Adenium obesum - Pustinjska ruža |
Odgovori | Stranica <1 247248249250251 407> |
Korisnik | |
ajama
Cvjetni guru Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
pinus hvala na savjetima.po tvojim i babynim uputstvima radim cijelo vrijeme i sve je u redu.hoću samo reći da moj ima pupove već dosta dugo i rastu oni,ali jako sporo.možda zato sto je zimsko vrijeme
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
Sponzorirani linkovi | |
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@ajo, oni znaju piliti živčeke i po mjesec dana samo imaj strpljenja da prvi procvijeta, kasnije je lakše
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus....divno izgleda taj uzgojen iz reznice
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Odgovor Opcije poruke Hvala(0) |
@pčelice nema trika. Supstrat koji upotrebljavam je „zrnati“ (nema vlakna) kombinacija komposta i pomice. Kada izvadim adenium iz tegle supstrat malo pretresem i on sam popada sa korijena. Korijen raširim prstima koliko se da i vratim adenium u pripremljenu novu teglu. U teglu sam prije toga nasuo supstrat do 1/3 visine. Zatim dodam koliko je potrebno novog supstrata i to je to. Kod mene danas ponovno sniježi: |
|
Glikica
Cvjetni guru Pridružen: 31 Svibanj 2012 Status: Offline Bodovi: 6512 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovog malca vam pokazujem više zbog posude nego zbog njega samoga, al i on nije za baciti (promjer teglice je oko 12 cm)
Uploaded with ImageShack.us |
|
...i kad poželiš se ravnice, dođi u Vinkovce...
|
|
bebolina
Cvjetni guru Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati. I. Andrić
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Ovako izgleda adenium iz reznice u samom startu
|
|
|
|
bebolina
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
moon
administrator Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Glikica....lijepo izgleda u originalnom cvjetnjaku
Bebolina....kako je lijepo sunčano kod tebe, a adenijumi uživaju |
|
mali kaktus
Cvjetni guru DONATOR Pridružen: 10 Ožujak 2010 Lokacija: Međimurje Status: Offline Bodovi: 9133 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus,Bebolina,Glikica
|
|
Nigder lepše kak je vu Međimurju
kam se zglednem ružice mi cvetaju. |
|
ljiljus
Neukroćena biljka Pridružen: 17 Studeni 2011 Status: Offline Bodovi: 3244 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Pinus i Bebolina, pravi ste profesori za adeniume,
Moji tretirani malci su krenuli, izbijaju novi listići, čitajući vaše postove, nisam izdržala , pa sam pinicirala jednoga i namazala medom.
Slikat ću da vidite da li sam dobro napravila.
|
|
Lipik
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
bok ekipa :)
nije me bilo dugo, svasta mi se izdogadjalo u "real lifeu", vise negativnoga nego pozitivnoga al sta sad. vidim da je tu zivo i ima svega :) cini se da se rata prezivljenja dobro drzi, i kod mene je tako :) vecina nije spavala ni malo, neki su sad sa malo duzim danom odmah pozurili rasti, neki izbacili pupove. sve u svemu super :) Pinus,tebi je najhitnije, idi stavi dispute na paypalu da ti seronja iz plumeria2u vrati pare, imas rok od oko 40 dana od dana narudzbe za to. za ostale, NE narucujte sjeme od tamo, vec sam od hrpu ljudi cula da tip mulja na veliko, vecina ne dobije sjeme a oni koji dobiju bude jako slaba klijavost. a ljudi su mu znali i po dvjestotinjak funti ostaviti. |
|
velika gorica
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
dobro za znat za plumeriu.
Wolfsbane, kako sijanci arabicuma i somalensea? Bilo bi zanimljivo vidjeti kako izgledaju. Da mogu i usporediti sa svojim arabicumima |
|
MermaidDreamer
Pustio korijenje Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Samo da javim, stiglo sjeme iz plumerije2 , kao i iz Tajlanda, naručeno preko e-bay. Nevjerojatno, ali stiglo je isti dan.
|
|
Wolfsbane
Mladi grm Pridružen: 11 Ožujak 2012 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 708 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
@mememe arabicume moram poslikat, debeli su i nisu otisli u duzinu, ima ih par za koje bih rekla da su ili krizanci ili cisti obesumi ali vecina su cisti buceki. cekaju jace svjetlo, osjetno im vise treba nego ovima ostalima.
somalensei: u desetom mj i sada socotranumi su mi jedini jadni, jer ih je negdje u pol zime glupi macak prevrnuo pa im se dosta sasusio korijen, tak da oni sad totalno stagniraju i nadam se da ce se kad bude malo vise sunca oporaviti. |
|
velika gorica
|
|
mememe
Mladi grm Pridružen: 23 Lipanj 2010 Lokacija: ZG / PU Status: Offline Bodovi: 578 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
uf, lijepi ti somalensei. Ja bi to:-D
|
|
Pinus
Neukroćena biljka Pridružen: 30 Listopad 2009 Status: Offline Bodovi: 4559 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Wolfsbane, bravo za adenium somalense. Lijepo si ih provela kroz zimu. Odlično izgledaju svaka čast.
Ja krečem sa a. somalense u prvoj polovici ožujka. Sjeme imam sa tvojeg linka od A. Rzepecky. |
|
Andina
Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
Neukroćena biljka Najljepši vrt pod kišom 2014 Pridružen: 31 Srpanj 2011 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 3306 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Moje "cvjetne avanture"(kako reče Makk) se nastavljaju, a moj "tajni tajnoviti projekt" (kako reče RS) više ne može ostati u tajnosti! Na lakat bih progovorila da moram dalje šutjeti.
Ne znam je li to tko već pokušao, ali meni je spjelo zakorijeniti adenium iz lista. 28. siječnja 2013. Danas Kad sam pincirala adeniume (koji su se, btw, jako izdužili), žao mi bilo listića na odrezanom dijelu pa sam ih pobockala u teglice, tek toliko da vidim što će od toga biti. I eto... bit će malih adeniumčića. |
|
“Cvijeće su riječi koje čak i malo dijete može razumjeti”.
Artur C. Coxe (američki svećenik i pjesnik) |
|
enrikova nona
Cvjetni guru Pridružen: 06 Prosinac 2010 Lokacija: Slavonija Status: Offline Bodovi: 6269 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
|
|
<ako nekom das ribu nahranit ces ga jednom, ako ga naucis loviti ribu nahranit ces ga zauvijek> narodna
|
|
antonija
Cvjetni guru Pridružen: 29 Travanj 2010 Lokacija: župa dubrovačka Status: Offline Bodovi: 5001 |
Opcije poruke
Hvala(0)
|
Andina, svaka čast, to mi nikad ne bi palo na pamet. baš me zanima razvoj situacije, nadam se da ćeš nas izvještavati.
|
|
jučer je samo san,a sutra samo vizija: no ako danas živiš dobro, svako jučer postaje san o sreći, a svako sutra vizija nade. Stoga se pobrini za danas.
|
|
Odgovori | Stranica <1 247248249250251 407> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |