinstveni. Pozzzz svima dok ne stavim svoje malce ovdje
|
||
Dario
dario.novska@gmail.com |
||
Leona31
Neukroćena biljka Pridružen: 23 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 3106 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
Wanesa,prelepa boja Adeniuma,a tek kako su lepo negovani....sve pohvale....
|
||
Odgovori | Stranica <1 244245246247248 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |