Orhideje - generalna tema |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 33> |
Korisnik | ||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
|
Ovisi koliko je pukla. Meni se to dogodilo prošle godine ali nije puknula do kraja. Odmah sam ju izravnala i na tom mjestu pričvrstila kopčicom za štap. Pretpostavljam da se možda zalijepila od vlastitog soka. Uglavnom, nastavila je napredovati i cvjetati kao da se ništa nije dogodilo ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
Sponzorirani linkovi | ||
![]() |
||
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
|
Bebolina, što si sve upotrijebila za klijanje i kakvu si hranjivu podlogu upotrijebila. Imam trenutno 5 mahuna na tri različita phala (3 kombinacije). Oprašivanje je bilo 13.01.2013. mama: phal. Brother Sara Gold + tata: phal Everspring Fairy ( 1 mahuna) i obrnuta kombinacija (2 mahune) ![]() ![]() 13.01.2013 mama: phal Chain Zen Pearl " purple nebula" + tata: phal everspring fairy ( 1 mahuna) mama: phal chain zen pearl " purple nebula" + tata: nepoznato (tri različita tučka)( 1 mahuna) ![]() |
||
![]() |
||
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
|
evo i moj novi zygopetalum..
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
Ja sam dendiće (reznice) držala na bijeloj mahovini natopljenu drinom i držala na toploj podlozi, a koliko vidim tebe zanima kako uzgojit dee iz sjemena. Evo ti jedan dobar link
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
MermaidDreamer ![]() Pustio korijenje ![]() ![]() Pridružen: 10 Prosinac 2012 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 343 |
|
hvala Bebolina, od srca...danima već kopam po netu, došla jesam do nekih info., ali ovo izgleda (moram se baciti na čitanje), kao prava stvar. Vidim da su lijepo objasnili i oprašivanje, sa slikama. Kada sma išla oprašiti svoje orhideje, morala sam dobro promisliti što, gdje gurnuti
![]() |
||
![]() |
||
bebolina ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Pridružen: 24 Srpanj 2011 Lokacija: Selendra b.b. Status: Offline Bodovi: 12672 |
|
![]() Sretno
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
|
Dani orhideja u vrtnom centru Kalia krenuli su od danas
|
||
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
||
![]() |
||
Anastazija_ ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() 1. Najljepši vrt - Proljeće 2014 Pridružen: 09 Lipanj 2010 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 6004 |
|
Nisu dani orhideja nego od svake kupljene orhideje 1 kuna ide za udrugu Debra. Nema sniženih phalova po 35 kuna, najjeftinije su 59,90, a ni izbor nije tako velik kao za dane orhideja. Ove godine ih možda niti ne bude jer se nisu uspjeli dogovoriti sa dobavljačima ![]() |
||
U životu nije važno koliko puta padneš , već koliko si se puta spreman dignuti.
|
||
![]() |
||
|
Vande su oko 299 kn
dendrobium noble od 99 do 129 kn phalovi su od 59 pa do 129 kn |
||
![]() |
||
lorica10 ![]() Mladi grm ![]() Pridružen: 21 Svibanj 2011 Status: Offline Bodovi: 740 |
|
![]() po jučerašnjem upitu mailom zašto se nisu održavali dani orhideja kao što to inaće bude krajem siječnja, evo odgovora?
"Poštovana dani orhideja su krenuli od danas ali usljed krize nismo bili u mogučnosti reklamirati putem medija ,stoga će nam biti drago da se vidimo u našem prodajnom centru
Srdačni pozdrav" što god da njima znače ti dani orhideja
![]() |
||
Ruka koja daje uvijek je iznad one koja prima.
|
||
![]() |
||
Mihi ![]() Upravo klijam ![]() ![]() Pridružen: 05 Prosinac 2012 Status: Offline Bodovi: 115 |
|
ja jučer bila u Kalii i stvarno sam razočarana..cijene ogromne a ponuda jako jako slaba..jedino su cattleye povoljne s obzirom da ih kod nas rijetko ima..
|
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
danas sam pazarila ove dvije deje po 9,90kn......prvi put se upuštam u spašavanje, bile su prezalivene, jednoj je korjenje dosta stradalo, a druga je čist ok, odrezala trulo,oprala, drinala, i kasnije fino natrpala koru....evo ih sređenih dama
![]() |
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
pčelica7...lijepo si ih sredila, sigurno će se oporaviti kod tebe
![]() |
||
![]() |
||
Cimicifuga ![]() Cvjetni guru ![]() ![]() Najljepši vrt 2017 Pridružen: 11 Studeni 2009 Lokacija: Velika Gorica Status: Offline Bodovi: 5167 |
|
Pčelice, jako dobar ulov - prekrasne orhideje si dobila za tako malo novaca. Izgledaju jako dobro, a poslije tvog tretmana sigurno će i nadalje napredovati.
|
||
![]() |
||
pčelica7 ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 27 Listopad 2008 Lokacija: Zagreb Status: Offline Bodovi: 1966 |
|
moon, cimicifuga hvala
![]() samo ne znam kad da ih polijem, da pričekam koji dan, što vi mislite?
|
||
Kad ima volje, ima i načina. (G.B.Shaw)
|
||
![]() |
||
moon ![]() administrator ![]() ![]() Pridružen: 06 Listopad 2010 Lokacija: Kvarner,Croatia Status: Offline Bodovi: 10501 |
|
pčelica7...ja ih ne bi zalijevala još zato što si ih kupila prezalivene, ma nebih se baš žurila sa zalijevanjem.
![]() |
||
![]() |
||
|
cattleya..prvi cvat kod mene..dobila ju na proljeće..
![]() Nova sa Dana deja u Kalii.. ![]() |
||
![]() |
||
|
Mihi, prekrasne su ti deje
![]() |
||
![]() |
||
![]() |
||
|
Mihi...pa to je divno
|
||
![]() |
||
Gordana102 ![]() Već proklijao ![]() Pridružen: 06 Studeni 2010 Lokacija: Slatina Status: Offline Bodovi: 244 |
|
Ako nekoga zanima u plodinama jućer stigle cattleye malo manje od 140kn.
|
||
![]() |
Odgovori ![]() |
Stranica <1 2425262728 33> |
Tweet
|
Pređi na drugi forum | Forumska ovlaštenja ![]() Vi ne možete objavljivati nove teme na ovom forumu Vi ne možete odgovarati na teme Vi ne možete brisati vaše poruke Vi ne možete urediti svoje poruke Vi ne možete dodati anketu Vi ne možete glasati u anketi |