Početna stranica Početna stranica > Cvijeće - Forum o cvijeću > Orhideje i mesožderke
  Aktivne teme Aktivne teme RSS Feed - Orhideje - generalna tema
  Pomoć Pomoć  Pretraga foruma   Događanja   Registracija Registracija  Prijava Prijava

Orhideje - generalna tema

Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 33>
Korisnik
Poruka
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Status: Offline
Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 29 Siječanj 2013 u 19:12
Originalno poslano od člana arim arim napisao:

Baš imam peh,u nastojanju da je izravnam i pričvrstim pukla mi cvijetna stapka na visini od deset cm.Hoće biti od nje što?   smile43

Ovisi koliko je pukla.
Meni se to dogodilo prošle godine ali nije puknula do kraja.
Odmah sam ju izravnala i na tom mjestu pričvrstila kopčicom za štap.
Pretpostavljam da se možda zalijepila od vlastitog soka.
Uglavnom, nastavila je napredovati i cvjetati kao da se ništa nije dogodilo  Smile.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Sponzorirani linkovi

Na vrh
MermaidDreamer View Drop Down
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Bodovi: 343
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 05 Veljača 2013 u 13:25
Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Zadovoljna sam kako sam na hranjivoj podlozi uzgojila bebe dendrobium, nadam se da će i od ocvalih stapki phalova biti nešto, a daljnji me expereimenti više ne privlače...imam ih dosta i preveć]

Bebolina, što si sve upotrijebila za klijanje i kakvu si hranjivu podlogu upotrijebila. Imam trenutno 5 mahuna na tri različita phala (3 kombinacije). Oprašivanje je bilo 13.01.2013. mama: phal. Brother Sara Gold + tata: phal Everspring Fairy ( 1 mahuna) i obrnuta kombinacija (2 mahune)

13.01.2013 mama: phal Chain Zen Pearl " purple nebula" + tata: phal everspring fairy ( 1 mahuna)
mama: phal chain zen pearl " purple nebula" + tata: nepoznato (tri različita tučka)( 1 mahuna)
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Bodovi: 115
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 16:39
evo i moj novi zygopetalum..
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Bodovi: 12672
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 17:04
Originalno poslano od člana MermaidDreamer MermaidDreamer napisao:

Originalno poslano od člana bebolina bebolina napisao:

Zadovoljna sam kako sam na hranjivoj podlozi uzgojila bebe dendrobium, nadam se da će i od ocvalih stapki phalova biti nešto, a daljnji me expereimenti više ne privlače...imam ih dosta i preveć]

Bebolina, što si sve upotrijebila za klijanje i kakvu si hranjivu podlogu upotrijebila. Imam trenutno 5 mahuna na tri različita phala (3 kombinacije). Oprašivanje je bilo 13.01.2013. mama: phal. Brother Sara Gold + tata: phal Everspring Fairy ( 1 mahuna) i obrnuta kombinacija (2 mahune) 

13.01.2013 mama: phal Chain Zen Pearl " purple nebula" + tata: phal everspring fairy ( 1 mahuna)
mama: phal chain zen pearl " purple nebula" + tata: nepoznato (tri različita tučka)( 1 mahuna)

Ja sam dendiće (reznice) držala na bijeloj mahovini natopljenu drinom i držala na toploj podlozi, a koliko vidim tebe zanima kako uzgojit dee iz sjemena. Evo ti jedan dobar link Wink
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 17:25
hvala Bebolina, od srca...danima već kopam po netu, došla jesam do nekih info., ali ovo izgleda (moram se baciti na čitanje), kao prava stvar. Vidim da su lijepo objasnili i oprašivanje, sa slikama. Kada sma išla oprašiti svoje orhideje, morala sam dobro promisliti što, gdje gurnuti
Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 09 Veljača 2013 u 17:31
Originalno poslano od člana MermaidDreamer MermaidDreamer napisao:

hvala Bebolina, od srca...danima već kopam po netu, došla jesam do nekih info., ali ovo izgleda (moram se baciti na čitanje), kao prava stvar. Vidim da su lijepo objasnili i oprašivanje, sa slikama. Kada sma išla oprašiti svoje orhideje, morala sam dobro promisliti što, gdje gurnuti
Prokopaj malo po YouTube-u pod istim tim naslovom, naći ćeš dosta snimki sijanja i klijanja.Wink
Sretnosmile78
Dođu tako vremena, kada pamet zašuti, budala progovara, a fukara se obogati.   I. Andrić
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 15 Veljača 2013 u 22:16
Dani orhideja u vrtnom centru Kalia krenuli su od danas
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.

Na vrh
Anastazija_ View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
1. Najljepši vrt - Proljeće 2014

Bodovi: 6004
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Anastazija_ Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 14:37

Nisu dani orhideja nego od svake kupljene orhideje 1 kuna ide za udrugu Debra.
Nema sniženih phalova po 35 kuna, najjeftinije su 59,90, a ni izbor nije tako velik kao za dane orhideja.
Ove godine ih možda niti ne bude jer se nisu uspjeli dogovoriti sa dobavljačima  Unhappy.
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
Na vrh
Pustio korijenje
Pustio korijenje

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje MermaidDreamer Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 15:27
Vande su oko 299 kn
dendrobium noble od 99 do 129 kn
phalovi su od 59 pa do 129 kn
Na vrh
lorica10 View Drop Down
Mladi grm
Mladi grm

Bodovi: 740
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje lorica10 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 16 Veljača 2013 u 17:18
Originalno poslano od člana Anastazija_ Anastazija_ napisao:

Nisu dani orhideja nego od svake kupljene orhideje 1 kuna ide za udrugu Debra.
Nema sniženih phalova po 35 kuna, najjeftinije su 59,90, a ni izbor nije tako velik kao za dane orhideja.
Ove godine ih možda niti ne bude jer se nisu uspjeli dogovoriti sa dobavljačima  Unhappy.
da, nisu se baš proveselili a niti mi. Shocked
po jučerašnjem upitu mailom zašto se nisu održavali dani orhideja kao što to inaće bude krajem siječnja, evo odgovora?

"Poštovana dani orhideja su krenuli od danas ali usljed krize nismo bili u mogučnosti reklamirati putem medija ,stoga će nam biti drago da se vidimo u našem prodajnom centru
Srdačni pozdrav"

što god da njima znače ti dani orhidejaBig%20smile
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.

Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 17 Veljača 2013 u 12:20
ja jučer bila u Kalii i stvarno sam razočarana..cijene ogromne a ponuda jako jako slaba..jedino su cattleye povoljne s obzirom da ih kod nas rijetko ima..
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 22:05
danas sam pazarila ove dvije deje po 9,90kn......prvi put se upuštam u spašavanje, bile su prezalivene, jednoj je korjenje dosta stradalo, a druga je čist ok, odrezala trulo,oprala, drinala, i kasnije fino natrpala koru....evo ih sređenih dama

Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 10501
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 20 Veljača 2013 u 22:11
pčelica7...lijepo si ih sredila, sigurno će se oporaviti kod tebe
Na vrh
Cimicifuga View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru
Najljepši vrt 2017

Bodovi: 5167
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Cimicifuga Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 18:22
Pčelice, jako dobar ulov - prekrasne orhideje si dobila za tako malo novaca. Izgledaju jako dobro, a poslije tvog tretmana sigurno će i nadalje napredovati.
Na vrh
pčelica7 View Drop Down
administrator
administrator

Bodovi: 1966
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje pčelica7 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 21:30
moon, cimicifuga hvala Heart
samo ne znam kad da ih polijem, da pričekam koji dan, što vi mislite?
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 21 Veljača 2013 u 22:12
pčelica7...ja ih ne bi zalijevala još zato što si ih kupila prezalivene, ma nebih se baš žurila sa zalijevanjem.
Na vrh
Mihi View Drop Down
Upravo klijam
Upravo klijam

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Mihi Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 15:00
cattleya..prvi cvat kod mene..dobila ju na proljeće..

Nova sa Dana deja u Kalii..

Na vrh
bebolina View Drop Down
Cvjetni guru
Cvjetni guru

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje bebolina Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 18:30
Mihi, prekrasne su ti dejeClap
Na vrh
moon View Drop Down
administrator
administrator

Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje moon Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 18:44
Mihi...pa to je divno
Na vrh
Gordana102 View Drop Down
Već proklijao
Već proklijao

Bodovi: 244
Opcije poruke Opcije poruke   Hvala (0) Hvala(0)   Citiranje Gordana102 Citiranje  OdgovoriOdgovor Direktni link do posta Objavljeno: 23 Veljača 2013 u 19:11
Ako nekoga zanima u plodinama jućer stigle cattleye malo manje od 140kn.
Na vrh
 Odgovori Odgovori Stranica  <1 2425262728 33>
  Prosljedi temu   

Pređi na drugi forum Forumska ovlaštenja View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.15
Copyright ©2001-2013 Web Wiz Ltd.

Stranica je generirana u 0,266 sekundi.