Pelargonije ili muškatle |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 94> |
Korisnik | |
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
mislila sam otići do jednog rasadnika i pitati da mi prodaju .... ili da im dam tegle da mi posade
|
|
![]() |
|
Sponzorirani linkovi | |
![]() |
|
Fiki ![]() Trajnica ![]() Pridružen: 11 Prosinac 2011 Lokacija: . Status: Offline Bodovi: 2792 |
Prerano je...vjerujem da ih sada nebuš nigdar našel!!!
![]() |
|
![]() |
|
ljutka ![]() Novo sjeme ![]() ![]() Pridružen: 01 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 31 |
trebam pomoć , želim sad kupiti pelargonije i posaditi . jel zna netko gdje ih ima ?
|
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Je li netko prihranjivao pelargonije s ovim gnojivom?
http://poljoposavec.com/vlastita-proizvodnja/hobi-program/peters-gnojivo-za-list-i-cvijet-20-20-20-me-detail |
|
![]() |
|
Majdaaa ![]() Pustio korijenje ![]() Pridružen: 19 Lipanj 2012 Status: Offline Bodovi: 260 |
Počele su...otkada sam orezala vrhove na svaka 2 cm su izbili pupići! :D ne planiram prihranjivati ove neke koje su mi prezimile od prošle godine...njih ću kasnije....samo pelcere :)
|
|
![]() |
|
patrysa09 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
Majdaa iz iskustva nemoj ih prihranjivati dok ne pocnu tjerati mladice..agava 1504 ja na juznoj strani sadnom margarite one jako dobro podnose sunce,i prekrasno cvatu
|
|
![]() |
|
agava1504 ![]() Već proklijao ![]() ![]() Pridružen: 24 Siječanj 2013 Lokacija: Moslavina Status: Offline Bodovi: 204 |
moja susjeda ih ne prihranjuje prije nego ih iznese van,prvo pod krov, pa tek ondana balkone..prihranjuje ih dva do tri puta u sezoni cvatnje NPKgnojivom,i to tako da navečer u jupolovu kantu rastopi šaku gnojiva, i ujutro zalijeva..i uvijek su joj prekrasne..
ja sam prošle godine imala potunije i bile su mi prekrasne..mislim da ču i ove, ali samo na istočnoj strani je ova druga mi je toliko sunčana da sve izgori što je u teglama.. možda ima netko neki prijedlog za balkone na južnoj strani.. |
|
![]() |
|
Zelena_oaza ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 04 Srpanj 2012 Status: Offline Bodovi: 421 |
Majda...biljke (ne samo pelargonije) se pocinju prihranjivati tek kad pocinju rasti...nema veze period, da li je to sad februar, ili april...ako su ti se pelceri poceli razvijati, izbijati novo lisce onda je vrijeme da ih pocnes prihranjivati.
|
|
![]() |
|
Ovo su mi prvi pelceri u životu....jel i drugima ovako izgledaju ili su im nekako bujniji? meni ovi moji baš kržljavo i nikako izgledaju! da, prije 5 minuta sam skužila da je sve bijelo! :S
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
naravno...tek je veljaca
![]() ![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Jel još uvijek mislite da ne trebam prihranjivati?
|
|
![]() |
|
Prošle godine sam koristila samo tekuća gnojiva, i to nije bilo to...možda zbog godine, možda zato jer nisam otkidala vrhove...ne znam....voljela bi probati sada nešto drugo. Čula sam od mnogo ljudi da koristi NPK gnojiva i pročitala sam po netu...znam da su prirodna gnojiva bolja...ali u mojoj okolici se nitko ne bavi uzgojem životinja pa da nabavim nekakvo prirodno gnojivo. Imam kokoši, al nekak mi se ne miješa to njihovo gnojivo :D Često prstom probam zemlju jel dovoljno suha ili nešto pa...nekak mi se neće s time...a, i da se odlučim...opet muke...ne znam koliko bi to stavila na litru, dvije tri... :) pročitala sam i da su dobra ta NPK s mikrohranjivima...ali to ću se baciti u potragu po trgovinama kad otopli :)
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Eto moji kržljavci :D prve dvije slike su duple, a ovo ostalo su jednostruke. |
|
![]() |
|
patrysa09 ![]() Novo sjeme ![]() Pridružen: 19 Veljača 2013 Status: Offline Bodovi: 13 |
stari recept moje mone je bio stajnjak od konja....od njega su joj rasle jako brzoi bile prekrasne.isprobano i funkcionira..kada se sade stavi se jedan tanki sloj pri dnu...pa zemlja da ne sprzi korjen....(nadam se da ce nekom koristiti)
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
ja to nebih koristila.to je mješano gnojivo za u zemlju za oranice i vrtove.
moram priznati da ja kad iznesem cvijeće van i kad se već dobro navikne polijem sa blagom otopinom KANa.to im dobro dođe da počnu rasti,ali ne više od toga jer bi stradali od previše dušika.
za dugačke i guste pelargonije treba imati bar dvogodišnje,redovito ih šišati i gnojiti.mogu i jednogodišnje biti duge,ali teško i duge i guste
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
|
ja bi rekla da da....nisam vidjela ambalažu jer mi je baka poslala u kantici :D
|
|
![]() |
|
administrator ![]() Profil člana
Pošaljite privatnu poruku
Pronađi poruke člana
Poseti WEB site člana
Dodaj na listu prijatelja
administrator ![]() ![]() tata-mata foruma © Pridružen: 28 Siječanj 2007 Lokacija: Zlatna dolina Status: Offline Bodovi: 6910 |
da li je to gnojivo koje se koristi u poljoprivredi ??? što kutina proizvodi?? |
|
![]() |
|
susjeda ima uvijek metar duge i guste...i silom bi i ja htjela postići tu gustoću :D
|
|
![]() |
|
Monna ![]() Trajnica ![]() ![]() 3. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 13 Travanj 2008 Lokacija: Pozega Status: Offline Bodovi: 2376 |
prosle godine su svima bile srednja zalost....takva je bila godina
![]() |
|
pozdrav iz Zlatne doline
|
|
![]() |
|
Ako vi tako kažete onda neću! :) dobar je ovo savjet s privikavanjem...mislim da bi to zaboravila pa bi ih šokiralo...poslušat ću savjet :) Hvala....nestrpljiva sam...prošle godine su mi bile srednja žalost i sad ne mogu dočekati da ove godine popravim dojam :D :D
|
|
![]() |
|
ajama ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 30 Siječanj 2012 Lokacija: slavonija, Status: Offline Bodovi: 5957 |
majda pusti ti njih na miru još 20-tak dana.vrijeme im još neda da se jaće razvijaju.još najavljuju hladno vrijeme.nije dobro da ti prebrzo rastu u zatvorenom prostoru.kad ih izneseš van mogli bi stradati.dobro si učinila što si ih prikratila .sada samo lagano polijevaj i čekaj lijepše vrijeme. oko 10.03.ih prihrani s cvijetalom ili nekim drugim tekućim gnojivom.preko dana im otvaraj prozor da se po malo navikavaju na oštri zrak.ako vrijeme dozvoli krajem 3. ili početkom 4.mj.ih iznesi u natkriveni prostor,a kad prođe opasnost od jakih mrazeva stavi ih na balkon.
toliko od mene.ja tako radim.vrlo sam oprezna,a prošle godine me ipak iznenadila zima u 4.mj.jedva su se oporavili
|
|
-poslije igre i kralj i pijun idu u istu kutiju-
|
|
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 3839404142 94> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |